Threat Database Rogue Websites Mashtrim "Andrew Tate Crypto Giveaway".

Mashtrim "Andrew Tate Crypto Giveaway".

Pas hetimeve, është përcaktuar se kjo e supozuar 'dhuratë më e madhe e kriptove' është vetëm një tjetër mashtrim klasik i dhurimit të kriptomonedhave që pretendon në mënyrë të rreme se është organizuar nga një personazh i njohur publik. Në këtë rast, mashtruesit po përdorin emrin e personalitetit mjaft të diskutueshëm në internet Andrew Tate, i cili aktualisht po hetohet në Rumani për trafikim të dyshuar të qenieve njerëzore. Mashtruesit synojnë të mashtrojnë individë që nuk dyshojnë për të transferuar fondet e tyre të kriptomonedhave në portofolin e tyre.

Rekomandohet fuqimisht që përdoruesit të shpërfillin këtë faqe interneti dhe çdo ofertë që ajo paraqet, pasi asnjë nga garancitë e dhëna në të nuk është e vërtetë. Këto lloj mashtrimesh janë bërë gjithnjë e më të zakonshme vitet e fundit dhe përdoruesit duhet të tregojnë kujdes dhe skepticizëm kur hasin në ndonjë ofertë të papritur ose të pakërkuar që kërkon transferimin e kriptomonedhës ose fondeve të tjera.

Mos merrni pretendimet e sajteve si 'Andrew Tate Crypto Giveaway' në Face Value

Mashtrimi i dhurimit të kriptomonedhave pretendon të organizohet nga Andrew Tate dhe premton të dyfishojë investimin e pjesëmarrësve që dërgojnë kriptomonedhën Ethereum ose Bitcoin (0.1 BTC në 30 BTC ose 0.5 ETH në 500 ETH) në një adresë specifike. Mashtruesit pretendojnë se dhurimi vlen 100,000,000 dollarë dhe i nxisin përdoruesit të veprojnë shpejt, duke deklaruar se mund të marrin pjesë vetëm një herë.

Fatkeqësisht, mashtruesit pas skemës nuk e mbajnë premtimin e tyre për dyfishimin e investimit dhe pjesëmarrësit që dërgojnë kriptomonedhë në adresën e dhënë nuk marrin asgjë në këmbim. Është thelbësore që përdoruesit të jenë të kujdesshëm kur kanë të bëjnë me dhuratat e kriptove, veçanërisht nëse kërkojnë dërgimin e kriptomonedhës në adresa të panjohura. Është më mirë të bëni një hulumtim të plotë dhe të verifikoni legjitimitetin e organizatës përpara se të angazhoni ndonjë fond.

Mashtruesit ka të ngjarë të ndryshojnë adresat që përdorin shpesh, gjë që mund ta bëjë sfidues për agjencitë e zbatimit të ligjit gjurmimin e tyre. Prandaj, është thelbësore të jeni vigjilentë dhe të raportoni çdo aktivitet të dyshimtë tek autoritetet përkatëse.

Qëndroni vigjilentë gjatë shfletimit për të njohur faqet e internetit të Schermes dhe mashtrues

Përdoruesit mund të dallojnë faqe interneti mashtruese dhe mashtruese duke vëzhguar disa shenja treguese. Këto shenja përfshijnë mungesën e një lidhjeje të sigurt, një URL të dyshimtë dhe mungesën e informacionit të kontaktit.

Një lidhje e sigurt është një veçori thelbësore e faqeve të internetit legjitime. Kur një përdorues viziton një sajt, ai duhet të kërkojë ikonën e kyçjes në shiritin e adresave, që tregon se lidhja midis shfletuesit të përdoruesit dhe faqes së internetit është e sigurt. Nëse mungon ikona e kyçjes, faqja e internetit mund të mos jetë e sigurt dhe çdo informacion i futur në sajt mund të rrezikohet.

Një faktor tjetër për të kërkuar është URL-ja e faqes në internet. Mashtruesit shpesh krijojnë URL që duken të ngjashme me faqet legjitime, por me dallime të vogla. Përdoruesit duhet të shqyrtojnë URL-në për t'u siguruar që përputhet me faqen e internetit që ata synojnë të vizitojnë.

Uebsajtet legjitime shpesh kanë informacione kontakti, duke përfshirë një adresë fizike, numrin e telefonit dhe adresën e emailit. Përdoruesit duhet të kërkojnë informacionin e kontaktit në faqen e internetit dhe ta përdorin atë për të verifikuar legjitimitetin e sajtit.

Përveç faktorëve të mësipërm, përdoruesit mund të kërkojnë edhe shenja të tjera që tregojnë se një faqe interneti mund të jetë e paligjshme. Këto shenja mund të përfshijnë cilësi të dobët të dizajnit, fjalë të shkruara gabimisht dhe imazhe joprofesionale.

Në përgjithësi, përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm kur vizitojnë faqet e internetit të panjohura dhe të kenë parasysh shenjat e mësipërme për të mos rënë pre e faqeve të internetit mashtruese dhe mashtruese.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...