Threat Database Phishing 'Llogaria e Microsoft Outlook do të shkëputet' Mashtrim...

'Llogaria e Microsoft Outlook do të shkëputet' Mashtrim me email

Pas kryerjes së një hetimi për emailin "Do të shkëputet llogaria e Microsoft Outlook", ekspertët e sigurisë kibernetike kanë përcaktuar se bëhet fjalë për një përpjekje phishing që synon marrjen e kredencialeve të hyrjes së viktimave që nuk dyshojnë. Marrësit e këtij emaili janë paralajmëruar gabimisht se llogaria e tyre e Microsoft Outlook është në prag të çaktivizimit për shkak të çështjeve të pazgjidhura. Sidoqoftë, ky pretendim është thjesht një taktikë mashtruese e përdorur për të mashtruar individët që të zbulojnë fjalëkalimet e tyre të postës elektronike.

Skemat si "Llogaria e Microsoft Outlook do të shkëputet" Emailet mund të kenë pasoja të rënda

Emailet, zakonisht me temën "Silamizimi i sigurisë -MailRef#[ID NUMBER]#-", maskohen si një njoftim zyrtar nga Microsoft Outlook. Ata përpiqen të mashtrojnë marrësit duke pohuar se llogaritë e tyre janë në rrezik të shkëputjes për shkak të gabimeve të pazgjidhura. Emailet e rreme ofrojnë udhëzime për të zgjidhur këto çështje të supozuara për të parandaluar çaktivizimin. Është thelbësore të theksohet se këto emaile janë tërësisht mashtruese dhe nuk kanë lidhje me Outlook ose zhvilluesin e tij, Microsoft.

Emailet mashtruese përfshijnë një lidhje që ridrejton viktimat që nuk dyshojnë në një faqe interneti phishing të krijuar për të imituar faqen e hyrjes në llogarinë e emailit të marrësit. Nëse përdoruesi përpiqet të identifikohet përmes kësaj faqeje keqdashëse, kredencialet e tij, duke përfshirë fjalëkalimet, ekspozohen ndaj mashtruesve që orkestrojnë fushatën e postës së padëshiruar. Për më tepër, çdo përmbajtje e shpërndarë përmes këtij emaili mashtrues gjithashtu mund të vidhet nga autorët.

Për të elaboruar më tej, kriminelët kibernetikë shfrytëzojnë identitetet e vjedhura nga mediat sociale dhe llogaritë e postës elektronike për të kryer mashtrime të ndryshme. Ata mund të kërkojnë hua ose donacione nga kontaktet, të promovojnë skema mashtruese ose të shpërndajnë programe keqdashëse duke ndarë skedarë ose lidhje me qëllim të keq.

Llogaritë financiare të rrëmbyera, të tilla si bankat në internet, platformat e tregtisë elektronike ose kuletat e kriptomonedhave, mund të keqpërdoren nga kriminelët për të ekzekutuar transaksione mashtruese ose për të bërë blerje të paautorizuara në internet.

Është thelbësore që përdoruesit të qëndrojnë vigjilentë, të ushtrojnë skepticizëm dhe të përmbahen nga bashkëveprimi me emailet e dyshimta që pretendojnë se janë nga organizata me reputacion. Verifikimi i origjinalitetit të emaileve të tilla përmes kanaleve zyrtare ose kontaktimi i drejtpërdrejtë me kompanitë përkatëse është i këshillueshëm për t'u mbrojtur nga rënia viktimë e përpjekjeve të phishing dhe rreziqeve që lidhen me të.

Si të dalloni emailet mashtruese ose phishing?

Ka disa shenja tipike që mund t'i ndihmojnë përdoruesit të njohin një email mashtrimi ose phishing. Të qenit i vetëdijshëm për këto shenja mund të ndihmojë në identifikimin e emaileve potencialisht me qëllim të keq dhe shmangien e rënies viktimë të mashtrimeve. Këtu janë disa tregues kryesorë për t'u parë:

  • Adresa e emailit e dërguesit të dyshimtë : Kushtojini vëmendje adresës së emailit të dërguesit. Mashtruesit shpesh përdorin adresa emaili që imitojnë organizata legjitime, por përmbajnë ndryshime të vogla ose gabime drejtshkrimore. Jini të kujdesshëm nëse adresa e emailit duket e panjohur ose e dyshimtë.
  • Përshëndetje ose përshëndetje të përgjithshme : Emailet e phishing shpesh përdorin përshëndetje të përgjithshme si "Klient i dashur" në vend që t'ju drejtohen me emër. Organizatat legjitime zakonisht personalizojnë emailet e tyre me emrin e marrësit.
  • Urgjenca ose gjuha kërcënuese : Mashtruesit përdorin taktika për të krijuar një ndjenjë urgjence ose frikë për të nxitur veprime të menjëhershme. Ata mund të pretendojnë se llogaria juaj është në rrezik, ka një shkelje të sigurisë ose do të përballeni me pasoja nëse nuk përgjigjeni menjëherë. Jini të kujdesshëm ndaj emaileve që ju bëjnë presion të veproni urgjentisht pa lënë kohë për shqyrtim të kujdesshëm.
  • Gabime të dobëta gramatikore dhe drejtshkrimore : Shumë emaile mashtruese ose phishing përmbajnë gabime gramatikore, gabime drejtshkrimore ose struktura të vështira fjalish. Organizatat legjitime zakonisht kanë standarde profesionale për komunikim dhe kanë më pak gjasa të kenë gabime të tilla në korrespondencën e tyre zyrtare.
  • Kërkesat për informacion personal : Jini të kujdesshëm nëse një email ju kërkon të jepni informacione të ndjeshme personale si fjalëkalime, numra të sigurimeve shoqërore ose detaje financiare. Organizatat legjitime rrallë kërkojnë informacione të ndjeshme përmes emailit, dhe nëse e bëjnë, ato zakonisht ofrojnë kanale të sigurta për dërgimin e të dhënave të tilla.
  • Bashkëngjitje ose lidhje të dyshimta : Tregoni kujdes kur hasni bashkëngjitje ose lidhje në email. Mashtruesit shpesh përdorin bashkëngjitje me qëllim të keq ose ju drejtojnë në faqe interneti të rreme që imitojnë ato legjitime. Shmangni klikimin në lidhje të dyshimta ose shkarkimin e bashkëngjitjeve nga burime të panjohura.
  • Kërkesa të pazakonta për para ose pagesa : Jini të kujdesshëm ndaj emaileve që kërkojnë para, donacione ose pagesa për arsye ose shërbime të papritura për të cilat nuk jeni regjistruar. Mashtruesit mund të kërkojnë pagesë përmes metodave jokonvencionale si kartat e dhuratave ose transfertat bankare.
  • URL-të që nuk përputhen : Zhvendosni miun mbi ndonjë lidhje në email (pa klikuar) dhe kontrolloni nëse URL-ja e shfaqur përputhet me atë të treguar në tekstin e emailit. Jini të kujdesshëm nëse destinacioni i lidhjes duket i palidhur ose i dyshimtë.

Këto shenja nuk janë të pagabueshme dhe mashtruesit po përmirësojnë vazhdimisht teknikat e tyre. Supozoni se dyshoni se një email është një mashtrim ose përpjekje për phishing. Në atë rast, është më mirë të verifikoni në mënyrë të pavarur legjitimitetin e saj duke kontaktuar organizatën drejtpërdrejt duke përdorur informacionin zyrtar të kontaktit ose duke vizituar faqen e saj zyrtare të internetit.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...