Threat Database Phishing Mashtrimi me email të 'The Bored Ape Pixel Club'

Mashtrimi me email të 'The Bored Ape Pixel Club'

Pavarësisht rënies katastrofike si në popullaritet ashtu edhe në çmim, mashtruesit ende po përdorin NFT-të si joshje për të mashtruar përdoruesit. Ky është pikërisht rasti me emailet mashtruese të 'The Bored Ape Pixel Club'. Dikur përshëndetur si një ide emocionuese dhe e re që mund të ketë një ndikim masiv në shumë sektorë dhe industri të ndryshme të tregut, NFT-të kanë rënë kryesisht në errësirë tani. Në të vërtetë, shumë të famshëm ishin gjithashtu pjesë e zhurmës me Justin Bieber, për shembull, duke blerë një Bored Ape NFT për rreth 1.3 milion dollarë. E njëjta foto NFT aktualisht ka rënë në më pak se 60 000 dollarë në vlerë.

Megjithatë, mashtruesit po shpërndajnë mesazhe mashtruese që përfitojnë nga emri Bored Apes si një nxitje gjoja mjaft e fortë për të mashtruar përdoruesit për të zbuluar kredencialet e tyre të hyrjes në një faqe interneti phishing. Synimi përfundimtar pas kësaj skeme është vjedhja e kuletave të kriptomonedhave nga viktimat që nuk dyshojnë.

Mashtrimi me email i 'The Bored Ape Pixel Club' kërkon të mashtrojë marrësin

Mashtrimi i emailit 'Bored Ape Pixel Club' fillon duke mirëpritur ngrohtësisht marrësit në Bored Ape Pixel Club, duke e pozicionuar atë si derivatin e parë OG të Bored Ape Yacht Club (BAYC), një NFT (Token jo i këmbyeshëm) i supozuar i mirë-formuar. projekti. Email-i thekson synimin për të kontribuar në mbretërinë NFT duke i bërë homazh origjinës së saj në Bored Ape Yacht Club.

Brenda emailit, pretendohet se Bored Ape Pixel Club aktualisht po ofron një mundësi ekskluzive për marrësit që të marrin NFT unike përmes një procesi të prerjes publike falas. Email-i fton marrësit të pretendojnë NFT-të e tyre dhe t'i bashkohen komunitetit dixhital. Për të marrë pjesë, marrësve u kërkohet të klikojnë në butonin "Kërko Tani" i shfaqur dukshëm të përfshirë në email. Mesazhi nënkupton një ndjenjë urgjence, duke theksuar se oferta është e kufizuar në kohë dhe inkurajon veprim të shpejtë.

Megjithatë, objektivi themelor i këtij emaili phishing është të mashtrojë viktimat që nuk dyshojnë për të zbuluar kredencialet e tyre të hyrjes në një faqe interneti mashtruese, e cila arrihet përmes butonit të dhënë. Autorët që qëndrojnë pas këtij mashtrimi me email kanë synime dashakeqe për të vjedhur kuletat e kriptomonedhave nga viktimat që nuk dyshojnë, duke synuar përfundimisht të kullojnë llogaritë e tyre të aseteve të vlefshme dixhitale.

Taktikat e phishing si emaili i 'The Bored Ape Pixel Club' mund të kenë pasoja të rënda

Mbrojtja nga mashtrimet e phishing dhe krimet e mundshme kibernetike është e një rëndësie të madhe, dhe marrësit duhet të tregojnë kujdes dhe të marrin masa parandaluese kur ndeshen me email të dyshimtë. Është thelbësore të jeni të kujdesshëm, veçanërisht kur kërkohet të zbuloni informacionin personal ose kredencialet e hyrjes. Të biesh viktimë e mashtrimeve të tilla mund të çojë në pasoja të rënda, duke përfshirë vjedhjen e identitetit, humbjen financiare ose aksesin e paautorizuar në llogari të ndjeshme.

Për të zbutur këto rreziqe, është shumë e këshillueshme që të verifikoni legjitimitetin e çdo oferte përpara se të ndërmerrni ndonjë veprim. Hulumtimi i pavarur luan një rol vendimtar në këtë proces. Marrësit duhet të kryejnë hetime të plota duke përdorur burime të besueshme për të vërtetuar organizatën ose projektin e përmendur në email. Është e kujdesshme të hyni drejtpërdrejt në faqen zyrtare të organizatës ose t'i drejtoheni atyre përmes kanaleve të besueshme të komunikimit, të tilla si informacioni i verifikuar i kontaktit ose kanalet e mbështetjes së klientit. Duke vepruar kështu, individët mund të konfirmojnë vërtetësinë e emailit dhe pretendimet e lidhura me të.

 

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...