Threat Database Rogue Websites Linkforcaptcha.lart

Linkforcaptcha.lart

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 6,355
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 216
Parë për herë të parë: March 26, 2023
Parë për herë të fundit: September 18, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Linkforcaptcha.top është një uebsajt mashtrues që u identifikua gjatë një hetimi në faqet që përdorin rrjete reklamuese mashtruese. Faqja përdor një taktikë të klikimit për të mashtruar vizitorët që të pranojnë të marrin njoftimet e shfletuesit. Linkforcaptcha.top gjithashtu mund t'i ridrejtojë përdoruesit në uebsajte të tjera potencialisht të dëmshme. Përdoruesit nuk duhet t'i besojnë ose vizitojnë këtë faqe interneti, pasi ajo mund të promovojë përmbajtje të padëshiruar dhe potencialisht të dëmshme.

Uebfaqe mashtruese si Linkforcaptcha.top Shpesh mbështeten në mesazhe mashtruese

Kur përdoruesit vizitojnë Linkforcaptcha.top, atyre u paraqitet një mesazh që i kërkon të klikojnë butonin "Lejo" për të verifikuar që nuk janë robot. Ky mesazh imiton në mënyrë të rreme një CAPTCHA dhe sapo përdoruesi klikon butonin 'Lejo', faqja e internetit fiton leje për të shfaqur njoftimet. Megjithatë, faqet e internetit që përdorin taktika të tilla për të marrë leje për të shfaqur njoftimet janë shpesh të pabesueshme.

Pas ekzaminimit të njoftimeve nga Linkforcaptcha.top, u zbulua se shumica e tyre pretendojnë se kompjuteri i përdoruesit është i infektuar me viruse dhe i nxisin t'i heqin ato kërcënime. Klikimi mbi këto njoftime mund të çojë në faqe interneti phishing, faqe mashtrimi të mbështetjes teknike, faqe interneti që presin aplikacione potencialisht të dëmshme dhe madje edhe faqe interneti me qëllim të keq.

Për më tepër, Linkforcaptcha.top ka potencialin të ridrejtojë vizitorët në faqe të tjera jo të besueshme. Këto faqe mund të përmbajnë mesazhe mashtruese të krijuara për të marrë leje për të shfaqur njoftimet. Prandaj, përdoruesit këshillohen fuqimisht të mos i besojnë Linkforcaptcha.top ose ndonjë faqe interneti të hapur përmes tij.

Mbani parasysh shenjat e një kontrolli të rremë CAPTCHA

Një kontroll legjitim CAPTCHA është një masë sigurie që përdoret për të dalluar njerëzit nga robotët e automatizuar në faqet e internetit. Zakonisht është një detyrë e thjeshtë që kërkon që përdoruesit të kryejnë një detyrë që programet e automatizuara nuk mund ta kryejnë lehtësisht, siç është identifikimi i shkronjave ose imazheve të shtrembëruara. Një kontroll legjitim CAPTCHA zakonisht vendoset nga faqet e internetit me reputacion për të parandaluar spam ose veprime të padëshiruara të automatizuara nga robotët. Zakonisht paraqitet në mënyrë të drejtpërdrejtë dhe përdoruesit mund të kuptojnë lehtësisht se çfarë kërkohet nga ata të bëjnë.

Nga ana tjetër, një kontroll i rremë CAPTCHA është një teknikë mashtruese e përdorur nga faqet e internetit me qëllim të keq ose kriminelët kibernetikë për të mashtruar përdoruesit që të lejojnë njoftime ose të zbulojnë informacione të ndjeshme. Një kontroll i rremë CAPTCHA është krijuar për t'u dukur si i ligjshëm, por detyrat e kërkuara janë shpesh më të komplikuara dhe më sfiduese sesa një kontroll legjitim CAPTCHA. Qëllimi i një kontrolli të rremë CAPTCHA është të mashtrojë përdoruesit që të mendojnë se po kryejnë një kontroll sigurie për të vërtetuar se janë njerëz ndërsa, në realitet, po i japin leje një faqe interneti mashtruese për të shfaqur njoftime ose për të marrë informacione të ndjeshme.

URL-të

Linkforcaptcha.lart mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

linkforcaptcha.top

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...