Threat Database Phishing Mashtrim i postës elektronike "Përmirësimi i serverit të...

Mashtrim i postës elektronike "Përmirësimi i serverit të postës".

Pas shqyrtimit të emaileve të 'Përmirësimit të Serverit të Mailit', studiuesit e sigurisë kibernetike përcaktuan se mesazhet e tij po shpërndahen si pjesë e një taktike phishing. Emailet mashtruese krijohen nga mashtruesit me qëllim që të mashtrojnë marrësit për të dhënë informacione të ndjeshme. Komunikimi mashtrues maskohet si një mesazh nga një ofrues i shërbimit të postës elektronike dhe i furnizon përdoruesit me një lidhje që çon në një faqe phishing. Me pak fjalë, mënyra më e mirë e veprimit kur hasni një email të tillë është ta injoroni dhe më pas ta fshini atë.

Joshja e rreme e përdorur nga mashtrimi i postës elektronike 'Përmirësimi i Serverit të Postës'

Ky mashtrim me email përpiqet të mashtrojë marrësit që të japin informacionin e tyre të hyrjes duke pretenduar se nevojitet një përditësim për serverin e postës elektronike. Mesazhi përmban një lidhje të etiketuar 'Kliko Këtu.' Kur të klikohet, lidhja do t'i çojë përdoruesit në një faqe të dedikuar phishing që paraqitet si një faqe identifikimi për ofruesin e emailit të marrësit. Për shembull, nëse marrësi përdor Gmail, ai do të dërgohet në një faqe të rreme hyrjeje në Gmail.

Mashtruesit shpresojnë të kenë akses jo vetëm në llogarinë e emailit të marrësit, por edhe në llogari të tjera, pasi njerëzit shpesh përdorin të njëjtin informacion të hyrjes. Jini të vetëdijshëm për këtë taktikë dhe kurrë mos jepni asnjë informacion personal ose financiar në përgjigje të një emaili të pakërkuar.

Si të dalloni emailet e rreme ose kërcënuese si mashtrimi i 'Përmirësimit të Serverit të Mail'?

Mashtruesit shpesh nuk marrin kohë për të korrigjuar mesazhet e tyre përpara se t'i dërgojnë ato, gjë që rezulton në gabime drejtshkrimore ose gramatikë të pasaktë brenda trupit të mesazhit. Nëse vëreni ndonjë gabim shtypi ose gabim gramatikor kur lexoni përmes një emaili, shanset janë që të jetë një skemë.

Më pas, është thelbësore t'i kushtoni vëmendje lidhjeve të përfshira në një email. Mashtruesit shpesh do të përpiqen t'ju ridrejtojnë duke shtuar një lidhje në mesazhin e tyre që duket e ligjshme, por fshehtas do ta drejtojnë shfletuesin tuaj në një faqe interneti të çuditshme ose një formë të çuditshme në internet që ata krijuan. Shmangni klikimin në ndonjë lidhje në email-et e dyshimta dhe kini kujdes kur keni të bëni me faqe interneti që nuk duken të respektuara ose të besueshme.

Emailet që kërkojnë informacione personale si emri i plotë, data e lindjes, adresa ose informacione financiare si numrat e kartave të kreditit nga askund, ka të ngjarë të jenë pjesë e një taktike. Kompanitë legjitime zakonisht nuk do të kërkojnë këtë informacion nëse nuk e nisni transaksionin fillimisht në fund të tyre (siç është krijimi i një llogarie). Që atëherë e tutje, ata mund të kërkojnë kredencialet tuaja specifike për të përfunduar transaksionet në mënyrë të sigurt, por ata kurrë nuk duhet t'ju pyesin diçka të tillë me email, pavarësisht se çfarë pretendojnë se po bëjnë me informacionin.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...