Threat Database Rogue Websites Gaming-trending-news.com

Gaming-trending-news.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 2,993
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 290
Parë për herë të parë: April 13, 2023
Parë për herë të fundit: September 29, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Një analizë e plotë e faqes së internetit Gaming-trending-news.com ka zbuluar se objektivi kryesor i faqes është të mashtrojë vizitorët që të abonohen në njoftimet e saj. Faqja e internetit përdor përmbajtje mashtruese si karrem për të tërhequr përdoruesit. Për më tepër, faqja mashtruese ka të ngjarë të ketë aftësinë për të ridrejtuar përdoruesit në faqe të tjera që mund të jenë potencialisht të dëmshme ose kanë elementë të pasigurt.

Kujdes është i nevojshëm kur keni të bëni me sajte mashtruese si Gaming-trending-news.com

Kur vizitorët zbarkojnë në faqen Gaming-trending-news.com, atyre u paraqitet një mesazh që pretendon se videoja e tyre është gati për t'u luajtur, duke i shtyrë ata të klikojnë butonin 'Luaj'. Për më tepër, faqja e internetit u kërkon përdoruesve të klikojnë 'Lejo' për të parë videon dhe të mbyllin një dritare kërcyese. Sidoqoftë, në realitet, ndjekja e udhëzimeve të faqes thjesht do t'i mashtrojë vizitorët për t'i dhënë asaj mundësinë për të dërguar njoftime ndërhyrëse në pajisjet e tyre.

Faqet e internetit që përdorin teknika të klikimeve, të tilla si shfaqja e luajtësve të rremë të videove ose CAPTCHA, dhe që përdorin forma të tjera të përmbajtjes mashtruese, nuk duhet t'u jepet kurrë leje për të shfaqur njoftime. Njoftimet që vijnë nga faqet e internetit të dyshimta si Gaming-trending-news.com mund të çojnë në ekspozim ndaj përmbajtjeve të dëmshme ose me qëllim të keq, duke përfshirë taktikat e phishing, ofertat e falsifikuara, faqet e internetit të infektuara me malware dhe më shumë.

Besimi në këto njoftime mund të ketë pasoja të rënda, duke përfshirë kompromisin e pajisjes, vjedhjen e informacionit personal, rënien viktimë e skemave, cenimin e privatësisë dhe çështje të tjera të ndryshme.

Është thelbësore të jemi të vetëdijshëm se Gaming-trending-news.com mund të ketë potencialin për t'i ridrejtuar përdoruesit në uebsajte të ngjashme të dyshimta.

Sigurohuni që të ndaloni njoftimet që vijnë nga burime jo të besueshme

Përdoruesit mund të marrin disa masa për të parandaluar marrjen e njoftimeve ndërhyrëse të krijuara nga faqe interneti mashtruese. Duke zbatuar këto hapa, përdoruesit mund të rimarrin kontrollin mbi cilësimet e tyre të njoftimit dhe të shmangin ndërprerjet e padëshiruara.

  • Së pari, përdoruesit mund të rishikojnë dhe modifikojnë cilësimet e shfletuesit të tyre. Shumica e shfletuesve modernë ofrojnë opsione për të menaxhuar njoftimet. Përdoruesit mund të hyjnë në cilësimet e shfletuesit dhe të lundrojnë në seksionin e njoftimeve për të personalizuar preferencat e tyre. Ata ose mund t'i çaktivizojnë plotësisht njoftimet ose t'i konfigurojnë ato që të lejojnë vetëm njoftime nga faqet e besuara të internetit.

Një tjetër qasje efektive është heqja e lejeve të dhëna për faqet e internetit mashtruese. Përdoruesit mund të rivizitojnë sajtin që po gjeneron njoftime ndërhyrëse dhe të gjejnë cilësimet e lejes së njoftimit. Ata mund të revokojnë lejen për të dërguar njoftime, duke ndaluar në mënyrë efektive mesazhet e mëtejshme të padëshiruara.

Instalimi i shtesave të shfletuesit të bllokimit të reklamave ose anti-malware gjithashtu mund të ndihmojë. Këto mjete mund të zbulojnë dhe bllokojnë faqet e internetit me qëllim të keq ose mashtrues, duke i penguar ato të shfaqin njoftime ndërhyrëse.

Për më tepër, është thelbësore të tregoni kujdes gjatë shfletimit në internet. Përdoruesit duhet të jenë të vetëdijshëm për faqet e internetit që vizitojnë dhe të shmangin klikimin në lidhje të dyshimta ose të pabesueshme. Kjo mund të parandalojë takimin me faqe interneti mashtruese që gjenerojnë njoftime ndërhyrëse në radhë të parë.

Në përgjithësi, duke rregulluar cilësimet e shfletuesit, duke hequr lejet, duke instaluar shtesa mbrojtëse, duke pastruar të dhënat e shfletuesit dhe duke praktikuar zakone të kujdesshme të shfletimit, përdoruesit mund t'i japin fund në mënyrë efektive marrjes së njoftimeve ndërhyrëse nga faqet e internetit mashtruese.

URL-të

Gaming-trending-news.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

gaming-trending-news.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...