Aroidonline.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 1,806
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 391
Parë për herë të parë: August 29, 2023
Parë për herë të fundit: September 30, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Aroidonline.com është një faqe tjetër mashtruese që përpiqet të shfrytëzojë përdoruesit e saj. Sajti funksionon në një mënyrë që është pothuajse identike me faqet e tjera të internetit të dyshimta që keqpërdorin veçorinë legjitime të njoftimeve shtytëse. Këto faqe interneti mbështeten shumë në klikimet dhe strategjitë e inxhinierisë sociale për të manipuluar vizitorët e tyre që të klikojnë butonin "Lejo" që u është paraqitur atyre. Mesazhet mashtruese zakonisht synojnë të errësojnë pasojat e vërteta të klikimit të butonit, që është abonimi i përdoruesve në njoftimet shtytëse të faqes.

Ndërveprimi me sajte mashtruese si Aroidonline.com nuk rekomandohet

Një nga skenarët e rremë më të përdorur nga faqet rouge si Aroidonline.com përfshin faqen mashtruese që simulon një proces verifikimi CAPTCHA. Një qasje tjetër përfshin paraqitjen e një dritareje video që duket se po has ndonjë problem teknik të paspecifikuar. Është thelbësore të theksohet se një faqe interneti e vetme me qëllim të keq mund të kalojë pa probleme midis skenarëve të ndryshëm bazuar në adresat IP hyrëse dhe vendndodhjet gjeografike të vizitorëve të saj. Për sa i përket mesazheve të shfaqura, ato mund të shfaqen si versione të ndryshme të sa vijon:

  • 'Kliko Lejo për të hyrë'
  • 'Shtypni Allow për të vërtetuar se jeni njeri'
  • 'Kliko Lejo për të filluar shkarkimin'
  • 'Kliko Lejo nëse nuk je robot'

Nëse Aroidonline.com arrin të marrë lejet e nevojshme nga shfletuesi i internetit, ai do t'i shfrytëzojë këto leje për të nisur një fushatë reklamuese ndërhyrëse. Përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm, pasi reklamat që vijnë nga burime të tilla të paverifikuara janë rrallë të vërteta. Më shpesh sesa jo, këto reklama kanë më shumë gjasa të promovojnë destinacione të tjera mashtruese, duke përfshirë dhuratat e rreme, platformat e dyshimta për të rritur, faqet e internetit të lojërave të fatit dhe më shumë.

Kushtojini vëmendje flamujve të kuq të lidhur me një çek të rremë CAPTCHA

Dallimi i një çeku të rremë CAPTCHA nga ai i ligjshëm është thelbësor për të mos rënë viktimë e mashtrimeve ose malware. Këtu janë disa flamuj të kuq që mund t'i ndihmojnë përdoruesit të identifikojnë një kontroll të rremë CAPTCHA:

  • Shfaqje e papritur : Nëse një kërkesë CAPTCHA shfaqet papritur, veçanërisht në një faqe interneti me reputacion, mund të jetë e dyshimtë. CAPTCHA-të legjitime zakonisht integrohen në procesin e hyrjes ose paraqitjes së faqes në internet.
  • Kërkesë e pazakontë për leje : CAPTCHA-të legjitime nuk kërkojnë leje për të hyrë në pajisjen ose shfletuesin tuaj. Nëse ju kërkohet të jepni leje, veçanërisht nëse duket se nuk ka lidhje me CAPTCHA, jini të kujdesshëm.
  • Mospërputhjet e përmbajtjes ose të dizajnit : Kontrolloni për dizajn, formatim ose përdorim të paqëndrueshëm të gjuhës. CAPTCHA-të e rreme mund të shfaqin grafikë të dobët, fjalë të shkruara gabim ose një plan urbanistik të panjohur.
  • Kërkesat për informacion personal : CAPTCHA-të legjitime ju kërkojnë vetëm të verifikoni që jeni njeri, zakonisht nëpërmjet njohjes së imazhit ose zgjidhjes së enigmave. Ata kurrë nuk kërkojnë informacion personal ose të ndjeshëm.
  • Tekst me drejtshkrim të gabuar ose me fjalë të dobët : CAPTCHA-të e rreme mund të përmbajnë gabime drejtshkrimore, gabime gramatikore ose fjali të formuluara në mënyrë të vështirë. Ato legjitime zakonisht janë të shkruara mirë.
  • Mungesa e opsioneve të aksesueshmërisë : CAPTCHA-të legjitime shpesh përfshijnë opsione aksesueshmërie për përdoruesit me aftësi të kufizuara. Nëse këto mungojnë, është një shenjë paralajmëruese.

Mos harroni se CAPTCHA-të legjitime janë krijuar për të parandaluar që robotët e automatizuar të abuzojnë me funksionalitetin e një faqe interneti. Nëse diçka duket e pakëndshme në lidhje me kërkesën CAPTCHA që hasni, është e mençur të tregoheni të kujdesshëm, të shmangni ndërveprimin me të dhe të konsideroni të largoheni nga faqja e internetit.

URL-të

Aroidonline.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

aroidonline.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...