Bonebow.top

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 3,578
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 540
Parë për herë të parë: March 19, 2023
Parë për herë të fundit: September 29, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Bonebow.top është një faqe interneti që është krijuar për të mashtruar vizitorët e saj për të pranuar njoftimet e saj, të cilat përfundimisht mund t'i ridrejtojnë ata në faqe të tjera të ngjashme të pabesueshme. Është e rëndësishme të theksohet se përdoruesit zakonisht nuk hapin qëllimisht faqe të tilla mashtruese. Zbulimi i Bonebow.top u bë pas një hetimi në faqet e internetit që përdorin rrjete reklamuese mashtruese.

Skenarët e rremë përdoren shpesh nga faqe mashtruese si Bonebow.top

Bonebow.top përdor një strategji të klikimeve që synon të mashtrojë vizitorët për të dhënë leje për të marrë njoftime. Faqja e internetit i nxit vizitorët të klikojnë butonin "Lejo" për të vërtetuar se nuk janë robotë duke zgjidhur një kontroll të rremë CAPTCHA. Ngjashëm me faqet e tjera të këtij lloji, Bonebow.top zakonisht shfaq njoftime që reklamojnë uebsajte dhe aplikacione të tjera potencialisht të dëmshme.

Analiza e njoftimeve të ndryshme të dërguara nga faqe të ngjashme me Bonebow.top zbulon se shumë prej tyre pretendojnë në mënyrë të rreme se kompjuteri i vizitorit është i infektuar me viruse. Klikimi mbi këto njoftime mund të çojë në mashtrime të mbështetjes teknike, faqe phishing, sajte që mbajnë aplikacione të dyshimta dhe më shumë.

Duke pasur parasysh këto rreziqe, rekomandohet shumë të mos lejohet që Bonebow.top të dërgojë njoftime. Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se faqet e internetit të ngjashme me Bonebow.top mund t'i ridrejtojnë vizitorët në sajte të tjera jo të besueshme. Prandaj, përdoruesit e kompjuterit duhet të tregojnë kujdes dhe të shmangin përfshirjen me faqe të kësaj natyre.

Merrni masa për të parandaluar që faqet e internetit mashtrues të japin njoftime ndërhyrëse

Uebsajtet mashtruese që gjenerojnë njoftime ndërhyrëse mund të jenë telash për përdoruesit, por ka mënyra për të parandaluar shfaqjen e këtyre njoftimeve. Mënyra më e lehtë është të mohoni lejen për të marrë njoftime nga faqet e tilla të internetit. Kjo mund të realizohet duke klikuar në butonin "Mohoni" ose duke mbyllur dritaren kërcyese që i kërkon përdoruesit të japë leje.

Nëse përdoruesi ka dhënë tashmë leje për të marrë njoftime, ai mund ta revokojë këtë leje duke shkuar te cilësimet e shfletuesit të tij dhe duke gjetur seksionin për njoftimet. Nga atje, përdoruesi mund të heqë lejet për uebsajtin specifik që gjeneron njoftimet.

Përndryshe, disa shfletues uebi ofrojnë një veçori për të bllokuar plotësisht njoftimet ose për të siguruar kontrolle më të hollësishme mbi të cilat uebsajte lejohen të dërgojnë njoftime. Përdoruesit mund të eksplorojnë cilësimet e shfletuesit të tyre për të gjetur këto opsione dhe për t'i përshtatur ato sipas preferencave të tyre.

Në përgjithësi, parandalimi i njoftimeve nga faqet e internetit mashtruese kërkon një kombinim të vëmendjes së kujdesshme ndaj dritareve kërcyese dhe kërkesave dhe një kuptim të mirë të cilësimeve të njoftimeve në shfletuesin e uebit.

URL-të

Bonebow.top mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

bonebow.top

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...