Threat Database Phishing Mashtrim me email 'PayPal - Porosia është përfunduar'

Mashtrim me email 'PayPal - Porosia është përfunduar'

Pas këqyrjes së emailit “PayPal – Porosia ka përfunduar”, është konstatuar se bëhet fjalë për një mesazh mashtrues. Email-i është krijuar për t'u shfaqur si një njoftim nga PayPal, duke treguar se një blerje është bërë me sukses. Megjithatë, qëllimi i këtij emaili të padëshiruar është të mashtrojë marrësit e tij për të thirrur numrin e dhënë të linjës së ndihmës, i cili është pjesë e taktikës.

Duhet të theksohet se ky email nuk është në asnjë mënyrë i lidhur me PayPal Holdings, Inc. Kjo do të thotë që kompania nuk e ka dërguar këtë email dhe as nuk është përgjegjëse për ndonjë aktivitet mashtrues që mund të ndodhë si rezultat i ndërveprimit me numrin e dhënë të linjës së ndihmës. Marrësit e këtij emaili nuk duhet t'i përgjigjen atij ose t'i japin asnjë informacion personal dërguesit ose numrin e dhënë të linjës së ndihmës. Në vend të kësaj, emaili duhet të fshihet menjëherë për të shmangur ndonjë dëm të mundshëm.

Mashtrimi me email 'PayPal - Urdhri është përfunduar' përfiton nga viktimat që nuk dyshojnë

Email-i i padëshiruar që ka qarkulluar me një linjë subjekti si "Faleminderit që jeni klient i Paypal!" (linja e temës mund të ndryshojë) është gjetur të jetë një njoftim mashtrues për blerje. Ajo pretendon se marrësi ka bërë një blerje prej 756.40 USD të kriptomonedhës Bitcoin (me kursin e këmbimit 0.000043 USD/BTC) nëpërmjet PayPal. Email-i paralajmëron marrësin që nëse nuk e njeh këtë blerje, duhet të kontaktojë menjëherë numrin e telefonit të dhënë për të kufizuar transferimin e Bitcoin, pasi transaksione të tilla janë të pakthyeshme.

Megjithatë, ky email është i rremë dhe nuk ka asnjë lidhje me PayPal Holdings, Inc. Është një taktikë e kthimit të telefonatave që mund të marrë forma të ndryshme për të mashtruar viktimat. Këto taktika që lidhen me blerjet shpesh maskohen si taktika të rimbursimit ose mbështetjes teknike. Kriminelët kibernetikë që qëndrojnë pas këtyre taktikave zakonisht kërkojnë qasje në distancë në pajisjen e viktimës përmes softuerëve si AnyDesk, TeamViewer, UltraViewer, etj. Pasi të lidhen, mashtruesit mund të heqin mjetet origjinale të sigurisë, të instalojnë softuer të rremë antivirus, të mbledhin të dhëna dhe madje të infektojnë sistemin me malware, të tillë si Trojans, ransomware, minatorët e kriptomonedhave dhe softuer të tjerë të pasigurt.

Pasojat e rënies ndaj një taktike si 'PayPal - Urdhri është përfunduar' mund të jenë të rënda

Mashtruesit preferojnë të përdorin metoda pagese që janë të vështira për t'u gjurmuar, si kriptovalutat, kartat e dhuratave, kuponat e parapaguara ose paratë e gatshme të fshehura në paketa që duken të pafajshme dhe të dërguara. Përveç kësaj, taktikat e phishing si "PayPal - Porosia ka përfunduar" gjithashtu mund të synojnë kuletat e kriptomonedhave të viktimave, të cilat mund të çojnë në vjedhjen e këtyre aseteve.

Për më tepër, kriminelët kibernetikë synojnë informacione të ndryshme të ndjeshme, duke përfshirë informacione të identifikueshme personalisht si emrat, adresat dhe profesionet; Kredencialet e hyrjes për bankingun online, transferimin e parave, tregtinë elektronike dhe kuletat e kriptomonedhave, si dhe informacione të lidhura me financat, si detajet e llogarisë bankare dhe numrat e kartës së kreditit.

Për të marrë këtë informacion, mashtruesit mund t'i mashtrojnë viktimat për t'i zbuluar ato përmes telefonit, për ta futur atë në një faqe ose skedar phishing, ose për ta shtypur atë ku kriminelët pretendojnë se nuk mund ta shohin atë. Për më tepër, ata mund të përdorin malware për të mbledhur të dhëna.

Në përmbledhje, emailet si 'PayPal - Porosia është përfunduar' mund të çojnë në infeksione të sistemit, probleme serioze të privatësisë, humbje financiare dhe madje edhe vjedhje identiteti, gjë që nxjerr në pah rëndësinë e të qenit vigjilent dhe marrjen e masave për të mbrojtur informacionin e ndjeshëm.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...