Threat Database Adware Mashtrim me email 'Kujdesi për të varfërit dhe më pak të...

Mashtrim me email 'Kujdesi për të varfërit dhe më pak të privilegjuarit'

Mashtrimi me email "Kujdesi për të varfrit dhe më pak të privilegjuar" është një lloj i zakonshëm mashtrimi phishing që pre në vullnetin e mirë dhe dëshirën e njerëzve për të ndihmuar ata në nevojë. Mashtrimi zakonisht përfshin një email ose mesazh nga dikush që pretendon se përfaqëson një organizatë bamirësie ose humanitare që ndihmon të varfërit dhe më pak të privilegjuarit.

Si duket emaili i mashtrimit "Kujdesi për të varfërit dhe më pak të privilegjuarit"?

Mesazhi zakonisht përfshin një histori prekëse për vuajtjet e njerëzve në nevojë, shpesh të shoqëruar me foto ose video që kanë për qëllim të ngjallin emocione. Mashtruesi më pas i kërkon marrësit të dhurojë para ose mallra për të ndihmuar këta njerëz, shpesh duke pretenduar se dhurimi do t'u shkojë drejtpërdrejt atyre që kanë nevojë.

Mashtruesi mund të përdorë një sërë taktikash për ta bërë emailin të duket legjitim, duke përfshirë përdorimin e emrit dhe logos së një bamirësie ose organizate të vërtetë, ose ofrimin e një lidhjeje në një faqe interneti të rreme që duket si gjëja e vërtetë. Ata gjithashtu mund të përdorin gjuhë urgjente ose afate për t'i bërë presion marrësit që të dhurojë shpejt.

Fatkeqësisht, paratë ose mallrat e dhuruara përmes këtyre mashtrimeve rrallë përfundojnë tek njerëzit në nevojë. Në vend të kësaj, mashtruesit marrin paratë dhe zhduken, duke e lënë donatorin me qëllim të mirë të ndihet i mashtruar dhe i pafuqishëm.

Si të shmangni të bëheni viktimë e mashtrimit me email "Kujdesi për të varfërit dhe më pak të privilegjuarit"

Për të mos rënë viktimë e mashtrimit me email "Kujdesi për të varfërit dhe më pak të privilegjuar", është e rëndësishme të jeni të kujdesshëm kur merrni email të pakërkuar ose mesazhe që kërkojnë donacione. Gjithmonë verifikoni legjitimitetin e bamirësisë ose organizatës përpara se të bëni një donacion dhe kurrë mos jepni informacion personal ose financiar dikujt që nuk e njihni ose nuk i besoni.

Nëse nuk jeni të sigurt për vërtetësinë e një bamirësie ose organizate, mund të bëni disa kërkime në internet për të gjetur më shumë informacion. Kërkoni komente ose vlerësime të organizatës bamirëse, kontrolloni nëse është e regjistruar me ndonjë autoritet përkatës dhe shikoni nëse ata kanë një prani në mediat sociale ose platforma të tjera online.

Mbani mend, ndërsa është e rëndësishme të kujdeseni për të varfërit dhe më pak të privilegjuarit, është po aq e rëndësishme të mbroni veten nga mashtrimet dhe mashtrimet. Gjithmonë përdorni kujdes dhe sens të përbashkët kur bëni donacione ose jepni informacion personal në internet.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...