Captchasafe.top

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 4,901
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 226
Parë për herë të parë: May 11, 2023
Parë për herë të fundit: September 24, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Sipas studiuesve të sigurisë kibernetike që analizuan faqen, qëllimi kryesor i Captchasafe.top është të mashtrojë përdoruesit që të abonohen në njoftimet e tij. Kjo do të mundësojë që siti të dërgojë njoftime të shfletuesit që përmbajnë reklama ndërhyrëse ose përmbajtje të tjera të padëshiruara në pajisjet e përdoruesve. Captchasafe.top gjithashtu mund t'i ridrejtojë vizitorët në faqe të ngjashme jo të besueshme përmes ridrejtimeve të detyruara. E njëjta taktikë ka të ngjarë të jetë arsyeja pse përdoruesit u ulën në Captchasafe.top në radhë të parë.

Faqet mashtruese të internetit si Captchasafe.top mbështeten shumë në mesazhet e rreme

Kur një përdorues viziton Captchasafe.top, ai mund të hasë në një teknikë mashtruese që i shtyn ata të zgjidhin një CAPTCHA të rreme duke klikuar butonin "Lejo". Megjithatë, duke e bërë këtë, ata padashur pranojnë të marrin njoftime nga faqja. Njoftimet që vijnë nga burime të dyshimta si Captchasafe.top mund të çojnë në faqe interneti dhe aplikacione të dëmshme që mund të komprometojnë sistemin e përdoruesit.

Në të vërtetë, njoftimet e dërguara nga Captchasafe.top shpesh përmbajnë pretendime të rreme për infeksione me viruse në kompjuterin e përdoruesit. Klikimi mbi këto njoftime mund t'i ridrejtojë përdoruesit te mashtrimet e mbështetjes teknike, faqet e phishing, faqet e internetit që presin aplikacione të dyshimta dhe përmbajtje të tjera potencialisht të dëmshme.

Nëse përdoruesit u besojnë njoftimeve dhe klikojnë mbi to, ata rrezikojnë të përjetojnë humbje financiare, vjedhje të identitetit ose instalimin e PUP-ve (Programe Potencialisht të Padëshiruara) në pajisjet e tyre.

Për të shmangur këto rreziqe të mundshme, vizitorët në Captchasafe.top duhet të përmbahen nga dhënia e lejes për të marrë njoftime. Për më tepër, ata duhet të jenë të kujdesshëm ndaj faqeve të ngjashme që mund t'i ridrejtojnë në sajte të tjera jo të besueshme.

Kushtojini vëmendje indikacioneve të një çeku të rremë CAPTCHA

Një kontroll i rremë CAPTCHA mund të tregojë shenja që nuk janë tipike për një kontroll të vërtetë CAPTCHA. Këto shenja mund të përfshijnë:

  1. CAPTCHA shfaqet jashtë kontekstit, si p.sh. në një faqe pa hyrje ose në një faqe ku normalisht nuk kërkohet një CAPTCHA.
  1. CAPTCHA mund të jetë vizualisht i ndryshëm nga një CAPTCHA tipike. Shkronjat ose numrat mund të jenë të shtrembëruara ose të paqarta, ose sfondi mund të jetë shumë i rrëmujshëm ose shumë i thjeshtë.
  1. CAPTCHA e rreme mund të mos jetë në kohë, që do të thotë se nuk ka numërim mbrapsht ose kufi kohor për plotësimin e sfidës.
  1. Gjuha ose formulimi i sfidës CAPTCHA mund të jetë i pazakontë ose i pakuptimtë.
  1. Butonat "dorëzo" ose "lejo" mund të jenë shumë të spikatur, si p.sh. të jenë me një font më të madh ose të pulsojnë.
  1. Një CAPTCHA e rreme mund të shoqërohet nga aktivitete të tjera të dyshimta, të tilla si reklama pop-up, mesazhe të rreme të sistemit ose kërkesa për të shkarkuar softuer.

Nëse ndonjë nga këto shenja është e pranishme, vizitorët duhet të tregojnë kujdes dhe të jenë skeptikë për vërtetësinë e kontrollit CAPTCHA. Ata duhet të shmangin klikimin në çdo buton ose lidhje të lidhur me CAPTCHA dhe duhet të dalin nga faqja nëse është e mundur.

 

URL-të

Captchasafe.top mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

captchasafe.top

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...