Threat Database Phishing 'Njoftim për kufizimin e kutisë postare' Mashtrim me email

'Njoftim për kufizimin e kutisë postare' Mashtrim me email

Pas ekzaminimit të plotë të emailit të 'Njoftimit për Kufizimin e Kutisë Postare', është vërtetuar se ai është një email i padëshiruar i përdorur si një mjet për të kryer një taktikë phishing. Ky email mashtrues pohon në mënyrë të rreme se llogaria e emailit të marrësit është në prag të pezullimit për shkak të kapacitetit të pamjaftueshëm të ruajtjes. Objektivi kryesor i këtij komunikimi mashtrues është të joshë marrësin që të vizitojë një faqe interneti phishing të krijuar për të marrë kredencialet e hyrjes në llogarinë e tyre të emailit.

Mashtrimi me email i 'Njoftimit për kufizimin e kutisë postare' përpiqet të mbledhë informacione të ndjeshme nga viktimat

Email-et e 'Njoftimit të kufizimit të kutisë postare' mund të kenë një linjë teme të ngjashme me 'SHËNIM: Nr. i biletës së re: [11 Më shumë] Emailet hyrëse nuk u dërguan në kutinë tuaj postare [recipient's_email_account_address].' Këto emaile mashtruese janë krijuar posaçërisht për qëllimin e kryerjes së një skeme mashtruese. Ky email mashtrues pretendon në mënyrë të rreme se llogaria e emailit të marrësit është pezulluar dhe kufizuar për shkak të hapësirës ruajtëse të kutisë hyrëse që arrin 97% të kapacitetit të saj. Si rezultat, marrësi supozohet se nuk është në gjendje të dërgojë ose të marrë ndonjë mesazh.

Për më tepër, emaili thotë se janë njëmbëdhjetë emaile në pritje që nuk kanë arritur të arrijnë në kutinë hyrëse të marrësit. Për të korrigjuar këtë problem të supozuar, emaili e udhëzon marrësin që të klikojë në butonat "Lexo mesazhet" ose "Rishiko mesazhet" e ofruar. Ju duhet të dini se të gjitha pohimet e bëra në emailin e 'Njoftimit për Kufizimin e Kutisë Postare' janë krejtësisht të pavërteta dhe ky email nuk është i lidhur me ndonjë ofrues legjitim shërbimi ose entitete me reputacion.

Pas hetimeve shtesë, u zbulua se butonat e paraqitur në këtë email mashtrues e ridrejtuan përdoruesin në një faqe interneti phishing që i ngjan shumë faqes së hyrjes së shërbimit të emailit të Microsoft Bing. Megjithatë, kjo faqe interneti është e falsifikuar dhe është krijuar me qëllimin për të kapur çdo informacion të futur, si adresën e emailit të përdoruesit dhe fjalëkalimin përkatës. Duke u bërë viktimë e kësaj skeme, individët jo vetëm që rrezikojnë të humbasin aksesin në emailet e tyre, por gjithashtu ekspozohen ndaj vjedhjes së mundshme të të dhënave.

Për më tepër, pasojat e kësaj taktike shtrihen përtej pasojave të menjëhershme. Mashtruesit mund të shfrytëzojnë identitetet e vjedhura të individëve me llogari sociale të komprometuara, duke përfshirë emailin dhe platformat e ndryshme të mediave sociale, për të mashtruar kontaktet, miqtë ose ndjekësit e tyre për të ofruar hua ose donacione, duke përhapur taktika dhe duke shpërndarë malware përmes ndarjes së skedarëve ose lidhjeve të pasigurta.

Kushtojini vëmendje të dhënave që mund të tregojnë një mesazh email mashtrues ose mashtrues

Emailet e phishing shpesh shfaqin disa shenja treguese që mund t'i ndihmojnë përdoruesit të identifikojnë natyrën e tyre mashtruese. Një shenjë e zakonshme është prania e gabimeve drejtshkrimore dhe gramatikore në të gjithë emailin. Këto gabime mund të tregojnë mungesë profesionalizmi dhe vëmendjeje ndaj detajeve, duke sugjeruar që emaili nuk është nga një burim me reputacion.

Një tregues tjetër është përdorimi i gjuhës urgjente ose alarmante për të krijuar një ndjenjë paniku ose urgjence te marrësi. Emailet e phishing shpesh përdorin taktika frike për të nxitur veprime të menjëhershme pa shqyrtim të kujdesshëm.

Emailet e phishing gjithashtu mund të përmbajnë adresa emaili të dyshimta ose të papërputhshme. Adresa e emailit të dërguesit mund të mos përputhet me organizatën e supozuar ose të përfshijë numra të rastësishëm, karaktere ose gabime drejtshkrimore. Për më tepër, emaili mund të shfaqë një përshëndetje të përgjithshme në vend që t'i drejtohet marrësit me emër, duke treguar mungesë personalizimi.

Lidhjet brenda emaileve phishing shpesh maskohen për t'u dukur legjitime, por çojnë në uebfaqe të pasigurta. Rri pezull mbi lidhjen pa klikuar mund të zbulojë URL-në aktuale, e cila mund të jetë e ndryshme nga teksti i shfaqur. Shqyrtimi i kujdesshëm i këtyre lidhjeve mund të ndihmojë në identifikimin e përpjekjeve të mundshme të phishing.

Kërkesat për informacione të ndjeshme, të tilla si fjalëkalimet, numrat e sigurimeve shoqërore ose detajet financiare, janë flamuj të kuq të dukshëm në emailet e phishing. Organizatat legjitime zakonisht nuk kërkojnë një informacion të tillë me email dhe do të ofrojnë kanale të sigurta për dërgimin e të dhënave të ndjeshme.

Emailet e phishing gjithashtu mund të shfaqin bashkëngjitje ose shkarkime të papritura. Hapja e këtyre bashkëngjitjeve ose klikimi mbi skedarët e dyshimtë mund të prezantojë malware ose viruse në pajisjen e përdoruesit.

Së fundi, emailet e phishing shpesh nuk kanë personalizim dhe detaje specifike të rëndësishme për marrësin. Ata mund të përdorin përshëndetje të përgjithshme dhe të japin informacione të paqarta që nuk kanë të bëjnë me rrethanat specifike të marrësit.

Njohja e këtyre shenjave mund t'i fuqizojë përdoruesit të tregojnë kujdes dhe të marrin masat e duhura për të shmangur bërjen viktimë e sulmeve të phishing.

 

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...