Threat Database Ransomware Mzhi Ransomware

Mzhi Ransomware

Mzhi Ransomware është një program dëmtues që paraqet një rrezik të konsiderueshëm për sistemet kompjuterike. Kjo formë e malware është krijuar posaçërisht për të enkriptuar skedarët e ruajtur në një pajisje të synuar, duke i bërë ato të paarritshme për viktimën pa çelësat e deshifrimit të mbajtura nga sulmuesit.

Sapo Mzhi Ransomware depërton në një pajisje, ai kryen një skanim të plotë të skedarëve. Ai vazhdon me enkriptimin e llojeve të ndryshme të dokumenteve, fotove, arkivave, bazave të të dhënave, PDF-ve dhe më shumë që zbulon. Si pasojë, dosjet e viktimës bllokohen, duke e bërë të vështirë rikuperimin e tyre pa ndihmën e sulmuesve.

Mzhi Ransomware është pjesë e familjes së malware STOP/Djvu , i njohur për aktivitetet e tij të dëmshme. Ky malware funksionon duke shtuar një shtesë të re skedari, të tillë si '.mzhi', në emrin e çdo skedari të koduar. Për më tepër, ai krijon një skedar teksti të quajtur '_readme.txt' në pajisjen e komprometuar, që përmban udhëzime nga operatorët e Mzhi Ransomware.

Është thelbësore të theksohet se kriminelët kibernetikë që shpërndajnë malware STOP/Djvu kanë një histori të vendosjes së malware shtesë në pajisjet e komprometuara. Këto ngarkesa shtesë shpesh përfshijnë malware që vjedhin informacione si Vidar ose RedLine , duke paraqitur një kërcënim shtesë për të dhënat dhe privatësinë e viktimës.

Viktimat e Mzhi Ransomware zhvaten për para

Mzhi Ransomware funksionon duke enkriptuar skedarët e viktimës dhe më pas duke paraqitur një mesazh që kërkon shpërblim. Ky mesazh informon në mënyrë eksplicite viktimën për enkriptimin e skedarëve të tyre dhe thotë se e vetmja mënyrë e mundshme për të rivendosur të dhënat është të paguajë një shpërblim për çelësat/mjetet e deshifrimit nga kriminelët kibernetikë përgjegjës për sulmin. Shuma e shpërblimit është vendosur në 980 dollarë, por ekziston mundësia për një zbritje prej 50% nëse viktima komunikon me sulmuesit brenda 72 orëve. Si siguri, mesazhi ofron një test të deshifrimit falas që mund të kryhet në një skedar të vetëm përpara se të bëni ndonjë pagesë.

Në shumicën dërrmuese të rasteve, deshifrimi pa përfshirjen e kriminelëve kibernetikë është zakonisht i pamundur. Ka vetëm përjashtime të rralla në rastet kur ransomware është ende në zhvillim e sipër ose shfaq dobësi të konsiderueshme.

Për më tepër, është thelbësore të pranohet se viktimat shpesh nuk marrin mjetet e premtuara të deshifrimit edhe pas përmbushjes së kërkesave për shpërblim. Prandaj, ekspertët këshillojnë fuqimisht të mos paguani shpërblimin pasi rikuperimi i të dhënave nuk është i garantuar dhe akti i pagesës mbështet drejtpërdrejt aktivitetet kriminale të këtyre aktorëve mashtrues.

Ndërsa heqja e Mzhi Ransomware nga sistemi operativ do të parandalojë enkriptimin e mëtejshëm të skedarëve, është e rëndësishme të theksohet se vetëm ky veprim nuk do të rivendosë të dhënat që tashmë janë prekur nga ransomware.

Merrni një qasje gjithëpërfshirëse drejt sigurisë së të dhënave dhe pajisjeve tuaja

Për të mbrojtur pajisjet dhe të dhënat e tyre kundër sulmeve të ransomware, përdoruesit mund të zbatojnë një kombinim të masave proaktive dhe praktikave më të mira.

  • Para së gjithash, është thelbësore të mirëmbahet softueri i përditësuar kundër malware. Përditësimi i rregullt i këtyre mjeteve të sigurisë siguron që ata të kenë përkufizimet më aktuale të virusit, duke u mundësuar atyre të zbulojnë dhe parandalojnë në mënyrë efektive infeksionet e ransomware.
  • Përdoruesit gjithashtu duhet të kenë kujdes kur trajtojnë bashkëngjitjet e postës elektronike, shkarkojnë skedarë nga faqet e internetit të panjohura ose klikojnë në lidhje të dyshimta. Qëndrimi vigjilent në lidhje me burimin dhe legjitimitetin e skedarëve dhe lidhjeve mund të ndihmojë në parandalimin e shkarkimeve të paqëllimshme të ransomware në pajisjet e tyre.
  • Rezervimi i rregullt i të dhënave të rëndësishme është thelbësor. Këto kopje rezervë duhet të ruhen në mënyrë të sigurt, mundësisht jashtë linje ose në renë kompjuterike dhe të testohen periodikisht për të siguruar integritetin e tyre. Në rast të pafat të një sulmi ransomware, të kesh kopje rezervë të fundit u mundëson përdoruesve të rivendosin të dhënat e tyre pa iu nënshtruar kërkesave për shpërblesë.
  • Edukimi dhe ndërgjegjësimi luajnë një rol jetik në parandalimin e incidenteve të ransomware. Përdoruesit duhet të dinë për kërcënimet dhe taktikat më të fundit të ransomware, të njohin shenjat paralajmëruese të emaileve ose faqeve të internetit të dyshimta dhe të tregojnë kujdes kur ndajnë informacione personale në internet.

Mzhi Ransomware krijon shënimin e mëposhtëm të shpërblimit:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-sxZWJ43EKx
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@freshmail.top

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
datarestorehelp@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...