Threat Database Rogue Websites Captchafair.lart

Captchafair.lart

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 5,511
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 790
Parë për herë të parë: January 4, 2023
Parë për herë të fundit: September 27, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Captchafair top është një faqe interneti jo e besueshme që përdor taktika mashtruese për të mashtruar vizitorët që nuk dyshojnë për të rënë dakord për të marrë njoftime. Faqja pretendon se vizitorët duhet të kalojnë një test CAPTCHA duke klikuar butonin "Lejo" për të vërtetuar se nuk janë robotë. Megjithatë, kjo është thjesht një teknikë e klikimeve e përdorur për të marrë leje për të shfaqur njoftimet, të cilat janë, në realitet, reklama që mund t'i çojnë përdoruesit drejt faqeve të internetit jo të besueshme.

Këto faqe mund të jenë të dizajnuara për të joshur vizitorët të ofrojnë informacione të ndjeshme, të paguajnë për produkte ose shërbime të rreme ose të panevojshme, të shkarkojnë aplikacione potencialisht me qëllim të keq ose të thërrasin numra të rremë të mbështetjes teknike. Për më tepër, Captchafair top ka qenë i njohur për ridrejtimin e përdoruesve drejt destinacioneve me hije të skemave të ekzekutimit, të tilla si ' AMAZON TRIAL , e cila drejton një taktikë anketimi të përdorur për të nxjerrë para dhe/ose informacione personale nga vizitorët.

Përdoruesit e internetit duhet të jenë të vetëdijshëm për këto faqe interneti të pasigurta dhe të ndërmarrin hapa për t'u mbrojtur prej tyre. Përdoruesit duhet të jenë gjithmonë të kujdesshëm ndaj çdo faqe interneti që kërkon që ata të klikojnë një buton "Lejo" për të vazhduar, pasi kjo mund të jetë një tregues i qëllimit të keq. Për më tepër, përdoruesit nuk duhet të japin kurrë ndonjë informacion personal ose financiar për ndonjë faqe interneti që ata nuk i besojnë.

URL-të

Captchafair.lart mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

captchafair.top

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...