Threat Database Rogue Websites Firstinsearch.com

Firstinsearch.com

Pas ekzaminimit të Firstinsearch.com, u konstatua se është një motor kërkimi i dyshimtë. Motorë të tillë kërkimi shpesh kanë funksionalitet të dobët kërkimi dhe zakonisht shoqërohen me rrëmbyes të shfletuesit ose PUP të tjerë (Programe Potencialisht të Padëshiruara). Në shumicën e rasteve, shkarkimi dhe instalimi i paqëllimshëm i rrëmbyesve të shfletuesit nga përdoruesit çon në instalimin e motorëve të tillë të dyshimtë të kërkimit.

Përdoruesit duhet të shmangin mbështetjen në motorë kërkimi të dyshimtë si Firstinsearch.com

Firstinsearch.com mund të përbëjë disa rreziqe të mundshme për përdoruesit, të tilla si mbledhja dhe gjurmimi i të dhënave të përdoruesve, shfaqja e rezultateve mashtruese të kërkimit ose reklamave dhe ridrejtimi i përdoruesve në faqet e internetit potencialisht të rrezikshme. Për më tepër, motori i kërkimit mund të mos japë rezultate të sakta ose përkatëse kërkimi.

Heqja e Firstinsearch.com mund të jetë sfiduese për shkak të faktit se këta motorë kërkimi shpesh promovohen përmes rrëmbyesve të shfletuesit. Këto aplikacione ndërhyrëse zakonisht ndryshojnë motorin e parazgjedhur të kërkimit, faqen kryesore dhe faqen e skedës së re për të promovuar motorin e kërkimit. Ato mund të projektohen gjithashtu për të parandaluar përdoruesit që të ndryshojnë cilësimet e shfletuesit të tyre në gjendjen e tyre origjinale.

Motorët e diskutueshëm të kërkimit dhe rrëmbyesit e shfletuesit mund të mbledhin të dhëna të ndryshme të përdoruesve, duke përfshirë pyetjet e kërkimit, URL-të e vizituara, faqet e shikuara dhe informacione të tjera. Këto të dhëna mund t'u shiten palëve të treta ose të përdoren për përfitime në mënyra të tjera, të cilat mund të vënë në rrezik privatësinë e përdoruesve.

Për të zbutur këto rreziqe, rekomandohet që përdoruesit të shmangin përdorimin e motorëve të dyshimtë të kërkimit si Firstinsearch.com dhe në vend të kësaj të zgjedhin motorë kërkimi të njohur dhe me reputacion. Për më tepër, përdoruesit duhet të kontrollojnë rregullisht cilësimet dhe shtesat e shfletuesit të tyre për çdo ndryshim të dyshimtë dhe t'i heqin ato menjëherë.

PUP-të shpesh mbështeten në taktika të diskutueshme të shpërndarjes

Shpërndarja e PUP-ve zakonisht përfshin taktika të ndryshme të krijuara për të mashtruar përdoruesit për të shkarkuar dhe instaluar softuer të padëshiruar. Këto taktika mund të përfshijnë maskimin e softuerit si një program legjitim, bashkimin e tij me shkarkime të tjera softuerësh dhe përdorimin e teknikave të inxhinierisë sociale për të bindur përdoruesit të instalojnë programin.

Për shembull, PUP-të mund të maskohen si një program softuerik popullor ose një përditësim i nevojshëm për një aplikacion të përdorur zakonisht. Kjo mund t'i bëjë përdoruesit më të prirur të shkarkojnë dhe instalojnë softuerin pa e kuptuar se ai është i padëshiruar.

Një tjetër taktikë e zakonshme është bashkimi, ku PUP-të bashkohen me shkarkime të tjera softuerësh. Kjo mund të bëhet pa dijeninë ose pëlqimin e përdoruesit, pasi PUP-i fshihet brenda procesit të instalimit të programit kryesor të softuerit.

Teknikat e inxhinierisë sociale mund të përdoren gjithashtu për të bindur përdoruesit të instalojnë PUP. Kjo mund të përfshijë shfaqjen e reklamave ose njoftimeve mashtruese që pretendojnë se sistemi i përdoruesit është i infektuar me një virus ose se disponohet një përditësim i nevojshëm. Përdoruesit më pas mund të udhëzohen të shkarkojnë dhe instalojnë PUP për të zgjidhur problemin.

Në disa raste, PUP-të mund të shpërndahen gjithashtu përmes fushatave të postës elektronike të padëshiruar ose përmes faqeve të dyshimta të internetit që mashtrojnë përdoruesit për të shkarkuar softuerin.

Në përgjithësi, taktikat e përfshira në shpërndarjen e PUP-ve janë krijuar për të përfituar nga besimi i përdoruesve në programet softuerike dhe mungesa e ndërgjegjësimit të tyre për rreziqet e mundshme të përfshira në shkarkimin dhe instalimin e softuerëve të panjohur.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...