Threat Database Rogue Websites Atedmonastyd.xyz

Atedmonastyd.xyz

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 3
Parë për herë të parë: June 8, 2022
Parë për herë të fundit: July 11, 2022
OS/OS të prekura: Windows

Studiuesit e Infosec kanë zbuluar se faqja e internetit Atedmonastyd.xyz përdor një strategji të klikimeve për të joshur vizitorët që të abonohen në njoftimet e saj. Për më tepër, u zbulua se Atedmonastyd.xyz mund të shkaktojë gjithashtu ridrejtime të padëshiruara në uebsajte të tjera jo të besueshme. Si rezultat, këshillohet fuqimisht që individët të shmangin ndërveprimin me faqe mashtruese si Atedmonastyd.xyz.

Atedmonastyd.xyz Shfaq mesazhe mashtruese për vizitorët

Atedmonastyd.xyz përdor një teknikë mashtruese në faqen e saj të internetit, duke shfaqur një animacion ngarkues dhe duke i nxitur vizitorët të klikojnë butonin "Lejo" për të vazhduar. Faqja krijon përshtypjen e rreme se klikimi i butonit është i nevojshëm për të ngarkuar përmbajtjen e saj. Megjithatë, dhënia e lejes duke klikuar 'Lejo' mundëson që faqja të dërgojë njoftime. Është e rëndësishme të jeni të kujdesshëm ndaj faqeve të internetit që përdorin metoda të tilla mashtruese për të marrë leje për të shfaqur njoftimet, pasi qëllimet e tyre nuk mund të besohen.

Njoftimet me origjinë nga Atedmonastyd.xyz paraqesin informacion mashtrues për përdoruesit. Ata mund të pretendojnë në mënyrë të rreme nevojën për një përditësim të shfletuesit, ardhjen e mesazheve të reja të Google ose ekzistencën e një infeksioni në shfletuesin Chrome. Këto mesazhe mashtruese nuk duhen besuar apo vepruar sipas tyre.

Njoftimet e marra nga Atedmonastyd.xyz mund të kenë gjithashtu potencialin për të hapur faqe të ndryshme që mund të jenë të pabesueshme apo edhe me natyrë keqdashëse. Këto faqe interneti mund të përfshijnë faqe mashtrimi, sajte të rreme të përditësimit të softuerit, sajte phishing ose faqe që përmbajnë përmbajtje të dëmshme. Është thelbësore të tregohet kujdes dhe të shmanget ndërveprimi me njoftime të tilla, duke mos klikuar në lidhjet që ato mund të përmbajnë.

Për më tepër, vetë Atedmonastyd.xyz mund t'i ridrejtojë përdoruesit në sajte të tjera jo të besueshme, si p.sh. acetal.ga, i cili pretendon në mënyrë të rreme se një skedar me emrin 'setup.exe'. Sidoqoftë, emri i saktë i skedarit mund të ndryshojë, është gati për shkarkim. Skedarët e marrë nga faqet e tilla të internetit mund të përmbajnë rrëmbyes të shfletuesit, adware, apo edhe programe me qëllim të keq si ransomware. Prandaj, këshillohet shumë që të shmangni shkarkimin e skedarëve nga faqe të tilla për të parandaluar dëmtimin e mundshëm të pajisjes dhe të dhënave të përdoruesit.

Shikoni për shenjat tipike të një skeme të rreme të kontrollit të CAPTCHA

Njohja e shenjave të një kontrolli të rremë CAPTCHA është thelbësore që përdoruesit të mbrohen nga çështjet e mundshme të sigurisë dhe privatësisë. Këtu janë disa shenja tipike që mund t'i ndihmojnë përdoruesit të identifikojnë një kontroll të rremë CAPTCHA:

  • Dizajni i paqëndrueshëm ose i dobët : Kontrollet e rreme CAPTCHA mund të shfaqin elemente të paqëndrueshme të dizajnit ose cilësi të dobët vizuale në krahasim me ato të ligjshme. Ato mund të kenë imazhe të shtrembëruara, tekst të paqartë ose shtrirje të pabarabartë. Mospërputhjet në dizajn mund të jenë një tregues i një CAPTCHA të rreme.
  • Sfida të pazakonta ose të parëndësishme : Kontrollet legjitime të CAPTCHA zakonisht u paraqesin përdoruesve sfida të krijuara për të verifikuar praninë e tyre njerëzore, të tilla si identifikimi i personazheve të shtrembëruar ose përzgjedhja e imazheve specifike. CAPTCHA-të e rreme mund të paraqesin sfida të palidhura ose të pakuptimta që nuk i shërbejnë ndonjë qëllimi logjik, duke i bërë ato të dyshimta.
  • Mungesa e opsioneve të aksesueshmërisë : Kontrollet legjitime të CAPTCHA shpesh ofrojnë opsione aksesueshmërie, të tilla si ndihmat audio ose vizuale, për të akomoduar përdoruesit me aftësi të kufizuara. Nga ana tjetër, CAPTCHA-ve të rreme mund t'u mungojnë këto veçori të aksesueshmërisë, gjë që tregon një mashtrim të mundshëm.
  • Kërkesa të panevojshme ose të tepërta për informacion personal : Nëse një kontroll CAPTCHA kërkon informacion të tepërt personal, si emri i plotë, adresa, numri i telefonit ose detajet e kartës së kreditit, ka të ngjarë të jetë i rremë. CAPTCHA-të autentike fokusohen vetëm në verifikimin e ndërveprimit njerëzor dhe nuk kërkojnë informacion personal përtej identifikimit bazë.
  • Vendosje ose Koha e Papritur : Nëse një kontroll CAPTCHA shfaqet në një fazë të pazakontë të një procesi në internet, si p.sh. përpara hyrjes në një faqe të thjeshtë ueb ose pas plotësimit të një formulari me të dhëna minimale, mund të jetë një flamur i kuq. CAPTCHA-të e rreme mund të shfaqen në momente të papritura për të mashtruar përdoruesit dhe për të mbledhur informacionin e tyre.
  • Udhëzime me drejtshkrim të gabuar ose të shkruar keq : CAPTCHA-të e rreme shpesh përmbajnë gabime gramatikore, gabime drejtshkrimore ose udhëzime të shkruara keq. Kontrollet legjitime CAPTCHA zakonisht janë të shkruara mirë dhe të sakta. Çdo mangësi e dukshme gjuhësore duhet të ngrejë dyshime.
  • Uebsajti ose domeni i dyshimtë : Faqja e internetit ose domeni që pret kontrollin CAPTCHA mund të japë të dhëna. Nëse faqja e internetit ka një URL të dyshimtë ose të panjohur, i mungojnë treguesit e duhur të sigurisë (p.sh., certifikata SSL), ose është e njohur për mbajtjen e përmbajtjeve me qëllim të keq, këshillohet që të tregoni kujdes.

Mos harroni se këto shenja nuk duhet të merren individualisht, por të konsiderohen kolektivisht. Nëse ka shenja të shumta të një kontrolli të rremë CAPTCHA, është më mirë të bëni kujdes dhe të përmbaheni nga bashkëveprimi me CAPTCHA-në e dyshimtë. Besimi vetëm ndaj sistemeve legjitime dhe të njohura gjerësisht CAPTCHA mund të ndihmojë në sigurimin e një eksperience të sigurt në internet.

URL-të

Atedmonastyd.xyz mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

atedmonastyd.xyz

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...