Threat Database Rogue Websites Online-marrëveshje.kliko

Online-marrëveshje.kliko

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 6,553
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 26
Parë për herë të parë: May 19, 2023
Parë për herë të fundit: September 21, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Online-deal.click duket të jetë një faqe interneti mashtruese që përpiqet të përfitojë nga vizitorët e saj që nuk dyshojnë. Sipas gjetjeve të studiuesve të sigurisë kibernetike, faqja u paraqet vizitorëve një version të famëkeqit 'PC juaj është i infektuar me 5 viruse!' skema online. Për më tepër, u zbulua se Online-deal.click kërkon në mënyrë aktive të joshë përdoruesit për t'i dhënë leje për të shfaqur njoftimet e shfletuesit.

Faqet mashtruese si Online-deal.click Duhet të trajtohen me kujdes

Online-deal.click tregon një mesazh mashtrues në një përpjekje për të krijuar një ndjenjë urgjence dhe shqetësimi midis përdoruesve për sigurinë e pajisjeve të tyre. Ai pretendon se kompjuteri i përdoruesit është i infektuar me pesë viruse dhe thekson nevojën për veprim të menjëhershëm. Mesazhi thotë më tej se abonimi i përdoruesit në McAfee ka skaduar dhe i nxit ata ta rinovojnë atë menjëherë për të ruajtur mbrojtjen e kompjuterit.

Mesazhi vazhdon duke sugjeruar se viruset e supozuara të zbuluara në kompjuterin e përdoruesit ka të ngjarë të gjurmojnë aktivitetin e tyre në internet, me synimin për të mbledhur informacione të ndjeshme si detajet bankare dhe kredencialet e hyrjes. Ai gjithashtu thekson cenueshmërinë e PC-ve të pambrojtur, duke pohuar se ata kanë 93% më shumë gjasa të preken nga malware.

Online-deal.click i nxit përdoruesit të vazhdojnë, me sa duket për të ndërmarrë veprimet e rekomanduara për të rinovuar abonimin e tyre në McAfee. Mbani në mend se McAfee është një kompani legjitime dhe nuk është e lidhur në asnjë mënyrë me Online-deal.click. Në mënyrë tipike, faqet e internetit si Online-deal.click, kur promovojnë produkte softuerike origjinale, operohen nga bashkëpunëtorë që kërkojnë të fitojnë komisione të paligjshme.

Krahas shfaqjes së paralajmërimeve të rreme, Online-deal.click kërkon leje për të shfaqur njoftimet. Këshillohet fuqimisht që të mos jepni leje për faqe të tilla si Online-deal.click për të dërguar njoftime. Lejimi i njoftimeve të tilla mund të çojë në mashtrime të ndryshme, përpjekje për phishing, aplikacione të padëshiruara ose me qëllim të keq dhe aktivitete të tjera potencialisht të dëmshme.

Përdoruesit duhet të kenë parasysh se faqet e internetit nuk mund të kryejnë skanime kërcënimi

Asnjë faqe interneti nuk mund të skanojë pajisjet e përdoruesve për kërcënime malware sepse procesi i skanimit kërkon qasje të drejtpërdrejtë në skedarët dhe të dhënat e ruajtura në pajisjen e përdoruesit. Faqet e internetit funksionojnë brenda kufijve të shfletuesve të internetit dhe janë të kufizuara nga masat e sigurisë në fuqi për të parandaluar aksesin e paautorizuar në pajisjen e një përdoruesi. Ata nuk kanë lejet ose aftësitë e nevojshme për të skanuar skedarët dhe të dhënat që ndodhen në sistemin lokal të përdoruesit.

Skanimi i malware zakonisht përfshin inspektim të thellë të skedarëve, proceseve të sistemit dhe lidhjeve të rrjetit, gjë që shkon përtej fushëveprimit të asaj që mund të bëjë një faqe interneti. Për më tepër, kryerja e një skanimi gjithëpërfshirës të malware kërkon softuer të specializuar me akses në sistemin e skedarëve, regjistrin dhe përbërës të tjerë të nivelit të sistemit të pajisjes. Faqet e internetit nuk kanë autoritetin ose burimet për të kryer operacione të tilla të gjera skanimi.

Për më tepër, skanimi për malware përfshin analizimin e sjelljes dhe karakteristikave të skedarëve dhe proceseve potencialisht të pasigurta, gjë që kërkon një kuptim të thellë të teknikave të zbulimit të malware dhe qasje në nënshkrimet dhe bazat e të dhënave të përditësuara të malware. Faqet e internetit nuk posedojnë ekspertizën, burimet ose aksesin e nevojshëm në informacionin e malware në kohë reale për të kryer skanime të sakta dhe të besueshme për malware.

Çdo pretendim i tillë i gjetur në faqet e internetit të dyshimta që haset gjatë shfletimit tuaj duhet të shpërfillet menjëherë si krejtësisht i rremë dhe i fabrikuar. Përdoruesit nuk duhet në asnjë rast të ndjekin udhëzimet e burimeve të tilla të paprovuara si Online-deal.click.

URL-të

Online-marrëveshje.kliko mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

online-deal.click

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...