Threat Database Browser Hijackers Mypcdefenderplus.site

Mypcdefenderplus.site

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 15,501
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 56
Parë për herë të parë: January 20, 2023
Parë për herë të fundit: August 15, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Mypcdefenderplus.site është një faqe interneti potencialisht me qëllim të keq që është krijuar për të mashtruar përdoruesit që të besojnë se kompjuteri i tyre është i infektuar me viruse ose malware. Faqja zakonisht shfaq paralajmërime të rreme sigurie ose mesazhe kërcyese që i nxisin përdoruesit të telefonojnë një numër mbështetjeje teknike ose të shkarkojnë një program të rremë antivirus.

Mypcdefenderplus.site mbledh të dhëna personale

Nëse telefononi numrin e mbështetjes teknike, mashtruesit do të përpiqen t'ju bindin që t'u siguroni atyre akses në distancë në kompjuterin tuaj, gjë që mund të çojë në vjedhjen e informacionit tuaj personal ose në instalimin e malware shtesë. Përndryshe, nëse shkarkoni programin antivirus të rremë, ai mund të instalojë malware shtesë në kompjuterin tuaj ose të vjedhë informacionin tuaj personal.

Mypcdefenderplus.site zakonisht shpërndahet përmes paketimit të softuerit, ku përfshihet si një ofertë opsionale krahas shkarkimeve legjitime të softuerit. Në ato raste, kur përdoruesit shkarkojnë dhe instalojnë softuer legjitim, ata pa e ditur instalojnë gjithashtu rrëmbyesin e shfletuesit.

Çfarë i bën Mypcdefenderplus.site kompjuterit tuaj?

Pasi të instalohet, rrëmbyesi i shfletuesit mund të modifikojë cilësimet e shfletuesit të përdoruesit, të tilla si faqen kryesore, motorin e kërkimit të paracaktuar dhe faqen e skedës së re. Mund të gjurmojë gjithashtu aktivitetin në internet të përdoruesit dhe të shfaqë reklama të synuara ose dritare kërcyese bazuar në zakonet e tyre të shfletimit.

Është thelbësore që përdoruesit e kompjuterit të praktikojnë gjithmonë zakone të shfletimit të sigurt për të shmangur probleme të ngjashme nga rrëmbyesit e shfletuesve si Mypcdefenderplus.site në të ardhmen. Kjo përfshin shmangien e klikimeve në lidhje të dyshimta ose shkarkimin e softuerit nga burime të pabesueshme, mbajtjen e softuerit dhe sistemit tuaj operativ të përditësuar me arnimet më të fundit të sigurisë dhe përdorimin e softuerit me reputacion antimalware për të mbrojtur kompjuterin tuaj.

URL-të

Mypcdefenderplus.site mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

mypcdefenderplus.site

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...