Grakorte.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 2,530
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 1,020
Parë për herë të parë: March 30, 2023
Parë për herë të fundit: September 30, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Grakorte.com është një faqe interneti mashtruese që synon të mashtrojë vizitorët që të pranojnë të marrin njoftime prej saj. Është e rëndësishme të theksohet se Grakorte.com mund t'i ridrejtojë vizitorët në faqe të tjera të pabesueshme, duke e bërë atë një faqe interneti potencialisht të rrezikshme për t'u vizituar. Grakorte.com u zbulua midis faqeve të internetit që përdorin rrjete reklamuese mashtruese. Këto rrjete reklamimi janë të njohura për shfaqjen e reklamave që shpesh janë mashtruese dhe ato mund t'i ridrejtojnë vizitorët në uebsajte të tjera me qëllim të keq.

Përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm me mesazhet e rreme që gjenden në faqe interneti mashtruese si Grakorte.com

Grakorte.com është një faqe interneti që ka të paktën dy pamje të ndryshme vizuale, por në të dyja rastet, përdor teknika të klikimeve për të mashtruar vizitorët që të klikojnë butonin "Lejo". Sajti shfaq një mesazh të rremë CAPTCHA, duke informuar vizitorët se duhet të klikojnë butonin 'Lejo' si dëshmi se ata nuk janë robotë dhe të kenë akses në sajt. Megjithatë, faqet që përdorin teknika të tilla nuk mund të besohen.

Klikimi i butonit "Lejo" që shfaqet pas hapjes së Grakorte.com i jep leje faqes së internetit të shfaqë njoftimet. Është e rëndësishme të theksohet se faqet e internetit si Grakorte.com nuk duhet të lejohen të shfaqin njoftime sepse ato shpesh shfaqin reklama të pabesueshme, si paralajmërime të rreme për viruse, që mund të çojnë në uebsajte potencialisht me qëllim të keq.

Njoftimet e shfaqura nga Grakorte.com mund të hapin faqe interneti mashtruese që u kërkojnë vizitorëve të japin informacione personale, t'i inkurajojnë ata të telefonojnë numra të rremë të mbështetjes teknike, të ofrojnë shërbime ose produkte të rreme, apo edhe të presë malware. Këto faqe interneti mashtruese mund të jenë të rrezikshme dhe të çojnë në vjedhje identiteti, humbje financiare ose instalim të malware në pajisjen e vizitorit.

Shenjat e mundshme që tregojnë një kontroll të rremë CAPTCHA

Kontrollet e rreme CAPTCHA mund të kenë disa karakteristika që i dallojnë ato nga ato origjinale. Një nga shenjat më të zakonshme është se ato mund të jenë shumë të lehta për t'u zgjidhur, ose anasjelltas, shumë të vështira ose konfuze për t'u deshifruar. Për më tepër, kontrolleve të rreme CAPTCHA mund të mungojnë sinjalet e zakonshme vizuale ose audio që janë të pranishme në kontrollet e ligjshme, të tilla si shkronjat dhe numrat e shtrembëruar ose të errësuar ose tingulli i një fjale ose fraze të folur.

Një tjetër shenjë e mundshme e një kontrolli të rremë CAPTCHA është se ai mund të mos jetë i lidhur me ndonjë uebsajt ose aplikacion legjitim. Ky mund të jetë një sinjal se kontrolli po përdoret për të mbledhur të dhënat e përdoruesit ose për të lehtësuar një lloj tjetër aktiviteti keqdashës.

Në përgjithësi, çelësi për zbulimin e një kontrolli të rremë CAPTCHA është të kërkoni për çdo mospërputhje ose parregullsi në proces që nuk përputhet me praktikat dhe standardet e zakonshme të kontrolleve legjitime.

URL-të

Grakorte.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

grakorte.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...