Threat Database Ransomware Nztt Ransomware

Nztt Ransomware

Nztt Ransomware është softuer kërcënues i krijuar për të enkriptuar të dhënat në pajisjet e komprometuara, duke e bërë atë të paarritshëm për pronarin e ligjshëm. Ai e arrin këtë duke përdorur një rutinë enkriptimi që synon lloje të ndryshme skedarësh. Kriminelët kibernetikë përgjegjës për Nztt Ransomware më pas kërkojnë një pagesë shpërblimi për të siguruar një çelës deshifrimi që mund të zhbllokojë skedarët e koduar. Nztt Ransomware është një shtesë tjetër në familjen famëkeqe STOP/Djvu Ransomware .

Ajo që e dallon Nztt Ransomware nga variantet e tjera brenda familjes së tij është përdorimi i shtesës së skedarit '.nztt' për të identifikuar skedarët e koduar. Për më tepër, autorët janë vërejtur duke vendosur ngarkesa të tjera kërcënuese, të tilla si vjedhësit Vidar dhe RedLine , së bashku me përsëritjet e ndryshme të ransomware STOP/Djvu. Pasi një pajisje të infektohet me Nztt Ransomware, viktimat do të zbulojnë një shënim shpërblesëje si një skedar teksti me emrin '_readme.txt.'

Ransomware Nztt shkakton dëme të mëdha në pajisjet e dëmtuara

Shënimi i shpërblesës që shoqëron Nztt Ransomware përmban informacion jetik për viktimat. Ai shfaq dy adresa emaili - 'support@freshmail.top' dhe 'datarestorehelp@airmail.cc', të cilat viktimat janë udhëzuar t'i kontaktojnë brenda një dritareje 72-orëshe për të shmangur një rritje në shumën e shpërblimit. Fillimisht, pagesa e kërkuar qëndron në 490 dollarë, por nëse viktimat dështojnë të përmbushin afatin e caktuar, shpërblimi përshkallëzohet në 980 dollarë.

Në shënimin e shpërblesës thuhet në mënyrë eksplicite se skedarët e koduar nuk mund të rikuperohen pa blerë softuerin e deshifrimit dhe pa marrë një çelës unik nga aktorët e kërcënimit. Ndërsa shënimi përmend një ofertë deshifrimi falas për një skedar të vetëm, është e rëndësishme të theksohet se ky skedar nuk duhet të përmbajë ndonjë informacion të rëndësishëm.

Është e nevojshme të tregohet kujdes ekstrem kur përfshiheni me kriminelët kibernetikë, pasi nuk ka asnjë garanci se ata do të përmbushin premtimet e tyre për sigurimin e mjeteve të nevojshme të deshifrimit edhe pas marrjes së pagesës. Prandaj, këshillohet fuqimisht të përmbaheni nga pagimi i shpërblimit.

Për më tepër, është me rëndësi të madhe që të hiqni menjëherë Nztt Ransomware nga kompjuteri i infektuar për të parandaluar enkriptimin e mëtejshëm të të dhënave. Marrja e veprimeve të menjëhershme për të çrrënjosur ransomware është thelbësore për zbutjen e dëmit të shkaktuar nga sulmi.

Merrni masa efektive sigurie kundër infeksioneve të Ransomware

Absolutisht, mbrojtja e të dhënave dhe pajisjeve tuaja nga sulmet e ransomware kërkon një kombinim të masave proaktive dhe praktikave të sigurisë. Këtu janë pesë hapa efektivë të sigurisë që mund të rrisin ndjeshëm mbrojtjen tuaj kundër ransomware:

  • Rezervimet e rregullta të të dhënave : Bëni kopje rezervë të rregullt të të dhënave tuaja të rëndësishme në një vendndodhje jashtë linje ose të largët. Kjo siguron që edhe nëse skedarët tuaj komprometohen nga ransomware, ju mund ta rivendosni sistemin tuaj në një gjendje të mëparshme, të pa infektuar. Rezervimet e automatizuara dhe të shpeshta janë thelbësore për të minimizuar humbjen e mundshme të të dhënave.
  • Mbani softuerin tuaj të përditësuar : Përditësoni rregullisht sistemin tuaj operativ, aplikacionet dhe softuerin e sigurisë. Ransomware shpesh shfrytëzon dobësitë në softuerin e vjetëruar. Mbajtja e programeve tuaja të përditësuara siguron që të keni arnimet më të reja të sigurisë dhe mbrojtjet kundër dobësive të njohura.
  • Softuer sigurie dhe mure zjarri : Instaloni softuer me reputacion kundër malware dhe mur zjarri në pajisjet tuaja. Mbajini këto mjete të përditësuara për t'u siguruar që mund të zbulojnë dhe bllokojnë ransomware dhe kërcënime të tjera me qëllim të keq. Firewall-et monitorojnë trafikun në hyrje dhe në dalje, duke siguruar një shtresë shtesë mbrojtjeje kundër aksesit të paautorizuar.
  • Email dhe praktikat e shfletimit në ueb : Jini të kujdesshëm kur shqyrtoni bashkëngjitjet e postës elektronike ose klikoni në lidhje, veçanërisht nga burime të panjohura ose të dyshimta. Ransomware mund të përhapet përmes emaileve të phishing ose shkarkimeve të pasigurta. Kontrolloni identitetin e dërguesit dhe legjitimitetin e emailit përpara se të ndërveproni me bashkëngjitjet ose lidhjet.
  • Trajnimi dhe ndërgjegjësimi i përdoruesve : Edukoni veten dhe të tjerët duke përdorur pajisjet tuaja për rreziqet e ransomware dhe praktikat e sigurta në internet. Kjo përfshin njohjen e taktikave të inxhinierisë sociale të përdorura nga kriminelët kibernetikë, siç janë përpjekjet për phishing. Trajnoni veten për të identifikuar përmbajtjen potencialisht të dëmshme dhe për të shmangur ndërveprimin me të.

Mos harroni se ndërsa këto hapa mund të zvogëlojnë shumë rrezikun tuaj, asnjë zgjidhje nuk është e pagabueshme. Qëndroni të informuar për kërcënimet më të fundit të ransomware, rregulloni praktikat tuaja të sigurisë në përputhje me rrethanat dhe qëndroni të kujdesshëm kur përdorni pajisjet tuaja dhe ndërveproni në internet.

Viktimave të Nztt Ransomware u lihet shënimi i mëposhtëm i shpërblimit:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-E4b0Td2MBH
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@freshmail.top

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
datarestorehelp@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...