Threat Database Rogue Websites Errossanksix.xyz

Errossanksix.xyz

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 8
Parë për herë të parë: March 12, 2023
Parë për herë të fundit: March 16, 2023

Nëse përdoruesit vërejnë ridrejtime të shpeshta drejt sajtit të panjohur Errossanksix.xyz gjatë shfletimit, mund të jetë një shenjë e fortë se shfletuesit e tyre të internetit janë komprometuar nga një PUP (Program potencialisht i padëshiruar) ose një rrëmbyes shfletuesi. Kjo mund të ketë ndodhur kur përdoruesit instalojnë një shtesë shfletuesi, shtesë ose shtesë që mund të duket e ligjshme, por në realitet, mund të jetë krijuar për të rrëmbyer trafikun në ueb dhe për ta ridrejtuar atë në sajte të palëve të treta si Errossanksix.xyz.

Këto ridrejtime të padëshiruara mund të jenë frustruese dhe potencialisht të dëmshme, pasi ato mund të çojnë në instalimin e programeve të mëtejshme të padëshiruara ose t'i ekspozojnë përdoruesit ndaj mashtrimeve të phishing ose aktiviteteve të tjera keqdashëse. Prandaj, është e rëndësishme që përdoruesit të jenë vigjilentë dhe të ndërmarrin veprime për të hequr çdo shtesë të padëshiruar të shfletuesit ose program me qëllim të keq nga pajisjet e tyre për të shmangur dëmtimin e mëtejshëm.

Errossanksix.xyz mashtron përdoruesit me mesazhe mashtruese

Uebsajtet mashtruese si Errossanksix.xyz dihet se u tregojnë vizitorëve mesazhe me klikime ose joshje në mënyrë që t'i mashtrojnë ata që të abonohen pa vetëdije në njoftimet e saj shtytëse. Sidoqoftë, përdoruesve mund të paraqiten skenarë të tjerë të rremë. Për shembull, një nga mesazhet e vërejtura në Errossanksix.xyz pretendon se trafiku i dyshimtë është regjistruar që vjen nga rrjeti i përdoruesit. Në mënyrë që supozohet se ata nuk janë robotë, përdoruesit udhëzohen të klikojnë në butonin 'Unë nuk jam robot'.' Ndjekja e udhëzimeve të sajtit ka të ngjarë të bëjë që përdoruesit të ridrejtohen në reklama për shtesa të padëshiruara të Chrome, sondazhe, sajte për të rritur, lojëra në internet në internet, përditësime të rreme softuerësh dhe programe të tjera të padëshiruara.

Është e rëndësishme që përdoruesit të jenë të vetëdijshëm për rreziqet që lidhen me Errossanksix.xyz dhe të marrin masa për të mbrojtur pajisjet e tyre nga PUP-të (Programet Potencialisht të Padëshiruara). Kjo përfshin të qenit i kujdesshëm gjatë shkarkimit dhe instalimit të softuerit, shmangien e klikimeve në lidhje të dyshimta ose reklama që shfaqen, dhe përdorimin e softuerit me reputacion kundër malware për të skanuar dhe hequr çdo program ose shtesa potencialisht të dëmshme. Duke marrë këto masa paraprake, përdoruesit mund të mbrojnë pajisjet e tyre dhe të sigurojnë një përvojë shfletimi të sigurt dhe të sigurt.

Jini të kujdesshëm kur merreni me kontrolle të rreme CAPTCHA

CAPTCHA është "Testi i Turingut Publik plotësisht i automatizuar për të dalluar kompjuterët dhe njerëzit". Është një lloj testi i përgjigjes ndaj sfidës që është krijuar për të përcaktuar nëse përdoruesi është ose jo njeri. CAPTCHA-të zakonisht përdoren në faqet e internetit për të parandaluar që robotët e automatizuar të kryejnë veprime të caktuara, të tilla si krijimi i llogarive ose dërgimi i formularëve.

Një kontroll legjitim CAPTCHA është ai që është krijuar për të përcaktuar me saktësi nëse përdoruesi është ose jo njeri. Kjo mund të arrihet në mënyra të ndryshme, si p.sh. t'i kërkohet përdoruesit të identifikojë objektet në një imazh, të zgjidhë një ekuacion matematikor ose të përfundojë një detyrë të thjeshtë. Kontrollet legjitime të CAPTCHA janë krijuar për të qenë mjaft sfidues për të parandaluar që robotët e automatizuar të kalojnë testin, por jo aq të vështira sa njerëzit të mos jenë në gjendje ta përfundojnë atë.

Nga ana tjetër, një kontroll i rremë CAPTCHA është krijuar për të mashtruar përdoruesit që të mendojnë se po kryejnë një test të ligjshëm, ndërkohë që në fakt i shërbejnë një qëllimi tjetër, si p.sh. abonimi i përdoruesve në njoftimet shtytëse të faqes mashtruese. Këto CAPTCHA të rreme mund të dizajnohen që të duken shumë të ngjashme me ato legjitime dhe madje mund të përfshijnë elementë të tillë si shkronja ose numra të shtrembëruar, ashtu si CAPTCHA-të legjitime.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...