Threat Database Ransomware Pouu Ransomware

Pouu Ransomware

Pouu është një softuer kërcënues i njohur si ransomware. Ai funksionon duke enkriptuar të dhënat dhe duke shtuar ekstensionin '.pouu' te emrat e skedarëve. Për më tepër, ai krijon një skedar '_readme.txt' me udhëzime se si të paguhet shpërblimi i kërkuar nga kriminelët kibernetikë. Emrat e skedarëve të prekur nga kërcënimi ka të ngjarë të ndjekin modelin - '1.jpg' në '1.jpg.pouu,' '2.png' në '2.png.pouu' e kështu me radhë. Pouu Ransomware është konfirmuar se i përket familjes famëkeqe të malware STOP/Djvu . Si rezultat, është e mundur që Pouu Ransomware të shpërndahet së bashku me programe të tjera kërcënuese, si RedLine ose Vidar , të cilat përdoren për mbledhjen e informacionit të ndjeshëm ose privat nga kompjuterët e viktimave.

Kërkesat e Pouu Ransomware

Qëllimi i kërcënimit është të kodojë skedarët e viktimave dhe më pas të kërkojë që përdoruesit ose organizatat e prekura të bëjnë një pagesë shpërblimi në këmbim të çelësit të kërkuar të deshifrimit. Shënimi i shpërblesës i hedhur në pajisjet e shkelura nga Pouu Ransomware ofron udhëzime të hollësishme për kontaktimin me aktorët e kërcënimit dhe pagesën e shpërblimit. Viktimat udhëzohen të dërgojnë email ose 'datarestorehelp@airmail.cc' ose 'support@freshmail.top' nëse dëshirojnë të rikuperojnë skedarët e tyre. Sipas mesazhit të sulmuesit, është e rëndësishme të veprohet shpejt, pasi çmimi i pagesës së shpërblimit do të rritet nga 490 dollarë në 980 dollarë pasi të kenë kaluar 72 orë.

Për më tepër, viktimat mund të dërgojnë një skedar të koduar për dekriptim falas përpara se të dërgojnë para te kriminelët kibernetikë. Edhe nëse aktorët e kërcënimit e kthejnë skedarin e zgjedhur në gjendjen e tij origjinale, pagesa e tyre përsëri nuk rekomandohet. Të bësh këtë vetëm do të stimulojë sulmuesit për të nisur operacione më kërcënuese në të ardhmen.

Parandalimi i sulmeve nga kërcënime si Ransomware Pouu

Ransomware është softuer i dëmshëm që kërcënon sigurinë e të dhënave të rëndësishme duke mbyllur përdoruesin dhe duke kërkuar një shpërblim në këmbim të aksesit në sistemin e tyre. Është thelbësore që bizneset, organizatat dhe përdoruesit individualë të qëndrojnë të përditësuar mbi tendencat dhe metodat e sigurisë kibernetike për të parandaluar sulmet e ransomware.

  1. Krijoni një plan rezervë

Hapi kryesor që duhet të ndërmerrni për të siguruar që të dhënat tuaja të mbrohen është të keni një plan rezervë. Sigurohuni që të kopjoni skedarët tuaj rregullisht në një disk të jashtëm, një server jashtë vendit ose një shërbim të ruajtjes së resë kompjuterike. Në këtë mënyrë, nëse përjetoni një sulm ransomware, do të jeni në gjendje t'i mbani të gjitha informacionet tuaja të sigurta pa paguar para për shpërblim hakerëve që e mbajnë atë peng.

  1. Përditësoni rregullisht softuerin tuaj

Qëndrimi vigjilent në lidhje me përditësimet e softuerit është një hap tjetër thelbësor në parandalimin e një sulmi ransomware – sigurohuni gjithmonë që i gjithë softueri të jetë i përditësuar përpara se të vazhdoni me ndonjë gjë tjetër! Për më tepër, mbani një sy për çdo email të dyshimtë që kërkon informacion personal ose lidhje që ju kërkojnë të shkarkoni përmbajtje, pasi ato mund të përmbajnë viruse.

  1. Përdorni masat e sigurisë kibernetike

Të kesh të instaluar zgjidhje të sigurisë kibernetike, të tilla si mure zjarri dhe programe anti-malware, mund të ndihmojnë në mbrojtjen e sistemit tuaj nga kërcënimet e mundshme, të tilla si sulmet e ransomware. Muret e zjarrit bllokojnë përmbajtjen kërcënuese që të hyjë në kompjuterin tuaj, ndërsa programet anti-malware ofrojnë skanime të rregullta në mënyrë që çdo infeksion të mund të identifikohet dhe eliminohet shpejt përpara se të kenë pasur mundësinë të dëmtojnë sistemin.

Teksti i plotë i shënimit të Pouu Ransomware është:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-GTrvfBi8hs
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@freshmail.top

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
datarestorehelp@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Pouu Ransomware Video

Këshillë: Kthejeni tingullin tuaj dhe të shikojnë video në mënyrë të plotë ekran.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...