Threat Database Rogue Websites Play-Video.online

Play-Video.online

Play-Video.online është një faqe interneti mashtruese që përdor një taktikë mashtruese të përdorimit të sistemit të njoftimeve shtytëse të integruara të shfletuesit për të shfaqur reklama të padëshiruara dhe të padëshiruara pop-up në pajisjet e viktimave. Faqja e internetit përdor mesazhe të rreme gabimi dhe alarme për të mashtruar përdoruesit që të abonohen pa vetëdije në njoftimet e saj push. Më pas, përdoruesit do të fillojnë të marrin dritare të padëshiruara në pajisjet e tyre që, në disa raste, mund të shfaqen edhe nëse shfletuesi është i mbyllur.

Këto dritare kërcyese mund të jenë shumë ndërhyrëse dhe të bezdisshme pasi promovojnë lloje të ndryshme të përmbajtjes, të tilla si sajte për të rritur, lojëra në internet, përditësime të rreme të softuerit dhe programe të tjera të padëshiruara. Këto dritare kërcyese të padëshiruara mund të degradojnë ndjeshëm përvojën e përdoruesit dhe, në disa raste, madje mund të rrezikojnë sigurinë e pajisjes duke çuar në instalimin e PUP-ve (Programe Potencialisht të Padëshiruara) ose softuerësh të tjerë të dyshimtë. Është thelbësore të jeni të kujdesshëm dhe vigjilentë kur shfletoni në internet dhe të shmangni abonimin për të shtyrë njoftimet nga burime të pabesueshme si Play-Video.online.

Njoftimet e dhëna nga sajte mashtruese si Play-Video.online mund të jenë jashtëzakonisht të rrezikshme

Play-Video.online është vërejtur duke përdorur një kontroll të rremë CAPTCHA si një taktikë klikimi për të mashtruar vizitorët e saj. Mesazhi i saktë mund të ndryshojë, por zakonisht është një variant i 'Kliko Lejo për të verifikuar që nuk je robot.' Nëse përdoruesit ndjekin udhëzimet e treguara, ata do t'i japin leje të rëndësishme shfletuesit faqes së dyshimtë.

Marrja e njoftimeve të padëshiruara nga faqet e internetit mashtruese mund të përbëjë rreziqe të konsiderueshme për përdoruesit. Këto njoftime mund të përdoren për të ofruar përmbajtje mashtruese ose mashtruese. Për më tepër, ato mund të përdoren për të promovuar skemat e phishing duke u përpjekur të joshin përdoruesit në zbulimin e informacionit ose fjalëkalimeve të ndjeshme. Në mënyrë tipike, këto taktika maskohen si njoftime legjitime nga faqet e internetit me reputacion.

Për më tepër, këto njoftime mund të jenë shumë përçarëse, duke ndërprerë rrjedhën e punës të përdoruesit dhe duke shkaktuar shpërqendrime. Kjo mund të çojë në ulje të produktivitetit dhe zhgënjimit dhe, në disa raste, mund të komprometojë edhe mirëqenien mendore të përdoruesit. Si përmbledhje, njoftimet e padëshiruara nga faqet e internetit mashtruese mund të çojnë në rreziqe të ndryshme sigurie, duke përfshirë instalimin e malware, përpjekjet për phishing dhe ndërprerjen e rrjedhave të punës së përdoruesit.

Përdoruesit duhet t’i kushtojnë vëmendje shenjave tipike të një kontrolli të rremë CAPTCHA

CAPTCHA (Testi Completely Automated Public Turing për të dalluar kompjuterët dhe njerëzit) është një masë parandaluese e përdorur nga faqet e internetit për të bllokuar robotët e automatizuar nga kryerja e veprimeve me qëllim të keq në uebsajt. Megjithatë, ka raste kur sulmuesit mund të krijojnë kontrolle të rreme CAPTCHA për të mashtruar përdoruesit për të zbuluar informacione të ndjeshme ose për të kryer veprime të dëmshme.

Për të njohur një kontroll të rremë CAPTCHA, përdoruesit duhet t'u kushtojnë vëmendje treguesve të mëposhtëm:

    • Shikoni URL-në e faqes së internetit: Kontrolloni nëse URL-ja e faqes në internet është e saktë dhe përputhet me faqen e internetit që keni menduar të vizitoni. Sulmuesit mund të krijojnë faqe interneti të rreme që duken identike me faqen e vërtetë të internetit, por kanë URL paksa të ndryshme.
    • Kontrolloni për gabime drejtshkrimore dhe gramatikore: Një kontroll legjitim CAPTCHA nuk do të përmbajë gabime drejtshkrimore ose gramatikore. Nëse kontrolli CAPTCHA përmban gabime të tilla, ka të ngjarë të jetë i rremë.
    • Verifikoni dizajnin dhe pamjen: Kontrollet legjitime CAPTCHA kanë një dizajn dhe pamje të standardizuar. Nëse dizajni dhe pamja e kontrollit CAPTCHA duket ndryshe nga ajo që jeni mësuar të shihni, ai mund të jetë i rremë.
    • Kontrolloni për sjellje të dyshimta: Nëse kontrolli CAPTCHA kërkon informacion personal ose sensitiv, ka të ngjarë të jetë i rremë. Kontrollet e ligjshme CAPTCHA kërkojnë vetëm informacion minimal, si p.sh. klikimi në një kuti zgjedhjeje ose përzgjedhja e imazheve.

Si përmbledhje, përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm kur hasin në një kontroll CAPTCHA dhe të verifikojnë që ai është i ligjshëm përpara se të vazhdojnë. Ata mund ta bëjnë këtë duke kontrolluar URL-në e faqes në internet, duke kërkuar për gabime drejtshkrimore dhe gramatikore, duke verifikuar dizajnin dhe pamjen dhe duke kontrolluar për sjellje të dyshimta.

URL-të

Play-Video.online mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

play-video.online

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...