Threat Database Ransomware Mzop Ransomware

Mzop Ransomware

Mzop është ransomware që kodon skedarët dhe shton ekstensionin '.mzop' në emrat e skedarëve të tyre. Mzop Ransomware krijon gjithashtu një shënim shpërblimi në formën e një skedari '_readme.txt', i cili përmban udhëzime se si të paguhet shpërblesa dhe të deshifrohet skedarët. Një shembull se si Mzop Ransomware riemërton skedarët po ndryshon '1.jpg' në '1.jpg.mzop', 'Pic2.png' në 'Pic2.png.mzop' etj.

Mzop i përket familjes STOP/Djvu Ransomware , e cila është vërejtur se shpërndahet së bashku me softuerët e tjerë kërcënues si RedLine , Vidar dhe vjedhës të tjerë informacioni nga aktorët e kërcënimit. Këto sulme janë veçanërisht të dëmshme sepse ato jo vetëm që kodojnë të dhënat, por gjithashtu mbledhin informacione të ndjeshme nga kompjuterët e viktimave.

Cilat janë kërkesat e Mzop Ransomware?

Shënimi i shpërblimit të Mzop përmban dy adresa emaili ('support@freshmail.top' dhe 'datarestorehelp@airmail.cc'), të cilat viktimat duhet t'i kontaktojnë brenda 72 orëve për të shmangur pagesën e një tarife më të lartë shpërblimi prej $980 në vend të një shume të zbritur prej $490. Sulmuesit deklarojnë se është e pamundur të deshifrohen skedarët pa blerë mjetet e tyre të deshifrimit dhe çelësin unik. Shënimi i Mzop Ransomware thotë se viktimave u jepet një shans për të dërguar një skedar për deshifrim falas përpara se të paguajnë shpërblimin.

Si mund të infektojnë kompjuterin tuaj kërcënimet si Mzop Ransomware?

Ransomware po kërcënon softuerin që hakerët përdorin për të bllokuar të dhënat në sistemet e shkelura dhe për të kërkuar pagesën në këmbim të rivendosjes së aksesit. Është një nga format më shkatërruese të sulmeve kibernetike dhe mund të jetë e vështirë për t'u zbuluar dhe parandaluar.

  1. Nëpërmjet përpjekjeve për phishing me shtizë

Hakerët shpesh përdorin fushata spear-phishing për të ofruar një program kërcënues për përdoruesit që nuk dyshojnë. Kjo përfshin dërgimin e emaileve që duket se vijnë nga burime legjitime, por përmbajnë bashkëngjitje ose lidhje të dëmtuara, të cilat, kur klikohen, do të shkarkojnë në heshtje malware në kompjuterin tuaj.

  1. Ndarja e përmbajtjes infektive

Platformat e mediave sociale janë veçanërisht të prekshme ndaj këtij sulmi pasi ato janë krijuar për përdoruesit që të ndajnë përmbajtjen me njëri-tjetrin shpejt dhe me lehtësi. Kur merrni një imazh, video ose skedar nga një burim i panjohur që përpiqet të shkarkojë ransomware në pajisjen tuaj sapo ta hapni, ka të ngjarë që ai të jetë infektuar me ransomware që përpara se ta merrnit atë dhe nuk kishte asnjë mënyrë për ta ditur më parë.

  1. Shfrytëzimi i dobësive të softuerit

Hakerët shpesh shfrytëzojnë dobësitë e njohura të softuerit për të hyrë në sistemin tuaj pa pasur fare kontakt të drejtpërdrejtë me përdoruesin. Këto dobësi mund të jenë të pranishme në sisteme operative ose aplikacione të vjetruara që ende nuk janë korrigjuar ose përditësuar plotësisht dhe mund të çojnë në infeksione nëse nuk adresohen nga administratorët e sistemit ose personeli i sigurisë.

Teksti i plotë i shënimit të shpërblimit të Mzop Ransomware është:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-cud8EGMtyB
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@freshmail.top

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
datarestorehelp@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Mzop Ransomware Video

Këshillë: Kthejeni tingullin tuaj dhe të shikojnë video në mënyrë të plotë ekran.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...