Placarkly.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 1,906
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 350
Parë për herë të parë: August 31, 2023
Parë për herë të fundit: September 30, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Placarkly.com përdor një strategji mashtruese që mashtron përdoruesit për të dhënë leje për njoftime shtytëse, duke çuar në fund të fundit në vërshimin e pajisjeve të tyre me reklama përçarëse dhe ndërhyrëse. Faqja e internetit mund të përdorë taktika të klikimeve ose manipuluese që përfshijnë gabime të fabrikuara të shfletuesit, të cilat i detyrojnë përdoruesit të ndërmarrin veprime duke klikuar në butonin "Lejo njoftimet" me pretekstin e zgjidhjes së një problemi.

Faqet mashtruese si Placarkly.com duhet të trajtohen me kujdes

Pasi përdoruesit të bien në këtë kurth dhe të aktivizojnë njoftimet, Placarkly.com shfrytëzon mundësinë për të përmbytur sistemet e tyre me një breshëri reklamash shqetësuese pop-up. Ajo që është edhe më shqetësuese është se këto reklama mund të shfaqen vazhdimisht edhe kur shfletuesi i përdoruesit është i mbyllur, duke shkaktuar ndërprerje të shpeshta në përvojën e tyre në internet.

Disa nga skenarët mashtrues që përdoruesit mund të hasin në Placarkly.com mund të përfshijnë faqen që pretendon se një përmbajtje video është gati, që përdoruesit duhet të dëshmojnë se nuk janë robotë dhe më shumë. Mesazhet e sakta mund të jenë të ngjashme me:

  • 'Kliko Lejo për të mbyllur këtë dritare'
  • 'Videoja juaj është gati
  • Shtypni Luaj për të filluar videon'
  • 'Kliko Lejo për të verifikuar që nuk je robot'

Në thelb, Placarkly.com përfiton nga besimi i përdoruesve në njoftimet në dukje të ligjshme për t'i manipuluar ata në dhënien e pëlqimit për njoftimet, duke i nënshtruar ata në fund të një rryme të pandërprerë reklamash përçarëse që pengojnë aktivitetet e tyre të shfletimit dhe ndërveprimin e përgjithshëm dixhital.

Sigurohuni që të ndaloni çdo njoftim të gjeneruar nga burime të panjohura

Uebsajtet mashtruese janë ato që përfshihen në aktivitete të pasigurta ose mashtruese, shpesh duke çuar në njoftime të padëshiruara që mund të jenë të bezdisshme apo edhe të dëmshme. Nëse po merrni njoftime nga uebfaqe të tilla dhe dëshironi t'i ndaloni ato, ja çfarë mund të bëni:

  • Blloko njoftimet në cilësimet e shfletuesit :

Chrome : Shkoni në uebsajtin mashtrues, kliko ikonën e drynit pranë URL-së së sajtit dhe nën "Njoftimet", zgjidh "Blloko" ose "Pastro" nëse është tashmë e lejuar.

Firefox : Klikoni ikonën e drynit në shiritin e adresave, më pas kliko "Pastro lejet" pranë "Merr njoftime".

Safari : Shkoni te Preferencat e Safari > Uebsajtet > Njoftimet. Gjeni faqen e internetit mashtruese dhe zgjidhni 'Mohoni'.

  • Përdorni bllokuesit e reklamave :

Përdorimi i shtesave të specializuara të shfletuesit mund të ndihmojë në parandalimin e faqeve mashtruese që të shfaqin njoftime dhe përmbajtje të tjera të padëshiruara.

  • Pastro cookie-t dhe cache të shfletuesit :

Ndonjëherë, faqet e internetit mashtruese mund të përdorin cookie për t'ju gjurmuar dhe për të shfaqur njoftime. Pastrimi i kukive dhe cache-it të shfletuesit tuaj mund të ndihmojë në heqjen e një gjurmimi të tillë.

  • Skanoni për malware :

Drejtoni një program me reputacion anti-malware në kompjuterin tuaj për të kontrolluar për ndonjë softuer të pasigurt që mund të shkaktojë njoftimet.

  • Çaktivizo njoftimet e shtytjes globalisht :

Nëse dëshironi të ndaloni të gjitha njoftimet shtytëse në të gjitha faqet e internetit, mund t'i çaktivizoni njoftimet pushuese globalisht në cilësimet e shfletuesit tuaj.

  • Qëndroni të kujdesshëm :

Jini të kujdesshëm për faqet e internetit që vizitoni dhe lidhjet që klikoni. Shmangni faqet e internetit të dyshimta ose të panjohura për të zvogëluar rrezikun e ballafaqimit me faqe interneti mashtruese.

Mos harroni se hapat mund të ndryshojnë pak në varësi të shfletuesit tuaj dhe sistemit operativ. Është gjithashtu një ide e mirë të mbani të përditësuar shfletuesin dhe sistemin operativ për t'u siguruar që keni veçoritë më të fundit të sigurisë.

URL-të

Placarkly.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

plarcarkly.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...