Baza e të dhënave të kërcënimeve Rogue Websites DOGEVERSE Mashtrim para nisjes

DOGEVERSE Mashtrim para nisjes

Uebsajtet mashtruese që përdorin taktika në internet janë kërcënime të përhapura që synojnë të mashtrojnë përdoruesit dhe të mbledhin informacionin e tyre personal ose asetet financiare. Këto faqe interneti shpesh imitojnë platforma legjitime për të joshur viktimat që nuk dyshojnë në kurthet e tyre.

Një hetim i kohëve të fundit mbi 'DogeVERSE Para-lançimi', i promovuar në appsclaim-dogeverse.com, zbuloi se ishte një taktikë. Faqja e internetit imiton nga afër pamjen vizuale të ekosistemit legjitim Dogeverse (thedogeverse.com). Megjithatë, ajo funksionon si një taktikë phishing, duke synuar të mashtrojë përdoruesit për të zbuluar kredencialet e tyre të hyrjes në kripto-portofol.

Faqja e internetit mashtruese përdor taktika të ndryshme për t'u dukur legjitime, duke përfshirë kopjimin e elementeve të dizajnit dhe përmbajtjes nga faqja origjinale e Dogeverse. Sapo përdoruesit të futin informacionin e tyre të hyrjes në kripto-portofolin, mashtruesit i mbledhin këto kredenciale për qëllime të pasigurta. Përdoruesit këshillohen me këmbëngulje të tregojnë kujdes dhe të kontrollojnë vërtetësinë e faqeve të internetit përpara se të japin ndonjë informacion të ndjeshëm.

Mashtrimi para nisjes së DOGEVERSE mund t'i lërë viktimat në probleme të rëndësishme

Kjo skemë mashtruese pasqyron Dogeverse (thedogeverse.com), e cila prezantohet si një ekosistem me shumë zinxhirë në zinxhirët Ethereum, BNB Chain, Polygon, Solana, Avalanche dhe Base.

Taktika e njohur si 'DOGEVERSE Pre-Launch' u promovua nëpërmjet appsclaim-dogeverse.com, megjithëse është thelbësore të theksohet se mashtrime të ngjashme mund të shfaqen në domene të tjera. Është e nevojshme të theksohet se kjo skemë është krejtësisht e ndarë nga platformat apo subjektet legjitime.

Pas klikimit të butonit 'PRETI' në faqen e rreme, përdoruesve u kërkohet të lidhin një portofol të kriptomonedhës. Pas zgjedhjes së njërës, ata ndeshen me një gabim të supozuar dhe më pas u kërkohet të lidhen manualisht duke ofruar kredencialet e tyre të hyrjes, duke rënë viktimë e një taktike phishing.

Kjo taktikë phishing i mashtron përdoruesit të zbulojnë informacione të ndjeshme, duke i lejuar mashtruesit të mbledhin kuletat dixhitale të komprometuara dhe t'i keqpërdorin ato për transaksione mashtruese. Fatkeqësisht, për shkak të natyrës së pakthyeshme të transaksioneve me kriptovaluta, viktimat nuk janë në gjendje të rikuperojnë fondet e grumbulluara, duke nënvizuar pasojat e rënda të rënjes pre e taktikave të tilla.

Mashtruesit përfitojnë nga sektori i kriptove për të nisur operacione mashtruese

Mashtruesit shfrytëzojnë disa karakteristika të qenësishme të sektorit të kriptove për të nisur operacione mashtruese:

 • Pseudonimiteti : Natyra pseudo-anonime e transaksioneve të kriptomonedhave u lejon mashtruesve të veprojnë me anonimitet relativ, duke e bërë të vështirë gjurmimin e aktiviteteve mashtruese tek ata.
 • Transaksionet e pakthyeshme : Transaksionet e kriptomonedhave janë të pakthyeshme, që do të thotë se pasi të dërgohen fondet, ato nuk mund të kthehen. Mashtruesit e shfrytëzojnë këtë veçori duke i mashtruar viktimat për të dërguar fonde me premtime të rreme ose skema mashtruese.
 • Mungesa e rregullimit : Sektori i kriptove është më pak i rregulluar në krahasim me tregjet tradicionale financiare. Mashtruesit përfitojnë nga ky boshllëk rregullator për të kryer ICO mashtruese, skema Ponzi dhe aktivitete të tjera të paligjshme pa frikë nga pasojat e menjëhershme.
 • Arritja globale : Kriptovalutat lehtësojnë transaksionet ndërkufitare, duke u mundësuar mashtruesve të synojnë viktimat në mbarë botën pa kufizime fizike. Kjo shtrirje globale rrit grupin e viktimave të mundshme për skemat mashtruese.
 • Mungesa e mbrojtjes së konsumatorit : Ndryshe nga sistemet tradicionale bankare, kriptovalutat zakonisht ofrojnë masa të kufizuara për mbrojtjen e konsumatorit. Viktimat e taktikave mund të kenë pak mundësi për të rikuperuar fondet e tyre ose për të kërkuar ndihmë ligjore.
 • Paqëndrueshmëri e lartë : Natyra e paqëndrueshme e çmimeve të kriptomonedhave e bën më të lehtë për mashtruesit të manipulojnë tregjet ose të joshin investitorët me premtime për fitime të shpejta. Mashtruesit shfrytëzojnë luhatjet e tregut për të ekzekutuar skemat e pompimit dhe hedhjes në punë ose mundësitë e rreme të investimit.
 • Kompleksiteti : Kompleksitetet teknike të kriptomonedhave dhe teknologjisë së blockchain mund të ngatërrojnë përdoruesit më pak me përvojë, duke i bërë ata më të ndjeshëm ndaj taktikave. Mashtruesit përfitojnë nga kjo mungesë mirëkuptimi për të mashtruar përdoruesit me kuleta false, shkëmbime ose skema investimi.
 • Mungesa e transparencës : Ndërsa teknologjia blockchain ofron transparencë për transaksionet, ajo nuk garanton transparencë në lidhje me qëllimet ose legjitimitetin e projekteve. Mashtruesit e shfrytëzojnë këtë paqartësi për të krijuar projekte të rreme ose fushata mashtruese marketingu.
 • FOMO (Frika nga humbja) : Tregjet e kriptomonedhave shpesh drejtohen nga FOMO, me investitorët që nxitojnë të investojnë në asete në trend. Mashtruesit përfitojnë nga kjo frikë duke krijuar reklama të rreme ose mungesë të rreme për të tërhequr investitorë që nuk dyshojnë.
 • Vështirësia në rikuperimin e fondeve : Pasi fondet transferohen në portofolin e një mashtruesi, është sfiduese për t'i rikuperuar ato për shkak të natyrës së decentralizuar dhe pseudonimit të kriptomonedhave. Viktimat mund të humbasin investimet e tyre me pak shpresë për rekurs.
 • Duke shfrytëzuar këto karakteristika, mashtruesit nisin operacione mashtruese në sektorin e kriptove, duke synuar investitorët e papërvojë dhe tregtarët me përvojë. Ai nënvizon rëndësinë e edukimit, kujdesit të duhur dhe vendimmarrjes së kujdesshme kur kemi të bëjmë me kriptovalutat.

  Në trend

  Më e shikuara

  Po ngarkohet...