Threat Database Adware Authenticpcedge.com

Authenticpcedge.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 5,043
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 284
Parë për herë të parë: March 28, 2023
Parë për herë të fundit: September 28, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Faqja mashtruese e njohur si Authenticpcedge.com u zbulua nga studiuesit gjatë një hetimi të vendeve të dyshimta. Ai u krijua me qëllim të promovimit të përmbajtjes mashtruese dhe dërgimit të mesazheve të padëshiruara të shfletuesit. Për më tepër, Authenticpcedge.com ka aftësinë të ridrejtojë vizitorët në faqet e tjera të internetit që mund të konsiderohen jo të besueshme ose të rrezikshme.

Përdoruesit zakonisht drejtohen në këtë lloj uebsajti përmes ridrejtimeve që shkaktohen nga faqet që përmbajnë rrjete reklamuese mashtruese. Këto rrjete mund të përdoren për të shfaqur reklama që përmbajnë lidhje potencialisht të rrezikshme.

Jini të kujdesshëm kur merreni me sajte mashtruese si Authenticpcedge.com

Uebsajtet mashtruese shpesh shfaqin përmbajtje të ndryshme në varësi të vendndodhjes së vizitorit, e njohur si gjeolokacion. Kur studiuesit tanë vizituan Authenticpcedge.com, atyre iu paraqit një mashtrim "Ke vizituar një uebsajt të paligjshëm të infektuar". Ky mashtrim përfshin një ndërfaqe të rreme anti-virus që kryen një skanim të sistemit dhe gjeneron raporte të rreme kërcënimi. Mashtrimi pretendon se pajisja e vizitorit është e infektuar me viruse të shumta.

Është e rëndësishme të theksohet se kjo përmbajtje nuk është e lidhur me McAfee aktuale. Përveç kësaj, është e pamundur që çdo faqe interneti të zbulojë kërcënime ose probleme të tjera të pranishme në pajisjen e një përdoruesi. Në shumicën e rasteve, mashtrimet që përdorin këtë model janë krijuar për të mashtruar përdoruesit që të shkarkojnë ose blejnë aplikacione të pabesueshme, të dëmshme dhe me qëllim të keq.

Për më tepër, Authenticpcedge.com kërkoi gjithashtu që vizitori të mundësojë dërgimin e njoftimeve të shfletuesit të tij. Uebsajtet mashtruese përdorin njoftimet e tyre për të shfaqur fushata reklamuese ndërhyrëse. Reklamat e shfaqura ka të ngjarë të promovojnë mashtrime në internet dhe softuer jo të besueshëm ose potencialisht të rrezikshëm.

Mos i besoni pretendimet e rreme të sigurisë të Authenticpcedge.com

Një nga taktikat më të zakonshme të frikësimit të përdorur nga faqet e internetit mashtruese si Authenticpcedge.com është të pretendojnë se një skanim sigurie që ata kanë kryer ka zbuluar kërcënime të shumta të rrezikshme me qëllim të keq në pajisjen e vizitorit. Sidoqoftë, asnjë faqe interneti nuk mund të ketë një funksionalitet të tillë për një mori arsyesh.

Faqet e internetit nuk janë në gjendje të kryejnë skanime të sistemeve të vizitorëve për disa arsye. Së pari, faqet e internetit nuk kanë qasje të drejtpërdrejtë në kompjuterin ose pajisjen e përdoruesit. Ata kanë qasje vetëm në informacionin që u transmetohet nëpërmjet internetit përmes shfletuesit të internetit të përdoruesit.

Së dyti, skanimi i sistemit të një përdoruesi kërkon leje të gjera dhe akses në pjesë të ndjeshme të pajisjes së përdoruesit, të cilat një faqe interneti nuk mund t'i marrë pa pëlqimin e qartë të përdoruesit. Leje të tilla jepen zakonisht nëpërmjet instalimit të një aplikacioni ose pakete softuerike në sistemin e përdoruesit.

Për më tepër, kryerja e skanimeve të sistemeve të përdoruesve konsiderohet të jetë një pushtim i privatësisë dhe shumica e përdoruesve nuk do të dëshironin të lejonin faqet e internetit të kryejnë skanime të tilla. Ekziston gjithashtu rreziku që faqet e internetit të përdoren si një vektor për shpërndarjen e malware ose sulme kibernetike, të cilat mund të rrezikojnë potencialisht sigurinë dhe privatësinë e sistemit të përdoruesit.

Prandaj, për shkak të kufizimeve teknike, mungesës së aksesit në sistemin e përdoruesit dhe shqetësimeve në lidhje me privatësinë dhe sigurinë, faqet e internetit nuk janë në gjendje të kryejnë skanime të sistemeve të vizitorëve.

URL-të

Authenticpcedge.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

authenticpcedge.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...