Threat Database Spam Mashtrim 'ETH (Ethereum) Giveaway'

Mashtrim 'ETH (Ethereum) Giveaway'

Emailet e 'ETH (Ethereum) Giveaway' janë identifikuar si pjesë e një fushate phishing keqdashëse. Njerëzit që qëndrojnë pas tij po përpiqen të mashtrojnë marrësit që të ofrojnë informacione të ndjeshme në një faqe interneti të rreme. Ata premtojnë në mënyrë të rreme se përdoruesit mund të marrin 3 ETH duke lidhur kuletat e tyre kripto me sitin e ofruar. Megjithatë, kjo është një taktikë mashtruese dhe emaili duhet të injorohet plotësisht dhe të mos përgjigjet në asnjë mënyrë.

Premtimet e rreme të gjetura në emailet e mashtrimit të 'ETH (Ethereum) Giveaway'

Emailet e mashtrimit synojnë individë që janë të përfshirë në mënyrë aktive në sektorin e kriptove. Ai pretendon se ata kanë një mundësi për të marrë një shtesë të menjëhershme prej 3 ETH në portofolin e tyre duke hyrë në një uebsajt të caktuar të shkëmbimit duke përdorur lidhjen e ofruar 'të përshtatshme' dhe duke e lidhur atë me kuletat e tyre aktualisht aktive. Në email thuhet gjithashtu se numri i ETH-ve që shpërndahen është i kufizuar dhe detaje të mëtejshme në lidhje me procesin mund të gjenden në llogaritë e përdoruesve pasi kuletat e tyre të jenë lidhur me sukses. Me çmimin aktual të këmbimit të kriptomonedhës Ethereum, shuma e premtuar nga mashtruesit vlen përafërsisht 9 000 dollarë.

Megjithatë, i gjithë informacioni i gjetur në email është i rremë dhe lidhja e dhënë u zbulua se nuk ishte funksionale. Ka shumë të ngjarë që lidhja të çojë në një faqe interneti phishing që kërkon detaje të identifikimit nga viktimat që nuk dyshojnë, duke i lejuar artistët mashtrues të aksesojnë dhe të shkarkojnë kuletat e kriptomonedhave.

Si të dalloni mesazhe mashtruese si emailet e 'ETH (Ethereum) Giveaway'?

Hapi i parë është të vlerësoni nëse emaili është apo jo nga një dërgues me reputacion. Në përgjithësi, kompanitë e vlefshme nuk do të përdorin adresa të rastësishme të postës elektronike dhe linjat e subjektit të kompozuara me nxitim - ato të paktën do të plotësojnë emrat e tyre në fushën Nga dhe do të kenë një linjë profesionale të subjektit. Anasjelltas, skemat në përgjithësi kanë gabime gramatikore dhe etiketa të këqija - kjo duhet të jetë një shenjë për ta fshirë atë menjëherë ose për të bllokuar plotësisht adresën.

Kur ka një situatë urgjente që përfshin para, kriminelët mund të përdorin taktika mashtruese për t'i detyruar njerëzit të veprojnë shpejt pa e vlerësuar siç duhet nëse një mesazh i caktuar është legjitim. Përpara se të klikoni në ndonjë lidhje të përfshirë në trupin e emailit, pyesni veten nëse pritet nga ju ndonjë veprim i kërkuar nga dikush në një email - nëse jo, atëherë ka shumë të ngjarë që mashtruesit të përpiqen t'ju 'lidhin' në ofertën ose mashtrimin e tyre.

Është gjithashtu e rëndësishme të mos klikoni në asnjë lidhje nga emailet e pakërkuara pa kontrolluar paraprakisht destinacionet e tyre. Zakonisht mund t'i shihni duke lëvizur me kursorin mbi lidhjen përpara se të klikoni mbi të. I njëjti kujdes duhet të zbatohet kur kemi të bëjmë me skedarë të bashkangjitur në email që nuk janë nga burime të besueshme, pasi këto shpesh përmbajnë kod të pasigurt ose aplikacione ndërhyrëse. Nëse një email kërkon informacion personal ose financiar, mos e jepni kurrë përpara se të kontaktoni kompaninë e supozuar përmes mjeteve të tjera, si p.sh. përmes telefonit.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...