Threat Database Rogue Websites Finderesults.com

Finderesults.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 50 % (E mesme)
Kompjuterët e infektuar: 1
Parë për herë të parë: March 16, 2023
Parë për herë të fundit: June 24, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Finderesults.com është një motor kërkimi mashtrues që mund të arrihet përmes URL-së së tij. Ai ndryshon nga shumica e motorëve të kërkimit të këtij lloji në atë që është në gjendje të prodhojë rezultate kërkimi. Megjithatë, rezultatet e kërkimit që gjeneron janë të pasakta dhe mund të përfshijnë përmbajtje mashtruese ose jo të besueshme.

Rrëmbyesit e shfletuesve zakonisht përdoren për të promovuar motorë kërkimi të paligjshëm. Këta rrëmbyes ndryshojnë cilësimet e shfletuesve të internetit për të ridrejtuar përdoruesit në këto sajte. Është e rëndësishme të theksohet se softueri i lidhur me finderesults.com dhe promovimi i tij ka të ngjarë të mbledhë të dhëna të ndjeshme të përdoruesit.

Shikimi i ridrejtimeve të Finderesults.com mund të tregojë për një PUP (Program potencialisht të padëshiruar) ose rrëmbyes të shfletuesit

Rrëmbyesit e shfletuesve janë një lloj softueri ndërhyrës që mund të ndryshojë cilësimet e paracaktuara të shfletuesve të internetit. Kjo përfshin ndryshimin e faqes kryesore, motorit të kërkimit të parazgjedhur dhe skedave të reja të shfletuesit në adresat e faqeve të internetit të promovuara. Kur një rrëmbyes i shfletuesit promovon finderesults.com, çdo përpjekje për të hapur një skedë të re ose për të filluar një pyetje kërkimi nëpërmjet shiritit të URL-së do të rezultojë në një ridrejtim në këtë sajt.

Ndryshe nga shumica e motorëve të kërkimit të rremë, finderesults.com është në gjendje të gjenerojë rezultate kërkimi. Megjithatë, rezultatet që prodhon janë jo të besueshme dhe mund të përfshijnë përmbajtje të sponsorizuar, mashtruese dhe potencialisht të dëmshme. Motorë të tjerë të rremë kërkimi zakonisht ridrejtojnë përdoruesit te motorët e ligjshëm të kërkimit si Yahoo, Bing ose Google.

Softueri i rrëmbimit të shfletuesit shpesh përdor teknika që sigurojnë qëndrueshmëri për ta bërë të vështirë për përdoruesit që të rifitojnë kontrollin e shfletuesve të tyre. Përveç kësaj, motorët e paligjshëm të kërkimit dhe rrëmbyesit e shfletuesve janë të njohur për mbledhjen e informacionit privat nga përdoruesit. Kjo mund të përfshijë detaje të tilla si pyetjet e kërkimit, URL-të e vizituara, faqet e shikuara, adresat IP, skedarët e internetit, emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet, informacionet e identifikueshme personale dhe të dhënat financiare. Është e rëndësishme të theksohet se mbledhja dhe përdorimi i këtij informacioni mund të jetë një shkelje serioze e privatësisë së përdoruesit.

PUP-të (Programet potencialisht të padëshiruara) dhe rrëmbyesit e shfletuesve shpesh e turbullojnë instalimin e tyre

PUP-të (Programet potencialisht të padëshiruara) dhe rrëmbyesit e shfletuesit shpesh shpërndahen përmes taktikave mashtruese që mashtrojnë përdoruesit për t'i instaluar pa dashje. Këto taktika mund të përfshijnë maskimin e softuerit si një program legjitim ose përditësim softueri, bashkimin e tij me shkarkime të tjera softuerësh ose maskimin e tij si një përditësim i nevojshëm i sistemit. Në disa raste, përdoruesve mund t'u kërkohet të shkarkojnë aplikacione përmes reklamave pop-up ose sinjalizimeve të rreme që paralajmërojnë për një kërcënim sigurie në sistemin e tyre.

Për më tepër, PUP-të dhe rrëmbyesit e shfletuesit mund të shpërndahen përmes mesazheve të postës elektronike të padëshiruara, postimeve të mediave sociale ose formave të tjera të reklamimit në internet. Disa nga këto taktika mashtruese mund të përfshijnë përdorimin e pretendimeve mashtruese ose mashtruese, të tilla si premtimi i softuerit falas ose pretendimi për përmirësimin e performancës së sistemit, gjë që mund t'i tërheqë përdoruesit të shkarkojnë dhe instalojnë këto programe të padëshiruara. Pasi të instalohen, këto programe mund të shkaktojnë një sërë problemesh, duke përfshirë ridrejtimet e shfletuesit, reklamat që shfaqen ose sjellje të tjera të padëshiruara dhe mund të rrezikojnë privatësinë dhe sigurinë e përdoruesit duke mbledhur informacione personale ose duke i ekspozuar ato ndaj softuerëve shtesë të pabesueshëm.

URL-të

Finderesults.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

finderesults.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...