Threat Database Adware Një klikim në foto

Një klikim në foto

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 15,868
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 4
Parë për herë të parë: September 5, 2023
Parë për herë të fundit: September 27, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Zgjatja e shfletuesit One Click Pic është zbuluar nga ekspertët e sigurisë kompjuterike si një komponent mashtrues dhe adware që përfundimisht bëhet një bezdi e madhe. I tregtuar si një mjet i përshtatshëm për shkarkimin pa mundim të imazheve nga faqet e internetit me një klikim të vetëm, natyra e tij e vërtetë u zbulua pas një kontrolli më të afërt - është një program reklamues, një softuer mashtrues dhe potencialisht i dëmshëm. Le të thellohemi në botën e një fotoje me një klik, duke analizuar synimet e saj, modus operandi dhe rreziqet që paraqet.

Një klikim në foto: Një ujk me rroba dele

One Click Pic, edhe pse i maskuar si një shkarkues imazhi, i përket kategorisë famëkeqe të njohur si adware, shkurt për softuerin e mbështetur nga reklamat. Adware funksionon duke përmbytur përdoruesit me reklama ndërhyrëse dhe të padëshiruara nëpër ndërfaqe të ndryshme, duke përfshirë faqet e internetit dhe mjediset e desktopit.

Këto reklama shpesh marrin formën e pop-up-eve, mbivendosjeve, banderolave, sondazheve dhe më shumë, duke shërbyer si mjete për promovimin e mashtrimeve në internet, softuerëve jo të besueshëm dhe në disa raste të rënda, madje edhe malware. Disa nga këto reklama, kur klikohen, mund të iniciojnë skriptet që shkarkojnë dhe instalojnë në mënyrë klandestine softuer me qëllim të keq. Kujdes: çdo produkt ose shërbim me pamje të mirëfilltë i promovuar përmes këtyre reklamave është zakonisht pjesë e një skeme për të gjeneruar komisione të paligjshme, të krijuara nga mashtruesit e paskrupullt.

Vlen të përmendet se adware mund të kërkojë kushte specifike ose profile përdoruesi për të ofruar fushatat e tyre ndërhyrëse të reklamave. Pavarësisht nga aktivitetet e tij reklamuese, prania e thjeshtë e One Click Pic në një pajisje mbetet një kërcënim i fshehur.

Një klikim në foto: Privatësia juaj në rrezik

Ajo që e bën adware si One Click Pic edhe më tinëzar është prirja e tyre për të spiunuar aktivitetet e shfletimit të përdoruesve. Ai mbledh të dhëna të ndjeshme si URL-të e vizituara, faqet e shikuara, pyetjet e kërkimit, cookies, emrat e përdoruesve, fjalëkalimet dhe madje edhe informacione financiare. Ky thesar i të dhënave personale më pas mund t'u shitet palëve të treta ose të shfrytëzohet për përfitime financiare. Në përmbledhje, One Click Pic dhe adware të ngjashëm paraqesin rreziqe të rëndësishme, duke përfshirë infeksionet e sistemit, shkeljet e privatësisë, humbjet financiare dhe spektrin ogurzi të vjedhjes së identitetit.

Peizazhi i Adware

Një klikim Pic është vetëm një shembull në mesin e shumë llojeve të adware. Të tjera përfshijnë Fonts Determiner, Turbo Download, falsifikimin "AdBlock — bllokuesi më i mirë i reklamave" dhe Live Weather Report. E përbashkëta e këtyre programeve mashtruese është aftësia e tyre për t'u maskuar si softuer legjitim, duke ofruar veçori joshëse që rrallë përmbushin premtimet e tyre. Mbani mend, edhe nëse një aplikacion softuer duket se funksionon siç reklamohet, nuk është garanci për legjitimitetin ose sigurinë.

Si e gjeti një foto me një klikim në kompjuterin tim?

Ju mund të pyesni veten se si One Click Pic gjeti rrugën e saj në kompjuterin tuaj. Në rastin tonë, ne e morëm atë nga faqja e saj "zyrtare" promovuese. Megjithatë, adware shpesh shpërndahet përmes faqeve të internetit mashtruese ose mashtruese. Përdoruesit përplasen pa dashje në këto sajte nëpërmjet ridrejtimeve të shkaktuara nga URL të shkruara gabim, rrjete reklamash mashtruese, njoftime të shfletuesit të padëshiruar, reklama ndërhyrëse ose programe të tjera reklamash të instaluara me aftësi të rrëmbimit të shfletuesit.

Adware gjithashtu mund të përballet me paketa legjitime softuerësh, duke e bërë më të lartë rrezikun e infektimit kur shkarkohet nga burime të pabesueshme, si pa pagesë dhe faqet falas të strehimit të skedarëve ose rrjetet e shkëmbimit Peer-to-Peer. Nxitimi në proceset e instalimit duke injoruar termat, duke kapërcyer hapat ose duke zgjedhur cilësimet "Quick/Easy" mund ta përkeqësojë këtë rrezik. Reklamat ndërhyrëse luajnë gjithashtu një rol, pasi disa mund të iniciojnë shkarkime dhe instalime pa pëlqimin e përdoruesit.

Shmangia e kthetrave të adware

Rekomandimi ynë më i fortë është të hulumtoni softuerin tërësisht dhe ta shkarkoni vetëm nga burime zyrtare dhe të verifikuara. Qasuni me kujdes proceset e instalimit; lexoni termat dhe eksploroni opsionet. Përzgjidhni cilësimet "Advanced/Custom" dhe sigurohuni që të hiqni dorë nga të gjithë artikujt shtesë si aplikacionet, shtesat, veglat ose veçoritë.

Për më tepër, tregoni kujdes gjatë shfletimit. Përmbajtja e rreme dhe keqdashëse në internet shpesh maskohet si material i padëmshëm dhe i zakonshëm. Edhe reklamat në dukje beninje mund të çojnë në faqe interneti shumë të diskutueshme, duke përfshirë ato që promovojnë mashtrime, përmbajtje për të rritur, lojëra të fatit dhe më shumë.

Nëse e gjeni veten të rrënuar nga reklamat ndërhyrëse ose ridrejtimet, kryeni një kontroll të plotë të pajisjes tuaj dhe hiqni menjëherë çdo aplikacion të dyshimtë dhe shtesa ose shtojca të shfletuesit. Nëse One Click Pic ka depërtuar tashmë në kompjuterin tuaj, këshillohet që të kryeni një skanim me një aplikacion me reputacion anti-malware për të pastruar sistemin tuaj nga ky ndërhyrës i fshehtë.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...