Bestsearch.ai

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 1,016
Niveli i Kërcënimit: 50 % (E mesme)
Kompjuterët e infektuar: 3,943
Parë për herë të parë: May 25, 2023
Parë për herë të fundit: September 30, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Bestsearch.ai është një rrëmbyes i shfletuesit i kategorizuar si softuer i padëshiruar që mund të depërtojë në sistemet e përdoruesve pas shpine. Ky kërcënim në internet zakonisht hyn në sistemin e synuar përmes proceseve mashtruese të instalimit, bashkëngjitjeve të postës elektronike ose të bashkuara me shkarkime të tjera softuerësh që vijnë nga burime të pabesueshme.

Çfarë bën Bestsearch.ai?

Pasi Bestsearch.ai infekton një sistem, ai ndryshon cilësimet e shfletuesit, veçanërisht motorin e parazgjedhur të kërkimit. Ai zëvendëson motorin e preferuar të kërkimit të përdoruesit me Bestsearch.ai, duke i detyruar të gjitha pyetjet e kërkimit përmes platformës së tyre. Objektivi kryesor i Bestsearch.ai është të gjenerojë trafik dhe të ardhura përmes rezultateve të kërkimit të sponsorizuara dhe reklamave.

Si të shpëtoni nga Bestsearch.ai?

Për të hequr Bestsearch.ai nga sistemi, është thelbësore të filloni menjëherë procesin e heqjes. Heqja manuale përfshin disa hapa, në varësi të shfletuesit të prekur. Në përgjithësi, procesi përfshin aksesin në cilësimet e shfletuesit, gjetjen dhe çaktivizimin ose heqjen e shtesës ose shtesës së padëshiruar të lidhur me Bestsearch.ai dhe rikthimin e motorit të kërkimit të parazgjedhur sipas preferencës së përdoruesit. Për udhëzime për heqjen manuale, lëvizni poshtë në fund të kësaj faqeje.

Qëndrueshmëria e rrëmbyesit të shfletuesit

Bestsearch.ai mund të ketë variacione ose versione të ndryshme dhe qëndrueshmëria e tij mund të ndryshojë. Ndonjëherë, mund të lërë pas skedarë ose komponentë të pasigurt që mund të riinstalojnë ose riaktivizojnë rrëmbyesin. Prandaj, këshillohet të përdorni softuer me reputacion kundër malware për të skanuar dhe pastruar plotësisht sistemin, duke siguruar heqjen e plotë të Bestsearch.ai dhe softuerëve të tjerë të padëshiruar shtesë.

Shfletuesit e njohur si Google Chrome, Mozilla Firefox dhe Microsoft Edge shpesh hasin Bestsearch.ai. Megjithatë, procesi specifik i heqjes mund të ndryshojë pak, në varësi të shfletuesit dhe sistemit operativ që përdoret. Rekomandohet t'i referoheni dokumentacionit zyrtar të mbështetjes ose të kërkoni ndihmë nga forume me reputacion në internet ose komunitete të mbështetjes teknike për udhëzime të hollësishme mbi heqjen e Bestsearch.ai nga një shfletues specifik.

Rivendosni shfletuesin tuaj në parazgjedhje

Një nga mënyrat më të lehta për të hequr Bestsearch.ai është të rivendosni cilësimet e paracaktuara të shfletuesit tuaj. Megjithatë, mbani mend se kjo gjithashtu do të heqë të gjitha personalizimet tuaja, kështu që ruani faqeshënuesit dhe elementët e tjerë të nevojshëm përpara se të vazhdoni.

krom

 1. Hapni Chrome dhe shtypni Alt + F në tastierën tuaj.
 2. Në menynë rënëse, zgjidhni Cilësimet .
 3. Lëvizni poshtë dhe klikoni Advanced .
 4. Lëvizni përsëri poshtë dhe zgjidhni opsionin Rikthe cilësimet në standardet e tyre origjinale .
 5. Klikoni Reset Settings për të përfunduar procesin.

Firefox

 1. Në këndin e sipërm djathtas të shfletuesit tuaj, klikoni në ikonën me tre rreshta.
 2. Klikoni Opsionet në listën rënëse.
 3. Zgjidhni Përgjithshme në panelin e majtë të menusë.
 4. Lëvizni poshtë për të gjetur butonin Firefox Default .
 5. Klikoni butonin Firefox Default .

Buzë

 1. Në këndin e sipërm djathtas të dritares tuaj Edge, klikoni në ikonën me tre pika.
 2. Klikoni Cilësimet në meny.
 3. Në anën e majtë, klikoni "Rivendos cilësimet" .
 4. Shkoni te "Rivendosja e cilësimeve" në vlerat e tyre të paracaktuara dhe kliko "Rivendos parametrat" .
 5. Kliko Reset për të përfunduar procesin e restaurimit.

URL-të

Bestsearch.ai mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

bestsearch.ai

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...