Fiveminutes.biz

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 6,670
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 28
Parë për herë të parë: August 9, 2023
Parë për herë të fundit: September 26, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Gjatë ekzaminimit të tyre të Fiveminutes.biz, ekspertët e sigurisë kibernetike zbuluan taktikat e saj mashtruese që rrotullohen rreth bindjes së vizitorëve për të dhënë leje për njoftime. Për më tepër, faqja e internetit ridrejton përdoruesit në faqe me përmbajtje të ngjashme jo të besueshme. Mënyra se si përdoruesit ndeshen me faqe mashtruese si Fiveminutes.biz rrallë ndodh përmes vizitave të qëllimshme. Në vend të kësaj, në shumicën dërrmuese të rasteve, ato merren atje si rezultat i ridrejtimeve të detyruara të shkaktuara nga sajte të tjera që përdorin rrjete reklamuese mashtruese.

Fiveminutes.biz synon të mashtrojë vizitorët me mesazhe mashtruese dhe mashtruese

Fiveminutes.biz përdor një strategji mashtruese, duke joshur vizitorët që nuk dyshojnë për të ndërvepruar me butonin "Lejo", me sa duket si një mënyrë për të verifikuar që ata janë njerëz dhe jo robotë. Në realitet, ky veprim në dukje i padëmshëm rezulton në dhënien e padashur të lejeve të rëndësishme për faqen që do t'i mundësojë asaj të shfaqë njoftime. Është e domosdoshme të pranohet që faqet e internetit të kësaj natyre, të ilustruara nga Fiveminutes.biz, nuk duhet të besohen pasi njoftimet që ato japin mund të promovojnë përmbajtje të pabesueshme apo edhe të dëmshme.

Njoftimet që dalin nga Fiveminutes.biz kanë potencialin për të drejtuar përdoruesit drejt një sërë destinacionesh të dyshimta. Këto mund të përfshijnë faqe interneti të afta për të vendosur kërcënime malware ose për të kryer skema phishing dhe taktika të tjera në internet.

Në të njëjtën mënyrë, Fiveminutes.biz vetë mund të shkaktojë ridrejtime të detyruara në destinacione të ngjashme mashtruese. Veçanërisht, Fiveminutes.biz është vërejtur të ridrejtojë përdoruesit në një faqe tjetër që përdor gjithashtu një taktikë të klikimeve për të mashtruar në mënyrë efektive vizitorët që të pranojnë të marrin njoftime. Kjo sjellje nënvizon domosdoshmërinë e përdorimit të kujdesit kur kemi të bëjmë me Fiveminutes.biz dhe çdo faqe interneti që i drejton përdoruesit.

Kushtojini vëmendje flamujve tipikë të kuq që lidhen me çeqet e rreme CAPTCHA

Dallimi midis një kontrolli të rremë CAPTCHA dhe një kontrolli të ligjshëm mund të jetë kritik për identifikimin e kërcënimeve të mundshme dhe mbrojtjen nga aktivitetet keqdashëse në internet. Këtu janë disa flamuj tipikë të kuq që përdoruesit mund të kërkojnë për të njohur një kontroll të rremë CAPTCHA:

  • Dizajni dhe grafika e dobët : CAPTCHA-të e rreme mund të kenë grafikë me cilësi të ulët, imazhe të shtrembëruara ose elementë të gabuar. CAPTCHA-të legjitime janë zakonisht të dizajnuara mirë dhe të qëndrueshme në pamje.
  • Mungesa e njohjes : Një CAPTCHA legjitime shpesh përdor elementë të dallueshëm, si shenjat e rrugëve, numrat ose objektet e zakonshme. Nëse ju paraqitet një CAPTCHA që përfshin simbole ose imazhe të panjohura, mund të jetë një false.
  • Gjuhë ose tekst i pazakontë : CAPTCHA-të e rreme mund të shfaqin tekst në gjuhë të panjohura ose të përdorin gramatikë dhe drejtshkrim të pasaktë. CAPTCHA-të legjitime në përgjithësi përdorin gjuhë të qartë dhe të duhur.
  • Kërkesa të pazakonta : CAPTCHA-të legjitime zakonisht ju kërkojnë vetëm të identifikoni dhe futni karaktere. Nëse ju kërkohet të jepni informacione personale, të shkarkoni softuer ose të kryeni veprime të tjera të dyshimta, ka të ngjarë të jetë e rreme.
  • Ridrejtime ose dritare kërcyese : Nëse zgjidhja e CAPTCHA rezulton në ridrejtime të papritura drejt faqeve të ndryshme të internetit ose reklamave pop-up, është një tregues i fortë i një CAPTCHA të rreme.
  • Mungesa e markës së besueshme : Shumë faqe interneti legjitime përdorin CAPTCHA të ofruara nga shërbime të njohura si reCAPTCHA e Google. Nëse nuk shihni ndonjë markë të njohur të lidhur me CAPTCHA, ajo mund të jetë e rreme.

Për të rritur sigurinë, përdoruesit duhet të kenë kujdes kur hasin CAPTCHA që shfaqin ndonjë nga këto flamuj të kuq. Nëse nuk jeni të sigurt për vërtetësinë e një CAPTCHA, është e mençur të gaboni në anën e parandalimit dhe të shmangni ndërveprimin me të.

URL-të

Fiveminutes.biz mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

fiveminutes.biz

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...