Threat Database Browser Hijackers Makina - Zgjerimi i ri i shfletuesit të skedës

Makina - Zgjerimi i ri i shfletuesit të skedës

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 11,714
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 65
Parë për herë të parë: November 14, 2022
Parë për herë të fundit: September 23, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Zgjatja e shfletuesit Cars – New Tab tregtohet si një mjet i krijuar për të shfaqur sfondet e shfletuesit me temë automobilistike për fansat e makinave. Megjithatë, pasi studiuesit e infosec kryen një analizë të plotë të aplikacionit, ata zbuluan se funksioni i tij kryesor është ai i një rrëmbyesi të shfletuesit. Në të vërtetë, pasi të jetë instaluar në pajisjen e përdoruesit, Skeda Cars – New do të ndryshojë disa cilësime të rëndësishme të shfletuesit me synimin për të promovuar motorin e rremë të kërkimit dbdextension.com.

Rrëmbyesit e shfletuesve si makinat - Skeda e re shpesh çon në çështje të privatësisë dhe sigurisë

The Cars – New Skeda kalon motorin e parazgjedhur të kërkimit, faqen kryesore dhe skedën e faqes së re të shfletuesit të përdoruesit në faqen e internetit dbdextension.com. Si rezultat, sa herë që përdoruesit hapin një skedë të re të shfletuesit ose futin një pyetje kërkimi në shiritin e URL-së, kjo do të shkaktonte një ridrejtim te dbdextension.com. Ngjashëm me rrëmbyesit e tjerë të shfletuesve, Skeda Cars – New gjithashtu ka të ngjarë të përdorë teknika për të siguruar qëndrueshmëri, duke e bërë të vështirë për përdoruesit të rifitojnë kontrollin e shfletuesve të tyre.

Motorët e rremë të kërkimit zakonisht nuk janë në gjendje të ofrojnë rezultate legjitime të kërkimit. Në vend të kësaj, ata funksionojnë duke ridrejtuar pyetjet e kërkimit të përdoruesve dhe duke treguar rezultate të marra nga një motor kërkimi autentik. Në të vërtetë, dbdextension.com ndjek këtë model të saktë dhe është vërejtur duke ridrejtuar në motorë të ndryshëm të vërtetë kërkimi si Bing (bing.com) dhe Google (google.com). Megjithatë, vlen të përmendet se destinacionet e ridrejtimeve të detyruara mund të ndryshojnë në varësi të faktorëve si gjeolokacioni i përdoruesit.

Përveç kësaj, skeda Cars – New mund të përfshihet në sjellje ndërhyrëse duke monitoruar aktivitetin e shfletimit të përdoruesve. Të dhënat që ai kërkon mund të përfshijnë URL-të e vizituara, faqet e shikuara, pyetjet e kërkimit, skedarët e internetit, kredencialet e hyrjes në llogari, informacione të identifikueshme personale, detaje financiare dhe më shumë. Këto të dhëna të ndjeshme më pas mund të fitohen para përmes shitjes së tyre palëve të treta.

Taktika të dyshimta të përdorura në shpërndarjen e PUP-ve (Programe potencialisht të padëshiruara) dhe rrëmbyesve të shfletuesve

Përdoruesit duhet të tregojnë kujdes dhe të qëndrojnë vigjilentë në lidhje me taktikat e dyshimta të përdorura në shpërndarjen e PUP-ve dhe rrëmbyesve të shfletuesit. Këto aplikacione softuerike shpesh instalohen pa pëlqimin ose njohurinë e qartë të përdoruesve, duke çuar në ndryshime të padëshiruara në shfletuesit e tyre dhe në rreziqe të mundshme të privatësisë dhe sigurisë.

PUP-të dhe rrëmbyesit e shfletuesve zakonisht përdorin teknika mashtruese të shpërndarjes për të mashtruar përdoruesit që t'i instalojnë pa dashje. Ato mund të jenë të bashkuara me aplikacione falas ose shareware, të fshehura brenda instaluesve të softuerit ose të maskuar si shtesa legjitime të shfletuesit. Përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm kur shkarkojnë softuer nga burime të panjohura dhe gjithmonë të zgjedhin opsionet e instalimit të personalizuara për të shqyrtuar me kujdes dhe çaktivizuar çdo program shtesë të bashkuar me softuerin e dëshiruar.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...