Threat Database Rogue Websites Fluturoj.Bakri.majë

Fluturoj.Bakri.majë

Pas hetimeve, u konstatua se Fly.Copperblade.top është një faqe interneti mashtruese që synon të marrë leje për të dërguar njoftime push në pajisjet e përdoruesve. Kjo do t'i lejojë sajtit të shfaqë reklama të padëshiruara direkt në ekranet e pajisjeve. Me pak fjalë, qëllimi kryesor i Fly.Copperblade.top është të shfrytëzojë sistemin legjitim të njoftimeve shtytëse të integruar në shfletuesit e internetit.

Faqet mashtruese si Fly.Copperblade.top Mbështeten në mesazhe të rreme

Faqja përdor taktika të ndryshme, duke përfshirë mesazhe të rreme gabimi dhe sinjalizime, për të mashtruar përdoruesit që të abonohen në njoftimet e saj push. Një nga skenarët e mundshëm të rremë të gjetur në faqe përbëhet nga Fly.Copperblade.top që pretendon se po bën një kontroll CAPTCHA duke u treguar vizitorëve një mesazh të ngjashëm me 'Kliko Lejo për të konfirmuar që nuk je robot.' Megjithatë, udhëzimet janë krejtësisht të rreme, dhe shtypja e butonit ka një funksion krejtësisht të ndryshëm - abonimin e përdoruesit në njoftimet shtytëse të faqes.

Pasi një përdorues abonohet, Fly.Copperblade.top mund të dërgojë dritare të padëshiruara që përmbajnë reklama për faqet e internetit për të rritur, lojëra online, përditësime të rreme të softuerit dhe programe të tjera të padëshiruara. Këto dritare kërcyese mund të vazhdojnë të shfaqen në pajisjen e përdoruesit edhe nëse shfletuesi është i mbyllur.

Është e rëndësishme të theksohet se reklamat e shfaqura nga Fly.Copperblade.top nuk janë vetëm të bezdisshme, por gjithashtu mund të çojnë në destinacione potencialisht të dëmshme. Përdoruesit këshillohen që të mos abonohen në njoftimet shtytëse nga faqet e internetit të dyshimta dhe të mbajnë shfletuesit e tyre të përditësuar për të parandaluar që uebsajte të tilla të shfrytëzojnë dobësitë.

Mos u bini pas skemave të rreme CAPTCHA

Testet e rreme CAPTCHA janë një mjet i zakonshëm që përdoret nga mashtruesit për të mashtruar përdoruesit. Në varësi të mashtrimit të veçantë, viktimat mund të mashtrohen në zbulimin e informacionit të tyre personal, instalimin e PUP-ve të dyshimtë (Programe Potencialisht të Padëshiruara) ose abonimin në shërbime të padëshiruara. Përdoruesit mund të bëjnë dallimin midis një testi të rremë CAPTCHA dhe atij të ligjshëm duke i kushtuar vëmendje detajeve të mëposhtme:

Së pari, përdoruesit mund të kontrollojnë pamjen e testit CAPTCHA. CAPTCHA-të legjitime zakonisht kanë fonte të qarta dhe të lexueshme, ndërsa CAPTCHA-të e rreme mund të kenë shkronja të paqarta ose të shtrembëruara.

Më pas, ata mund të kontrollojnë burimin e testit CAPTCHA. CAPTCHA-të legjitime shpesh ofrohen nga kompani të njohura dhe me reputacion, ndërsa CAPTCHA-të e rreme shpesh strehohen në faqet e internetit të dyshimta ose të panjohura.

Përdoruesit mund të vlerësojnë gjithashtu nivelin e vështirësisë së testit CAPTCHA me të cilin prezantohen. CAPTCHA-të legjitime janë krijuar që të jenë sfiduese për robotët, por jo shumë të vështira për njerëzit, ndërsa CAPTCHA-të e rreme mund të jenë shumë të lehta ose shumë të vështira për t'u zgjidhur.

Një tjetër shenjë se diçka nuk është në rregull mund të dallohet nga sjellja e testit CAPTCHA. Ato të ligjshme zakonisht rifreskohen ose ndryshojnë periodikisht, ndërsa CAPTCHA-të e rreme mund të mbeten statike ose të përsëriten.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...