Gurthyes.lart

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 4,823
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 60
Parë për herë të parë: August 29, 2023
Parë për herë të fundit: September 27, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Stonecutter.top është një uebsajt që përdor taktika mashtruese për të shfrytëzuar veçorinë e integruar të njoftimit shtytës të shfletuesve, duke rezultuar në shfaqjen e reklamave të padëshiruara pop-up në pajisjet e përdoruesve. Faqja e internetit përdor mesazhe gabimi të fabrikuara dhe sinjalizime në një përpjekje për të bindur përdoruesit që nuk dyshojnë të abonohen në njoftimet e saj push. Nëpërmjet këtij abonimi, përdoruesit i japin pa dashje uebsajtit lejen për të dërguar njoftime që materializohen si dritare kërcyese në ekranet e pajisjes së tyre, duke u shfaqur herë pas here edhe kur shfletuesi nuk është aktiv. Këto dritare kërcyese të padëshiruara janë të dedikuara për të promovuar një sërë përmbajtjesh të padëshirueshme, duke përfshirë faqet e internetit për të rritur, lojërat në internet, përditësimet e softuerit të falsifikuar dhe Programet Potencialisht të Padëshiruara (PUP).

Stonecutter.top përdor skenarë të rremë për të mashtruar vizitorët

Kur përdoruesit vizitojnë faqe interneti mashtruese, ata shpesh përballen me një sërë mesazhesh mashtruese. Objektivi kryesor i këtyre faqeve të diskutueshme është të sajojnë skenarë të rremë që joshin përdoruesit që padashur t'u japin leje faqes së internetit për t'u dërguar atyre njoftime. Një taktikë e zakonshme përfshin shfaqjen e një procesi të rremë verifikimi CAPTCHA. Për shembull, në Stonecutter.top, mund të hasni një mesazh që i ngjan "Kliko Lejo për të konfirmuar që nuk je robot". Mesazhe të tjera mashtruese të vërejtura shpesh mund të pretendojnë në mënyrë të rreme se një skedar është gati për shkarkim ose se përdoruesit mund të kenë akses në përmbajtjen e videos.

Në raste të tilla, është thelbësore që përdoruesit të dallojnë praninë e një çeku të falsifikuar CAPTCHA. Një tregues kryesor i një testi të rremë CAPTCHA është niveli i tij i vështirësisë - ai mund të jetë ose tepër i lehtë ose tepër sfidues. Një sfidë legjitime CAPTCHA është krijuar për të krijuar një pengesë për robotët e automatizuar, ndërkohë që mbetet e zgjidhshme për njerëzit. Një test i falsifikuar CAPTCHA mund të devijojë nga ky ekuilibër, duke ngritur dyshime.

Për më tepër, shfaqja e një kontrolli CAPTCHA në një faqe interneti ose faqe interneti ku një proces i tillë verifikimi është i panevojshëm duhet të ngrejë shqetësime. Për shembull, një uebsajt i vlefshëm që mandaton hyrjet ose regjistrimet e përdoruesve mund të përfshijë një sfidë CAPTCHA për të parandaluar që robotët e automatizuar të gjenerojnë llogari të rreme. Përballja me një test CAPTCHA në një faqe pa kërkesa të tilla është një shenjë e qartë paralajmëruese.

Testet e falsifikuara CAPTCHA gjithashtu mund të shfaqin udhëzime shtesë ose gjuhë hutuese që synon të mashtrojë përdoruesit. Si shembull, një kontroll i rremë CAPTCHA mund ta udhëzojë përdoruesin të klikojë një buton të etiketuar "Unë nuk jam robot" në mënyrë që të vazhdojë, ndërsa funksioni aktual i butonit është të fillojë një shkarkim malware pas klikuar.

Merrni hapa për të ndaluar njoftimet e dyshimta të dhëna nga faqet e internetit mashtruese

Bllokimi i njoftimeve ndërhyrëse të krijuara nga faqet e internetit mashtruese mund të realizohet përmes disa metodave. Një teknikë përfshin çaktivizimin e njoftimeve shtytëse për ueb-in specifik përmes vetë shfletuesit. Kjo mund të arrihet duke hyrë në cilësimet e shfletuesit, duke lundruar në seksionin e njoftimeve dhe më pas duke çaktivizuar njoftimet nga faqja e internetit mashtruese.

Një qasje alternative përfshin përdorimin e një zgjerimi të bllokimit të reklamave ose anti-malware që është i pajisur për të përgjuar njoftimet nga faqet e internetit mashtruese. Përdoruesit mund të kërkojnë shtesa të tilla me reputacion në tregun e shtesave të shfletuesit ose duke instaluar një program profesional dhe të besueshëm kundër malware.

Po aq e rëndësishme është që përdoruesit të qëndrojnë vigjilentë gjatë lundrimit në peizazhin online, si dhe të shmangin ndërveprim me lidhje të dyshimta ose dritare pop-up që kërkojnë leje për të dërguar njoftime. Dhënia e privilegjeve të njoftimit duhet të rezervohet ekskluzivisht për faqet e internetit me reputacion që përdoruesit janë njohur dhe i kanë vizituar më parë.

URL-të

Gurthyes.lart mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

stonecutter.top

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...