Threat Database Ransomware Mzqw Ransomware

Mzqw Ransomware

Mzqw Ransomware është një kërcënim i keq që kodon skedarët në kompjuterët e infektuar, duke i bërë ata të paarritshëm për viktimat. Pas kriptimit të të dhënave, Mzqw shton ekstensionin '.mzqw' te emrat e skedarëve dhe lëshon një shënim shpërblesëje si një skedar teksti me emrin '_readme.txt.' Variantet e Ransomware të familjes STOP/Djvu , të cilës i përket Mzqw, shpesh shpërndahen së bashku me mjete shtesë malware, si vjedhësit e informacionit si RedLine dhe Vidar, të cilët përdoren për të mbledhur dhe për të nxjerrë të dhëna të ndjeshme nga viktimat.

Udhëzimet e lëna për viktimat e Mzqw Ransomware

Viktimave të Mzqw Ransomware u kërkohet të blejnë softuer deshifrues dhe një çelës unik për të rifituar aksesin në skedarët e prekur. Nëse viktimat kontaktojnë aktorët e kërcënimit përmes 'support@freshmail.top' ose 'datarestorehelp@airmail.cc' brenda 72 orëve, ato do të jenë në gjendje të blejnë mjetet e deshifrimit për 490 dollarë në vend të 980 dollarëve. Për më tepër, shënimi i shpërblimit thotë se viktimat mund të dërgojnë një skedar të koduar për deshifrim falas përpara se të duhet të paguajnë para.

Mos harroni se pagesa e shpërblimit nuk është mënyra e duhur për të rikthyer skedarët tuaj, pasi nuk ka asnjë garanci që kriminelët do të japin çelësin e deshifrimit pasi të marrin pagesën. Për më tepër, pagimi i shpërblimit vetëm i inkurajon kriminelët të vazhdojnë sulmet e tyre, pasi ata e dinë se mund të fitojnë para prej saj.

Rezervimet e të dhënave mund të ndihmojnë kundër Mzqw Ransomware

Një kopje rezervë e fundit është një nga masat parandaluese më efektive për të siguruar që ransomware të mos bllokojë skedarët dhe të dhënat tuaja të rëndësishme. Hapi i parë në krijimin e një kopje rezervë të të dhënave është të identifikoni saktësisht se cilat pjesë të informacionit duhet të ruhen. Kjo mund të përfshijë skedarë të mëdhenj, lista klientësh, programe softuerësh, baza të të dhënave, të dhëna financiare ose çdo pasuri tjetër dixhitale përkatëse. Pasi të keni identifikuar të gjitha të dhënat thelbësore, mund të filloni të krijoni kopje rezervë.

Investimi në hard disk të jashtëm është një nga metodat më të besueshme të kopjimit të të dhënave për shkak të qëndrueshmërisë, komoditetit dhe kostos së tyre. Është gjithashtu e mundur të kriptohet një makinë për masa të shtuara sigurie - duke i bërë ato një zgjedhje ideale për bizneset. Një tjetër mundësi për të rezervuar të dhënat tuaja është përdorimi i zgjidhjeve të ruajtjes së cloud. Ato gjithashtu ofrojnë një mjedis të sigurt për të ruajtur skedarë të rëndësishëm. Megjithatë, për të hyrë në të dhënat, është e nevojshme të keni një lidhje të qëndrueshme në internet.

Seti i plotë i udhëzimeve të dhëna nga Mzqw Ransomware është:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?

Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-cud8EGMtyB
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@freshmail.top

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
datarestorehelp@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Mzqw Ransomware Video

Këshillë: Kthejeni tingullin tuaj dhe të shikojnë video në mënyrë të plotë ekran.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...