Threat Database Phishing Order Information Scam

Order Information Scam

Mashtruesit po përhapin emaile joshëse nën maskën e informacionit të supozuar të ligjshëm në lidhje me një porosi të bërë nga marrësit. Në të vërtetë, ekspertët e sigurisë kibernetike po paralajmërojnë përdoruesit se këto emaile 'Informacioni i porosisë' janë pjesë e një taktike phishing. Ato paraqiten si njoftime për një dërgesë të ardhshme, por qëllimi i tyre është të marrin kredencialet e hyrjes në llogarinë e emailit të viktimave që nuk dyshojnë. Këto taktika duhen shmangur me çdo kusht.

Detajet e rreme të dërgesës përhapen si email mashtruese të 'Informacionit të Porosisë'

Taktika e emailit "Informacioni i porosisë" është një përpjekje e pamend për të mbledhur informacione personale. Emaili pretendon se porosia e marrësit do të dërgohet dhe ofron një lidhje përcjellëse. Megjithatë, kur klikohet, kjo lidhje ridrejtohet në një faqe interneti phishing që imiton dizajnin e faqes së hyrjes në llogarinë e emailit të përdoruesit. Nëse përdoruesi fut kredencialet e tij në faqen e rreme të internetit, ai rrezikon që informacioni i tyre të mblidhet nga mashtruesit që qëndrojnë pas kësaj fushate të padëshiruar.

Jo vetëm që këta kriminelë mund të hyjnë në përmbajtjen e regjistruar përmes llogarisë së komprometuar të emailit, por ata gjithashtu mund ta përdorin atë për të kërkuar para ose donacione nga kontaktet e viktimës. Operatorët e taktikës gjithashtu mund të përpiqen të zgjerojnë shtrirjen e tyre në llogaritë financiare për të kryer transaksione dhe blerje të paautorizuara. Me pak fjalë, besimi i emaileve si 'Informacioni i porosisë' mund të çojë në probleme serioze të privatësisë, humbje financiare dhe madje edhe vjedhje identiteti.

Si të njihni taktikat e phishing si informacioni i porosisë?

Të gjithë i dimë rreziqet e të qenit viktimë e një sulmi phishing. Ne mund të mos mbajmë deklarata bankare ose dokumente personale, por rrezikimi i identitetit tonë në internet është më i arritshëm se kurrë. Me gjithnjë e më shumë njerëz që punojnë dhe mësojnë nga distanca, është e rëndësishme të qëndroni vigjilentë kur bëhet fjalë për njohjen e taktikave të phishing - sepse njohja e një taktike phishing mund t'ju shpëtojë që të mos bëheni viktimë. Ja se si mund të dalloni taktikat e phishing:

  1. Kujdes nga kërkesat urgjente për informacione të ndjeshme

Shumica e kompanive legjitime nuk do të kërkojnë fjalëkalimet tuaja ose informacione të tjera të ndjeshme përmes emailit, prandaj kini kujdes nga çdo email që kërkon detaje të tilla urgjentisht.

  1. Kërkoni për gabime në format ose përmbajtje

Fishers shpesh bëjnë gabime gramatikore në trupin e mesazheve të tyre që mund t'ju tregojnë se ato nuk janë burime të ligjshme. Po kështu, nëse logoja në mesazh duket jashtë ose nuk përputhet me logot nga komunikimet e tjera që keni marrë, kjo mund të jetë gjithashtu një tregues se dikush po përpiqet t'ju mashtrojë.

  1. Ekzaminoni lidhjet nga afër

Një mënyrë kryesore për të zbuluar një përpjekje phishing është të ekzaminoni shtigjet në vend që thjesht të klikoni në lidhjet e ngulitura në email-et e dyshimta – thjesht duke lëvizur kursorin mbi lidhje do të zbulojë URL-në ku ata po tregojnë, gjë që mund t'ju ndihmojë të paralajmëroni nëse diçka duket e dyshimtë.

Në trend

Po ngarkohet...