Threat Database Rogue Websites Gotyousearch.com

Gotyousearch.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 50 % (E mesme)
Kompjuterët e infektuar: 3
Parë për herë të parë: March 22, 2023
Parë për herë të fundit: April 16, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Pas hetimit të adresës Gotyousearch.com, është përcaktuar se është një motor kërkimi që jep rezultate jo të besueshme dhe të dyshimta. Motorë të tillë kërkimi shpesh promovohen përmes rrëmbyesve të shfletuesit, të cilët janë aplikacione që ndryshojnë cilësimet e shfletuesit të internetit për të promovuar motorët e kërkimit në hije. Kjo praktikë përdoret zakonisht për të mashtruar përdoruesit që të përdorin një motor kërkimi që nuk është i besueshëm ose i sigurt.

Makinat e dyshimta të kërkimit vizitohen rrallë nga përdoruesit me qëllim

Motorët e dyshimtë të kërkimit si Gotyousearch.com shpesh përdorin taktika mashtruese për të tërhequr përdoruesit. Pavarësisht se duken legjitime dhe ofrojnë aftësi të avancuara kërkimi, këta motorë kërkimi mund t'i drejtojnë përdoruesit drejt faqeve me hije dhe shpesh t'i paraqesin ato me rezultate kërkimi të parëndësishme.

Për më tepër, Gotyousearch.com ka të ngjarë të ketë aftësinë për të gjurmuar dhe ruajtur të gjitha pyetjet e kërkimit të bëra nga përdoruesit, duke zbuluar potencialisht informacione dhe interesa personale. Mund të mbledhë gjithashtu të dhëna të shfletimit, të tilla si faqet e vizituara të internetit, lidhjet e klikuara dhe faqet e shikuara.

Këto të dhëna të mbledhura mund të përdoren për të shfaqur reklama të personalizuara, për t'u shitur palëve të treta, apo edhe për të përdorur për qëllime keqdashëse si vjedhja e identitetit. Prandaj, është thelbësore të jeni të kujdesshëm kur përdorni motorë kërkimi të panjohur dhe të jeni të vetëdijshëm për rreziqet që lidhen me shkëmbimin e informacionit personal në internet.

Përdoruesit mund të mos vërejnë se rrëmbyesit e shfletuesve dhe PUP-të (Programe potencialisht të padëshiruara) janë duke u instaluar

Individët e paskrupull shpesh përdorin teknika të ndryshme për të shpërndarë rrëmbyesit e shfletuesit dhe PUP-të. Një metodë është përmes bashkimit, ku zhvilluesit e softuerit kombinojnë programet legjitime me softuerët kërcënues dhe i ofrojnë ato si një shkarkim i vetëm. Kur një përdorues shkarkon dhe instalon programin legjitim, rrëmbyesi i shfletuesit ose PUP gjithashtu instalohet pa dijeninë e përdoruesit.

Një metodë tjetër është përmes inxhinierisë sociale, ku sulmuesit përdorin gjuhë dhe mesazhe bindëse për të mashtruar përdoruesit që të shkarkojnë dhe instalojnë softuerin ndërhyrës. Për shembull, ata mund të përdorin alarme të rreme për viruse ose paralajmërime të sistemit për të nxitur përdoruesin të shkarkojë një mjet të supozuar anti-malware ose optimizimi që është, në fakt, një rrëmbyes shfletuesi ose PUP.

Së fundi, sulmuesit mund të përdorin email phishing për të shpërndarë rrëmbyes të shfletuesit dhe PUP. Ata mund të përdorin gjuhë dhe dizajn bindës për të mashtruar përdoruesit që të klikojnë në një lidhje ose të shkarkojnë një shtojcë që instalon softuerin keqdashës në kompjuterin e tyre.

URL-të

Gotyousearch.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

gotyousearch.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...