Threat Database Adware Avob.co.in

Avob.co.in

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 4,523
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 143
Parë për herë të parë: September 17, 2023
Parë për herë të fundit: September 30, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Vitet e fundit, njoftimet push janë bërë pjesë integrale e përvojës së shfletimit në internet, duke u ofruar përdoruesve përditësime në kohë reale nga faqet e tyre të preferuara të internetit. Megjithatë, ndërsa kërkesa për njoftime shtytëse është rritur, po ashtu janë rritur edhe taktikat mashtruese të përdorura nga uebsajte të caktuara për të fituar pëlqimin e përdoruesit. Një uebsajt i tillë është Avob.co.in, i cili përpiqet të bindë përdoruesit e PC-ve që ta lejojnë atë të shfaqë njoftime pushuese duke përdorur një test të rremë CAPTCHA.

Kuptimi i Njoftimeve Push

Përpara se të përshkruani taktikat e Avob.co.in, është thelbësore të kuptoni se çfarë janë njoftimet shtytëse. Njoftimet shtytëse janë mesazhe nga faqet e internetit ose aplikacionet në pajisjen e një përdoruesi, që zakonisht kërkojnë pëlqimin për të shfaqur përditësime, lajme ose promovime. Këto njoftime mund të jenë të dobishme kur përdoren në mënyrë etike, por ato gjithashtu mund të shfrytëzohen për qëllime të dëmshme.

Taktikat Mashtruese të Avob.co.in

Avob.co.in është një faqe interneti që përdor një metodë veçanërisht mashtruese për të marrë pëlqimin e njoftimit shtytës. Kur një përdorues zbret në sajt, atij i paraqitet ajo që duket të jetë një test CAPTCHA - një masë sigurie e krijuar për të dalluar midis përdoruesve njerëzorë dhe robotëve. Sidoqoftë, në rastin e Avob.co.in, kjo CAPTCHA është tërësisht e rreme.

CAPTCHA e rreme zakonisht përbëhet nga udhëzime të thjeshta, të tilla si "Kliko Lejo për të verifikuar që nuk je robot". Më pas, përdoruesve u kërkohet të klikojnë butonin "Lejo", duke besuar se ky veprim është pjesë e procesit të verifikimit CAPTCHA. Sidoqoftë, pa e ditur përdoruesit, ata në fakt po japin Avob.co. leje për të dërguar njoftime shtytëse në pajisjen e tyre.

Pasojat e Pëlqimit

Pasi përdoruesit të kenë dhënë padashur Avob.co. lejen për të dërguar njoftime shtytëse, ata mund të përjetojnë një breshëri mesazhesh të padëshiruara. Këto njoftime mund të jenë ndërhyrëse, përçarëse dhe potencialisht të çojnë në përpjekje për phishing ose përhapjen e malware.

Për më tepër, përdoruesit që kanë dhënë leje për uebsajte të shumta mashtruese mund t'i gjejnë pajisjet e tyre të përmbytura me njoftime të padëshiruara, duke krijuar një përvojë negative në internet dhe potencialisht duke çuar në çaktivizimin e plotë të njoftimeve.

Mbrojtja e vetvetes kundër praktikave mashtruese

Për t'u mbrojtur nga faqet e internetit si Avob.co.in dhe taktikat e tyre mashtruese, është thelbësore të tregoni kujdes gjatë shfletimit në internet. Këtu janë disa hapa që mund të ndërmerrni për të mbrojtur privatësinë tuaj në internet:

  • Jini skeptik : Nëse një faqe interneti kërkon leje për të dërguar njoftime shtytëse përmes një CAPTCHA ose ndonjë metode tjetër që duket e pazakontë, jini skeptik. Merrni një moment për të shqyrtuar nëse kërkesa është legjitime.
  • Kontrolloni faqen e internetit : Përpara se të jepni leje për njoftime shtytëse, hidhini një sy përmbajtjes dhe reputacionit të sajtit. Nëse duket e dyshimtë ose i mungon besueshmëria, shmangni dhënien e pëlqimit.
  • Rishikimi i lejeve : Në cilësimet e shfletuesit tuaj, rishikoni faqet e internetit të cilave u është dhënë leja për t'ju dërguar njoftime. Anuloni lejet për çdo sajt të dyshimtë ose të padëshiruar.
  • Përdorni shtesat e shfletuesit : Merrni parasysh përdorimin e shtesave ose shtesave të shfletuesit që bllokojnë njoftimet e padëshiruara shtytëse.
  • Mbani të përditësuar softuerin : Sigurohuni që shfletuesi juaj dhe sistemi operativ të jenë të përditësuar, pasi përditësimet shpesh përfshijnë përmirësime të sigurisë.

Përdorimi mashtrues i testeve CAPTCHA të rreme nga Avob.co.in për të marrë pëlqimin e njoftimit shtytës është një shembull shqetësues i mashtrimeve në internet që synojnë kompromentimin e privatësisë në internet të përdoruesve. Ai shërben si një kujtesë për rëndësinë e vigjilencës dhe kujdesit kur ndërveproni me faqet e internetit dhe jepni leje në internet. Përdoruesit duhet të jenë të vetëdijshëm për këto taktika dhe të ndërmarrin hapa për t'u mbrojtur nga njoftimet e padëshiruara dhe rreziqet e mundshme të sigurisë. Qëndrimi i informuar dhe praktikimi i zakoneve të shfletimit të sigurt janë thelbësore për një përvojë të sigurt dhe të këndshme në internet.

URL-të

Avob.co.in mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

avob.co.in

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...