Threat Database Phishing 'KËRKOHET VERIFIKIMI I LLOGARISË SË HINDJES SHËNJA NË...

'KËRKOHET VERIFIKIMI I LLOGARISË SË HINDJES SHËNJA NË PËRPUNIM U BLLOKUA' Mashtrim me email

Pas një analize gjithëpërfshirëse, studiuesit e infosec kanë identifikuar një sërë email-esh të padëshiruara me temën "VERIFIKIMI I HI LLOGARISË I KËRKOHET SIGN IN TENTPT U BLOCKED." Këto emaile janë një komponent kritik i një skeme mashtruese që synon të mashtrojë marrësit për të zbuluar informacione të ndjeshme dhe konfidenciale. Në thelb, ato po shpërndahen në mënyrë aktive si pjesë e një taktike phishing, ku autorët përdorin taktika për të imituar subjekte me reputacion dhe të besuar. Qëllimi përfundimtar është të josni marrësit që të vizitojnë një faqe interneti mashtruese të krijuar në mënyrë eksplicite për të mbledhur të dhëna personale.

Duke pasur parasysh peshën e kësaj situate, këshillohet fuqimisht që marrësit të tregojnë kujdes maksimal dhe të heqin menjëherë çdo email të tillë. Qëndrimi vigjilent është thelbësor për ruajtjen e informacionit personal dhe mirëqenies financiare. Shmangia e përfshirjes me këto mesazhe mashtruese është thelbësore për të mbrojtur veten nga rënia viktimë e qëllimeve keqdashëse të operatorëve të skemës.

Email-et e phishing si 'VERIFIKIMI I KËRKOHUR I LLOGARISË SË SHËNJA NË PËRPUNIM U BLLOKUAR' mund të kenë pasoja katastrofike

Në emailet e phishing me rreshtin e temës "VERIFIKIMI I HI LLOGARISË I KËRKOHET SHENJA NË TENTIM U BLOKUAR", mashtruesit përdorin taktika për të imituar ekipin e shërbimit të kompanive ose platformave të njohura. Qëllimi kryesor është të mashtrojë marrësit që të zbulojnë informacione të ndjeshme duke pohuar se llogaritë e tyre kërkojnë verifikim urgjent, me kërcënimin e pezullimit nëse nuk konfirmohet menjëherë.

Për të përmirësuar pamjen e legjitimitetit, këto emaile phishing shpesh rekomandojnë marrësit të shkarkojnë 'bashkëngjitje të sigurta' për të lehtësuar një proces të supozuar verifikimi një herë. Duke krijuar një ndjenjë urgjence dhe frike, mashtruesit manipulojnë marrësit që të ndërmarrin veprime të shpejta pa u lënë atyre kohë të mjaftueshme për të menduar për këtë. Një metodë alternative është t'i drejtoni viktimat të ndjekin një lidhje të dhënë, që supozohet se çon në një faqe të sigurt për verifikimin e kërkuar të llogarisë. Në realitet, qëllimi përfundimtar i mashtruesve është të detyrojnë përdoruesit të vizitojnë një faqe të dedikuar phishing ku të gjitha informacionet e futura kapen me qëllim të keq.

Keqpërdorimi i ID-ve dhe fjalëkalimeve të përdoruesve të marrë mund të çojë në pasoja të ndryshme të dëmshme. Qasja e paautorizuar në llogaritë e viktimave i lejon mashtruesit të shikojnë informacione të ndjeshme, duke përfshirë historinë e transaksioneve dhe detajet e kartës së kreditit. Kjo qasje hap derën për blerje të paautorizuara ose aktivitete mashtruese duke përdorur kartat e viktimave, që mund të rezultojnë në humbje financiare dhe mosmarrëveshje.

Për më tepër, mashtruesit mund të shfrytëzojnë kredencialet e mbledhura të hyrjes për vjedhje identiteti, duke supozuar identitetin e viktimave për qëllime të liga, si hapja e llogarive të reja të kartave të kreditit, aplikimi për hua ose kryerja e transaksioneve të tjera mashtruese financiare në emrat e tyre. Kjo mund të rezultojë në rezultate të dëmtuara të kreditit, komplikime ligjore dhe një ndërprerje të konsiderueshme në mirëqenien financiare të viktimave. Për më tepër, mashtruesit mund të zgjedhin ose të shesin detajet e vjedhjes së hyrjes tek palët e treta ose të përpiqen të shkelin llogari të tjera duke përdorur këto kredenciale. Natyra e shumëanshme e këtyre sulmeve phishing nënvizon rëndësinë e vigjilencës dhe kujdesit midis marrësve për të zbutur rreziqet e mundshme dhe për të mbrojtur sigurinë e tyre personale dhe financiare.

Njihni shenjat tipike të phishing dhe mesazheve mashtruese

Phishing dhe mesazhet mashtruese shpesh shfaqin disa shenja të zakonshme që mund t'i ndihmojnë individët të identifikojnë dhe të shmangin të bien viktimë e aktiviteteve të pasigurta. Këtu janë shenjat tipike për t'u kujdesur:

 • Përshëndetje të përgjithshme :
 • Mesazhet phishing shpesh përdorin përshëndetje të përgjithshme si 'Përdorues i dashur' në vend që t'ju drejtohen me emër. Organizatat legjitime zakonisht personalizojnë komunikimin e tyre.
 • Gjuha urgjente ose kërcënuese :
 • Mashtruesit shpesh krijojnë një ndjenjë urgjence ose përdorin gjuhë kërcënuese për të nxitur veprime të menjëhershme. Jini të kujdesshëm ndaj mesazheve që pretendojnë se llogaria juaj do të pezullohet ose fshihet nëse nuk veproni shpejt.
 • Bashkëngjitje ose lidhje të pakërkuara :
 • Shmangni aksesin e bashkëngjitjeve ose klikimin e lidhjeve në emailet e pakërkuara. Organizatat legjitime zakonisht nuk dërgojnë bashkëngjitje të papritura ose nuk kërkojnë informacione të ndjeshme përmes emailit.
 • Kërkesat për informacion personal ose financiar :
 • Jini të dyshimtë për emailet që kërkojnë informacione personale ose financiare, të tilla si fjalëkalime, detaje të kartës së kreditit ose numrat e sigurimeve shoqërore. Organizatat legjitime i trajtojnë çështje të tilla përmes kanaleve të sigurta.
 • Drejtshkrim dhe gramatikë e dobët :
 • Emailet e phishing zakonisht paraqesin gabime drejtshkrimore dhe gramatikore. Organizatat profesionale zakonisht korrigjojnë komunikimet e tyre.
 • URL-të që nuk përputhen :
 • Zhvendoseni mbi lidhje për të parë paraprakisht URL-në aktuale përpara se të klikoni. Emailet e phishing mund të shfaqin një lidhje që duket legjitime në shikim të parë, por të çon në një faqe interneti të ndryshme, me qëllim të keq.
 • Njoftimet e papritura të çmimeve :
 • Jini të kujdesshëm ndaj mesazheve që pretendojnë se keni fituar një çmim ose llotari që nuk keni hyrë. Mashtruesit përdorin taktika të tilla për të joshur individët që të ofrojnë informacione personale.

Duke qëndruar vigjilentë dhe duke i shqyrtuar me kujdes mesazhet hyrëse për këto shenja, individët mund të zvogëlojnë rrezikun për t'u bërë pre e përpjekjeve për phishing dhe mashtrim. Nëse keni dyshime, është gjithmonë një praktikë e mirë të verifikoni legjitimitetin e komunikimit drejtpërdrejt me dërguesin e supozuar përmes një metode kontakti të besuar dhe zyrtare.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...