Alladvertisingdomclub.club

Pas analizimit të Alladvertisingdomclub.club, ekspertët e sigurisë kibernetike përcaktuan se qëllimi i tij kryesor është të mashtrojë vizitorët e pavetëdijshëm për të dhënë leje për shfaqjen e njoftimeve. Për më tepër, kjo faqe interneti ka të ngjarë të ridrejtojë përdoruesit në destinacione të tjera të diskutueshme ose potencialisht të pasigurta të internetit. Si përmbledhje, Alladvertisingdomclub.club konsiderohet si një faqe interneti jo e besueshme nga e cila përdoruesit këshillohen të shmangin.

Alladvertisingdomclub.club kërkon të mashtrojë vizitorët me mesazhe të klikimit dhe skenarë të rremë

Alladvertisingdomclub.club përmban një shfaqje të robotëve së bashku me një udhëzim që vizitorët të klikojnë butonin "Lejo" si një konfirmim se ata nuk janë robotë. Kjo taktikë mashtruese sugjeron që klikimi "Lejo" është i nevojshëm për të kaluar një test CAPTCHA. Sidoqoftë, kjo është në të vërtetë një teknikë e klikimeve që synon të mashtrojë vizitorët që të pranojnë të marrin njoftime nga faqja e internetit.

Nëse i jepet leja, Alladvertisingdomclub.club mund të japë njoftime mashtruese, të tilla si sinjalizime të rreme që pretendojnë se kompjuteri është i infektuar. Këto njoftime shpesh imitojnë sinjalizime legjitime nga aplikacione ose faqe interneti të njohura.

Ndërveprimi me njoftime të tilla mund t'i çojë përdoruesit në faqet e internetit të phishing, faqet që presin rrëmbyes të shfletuesit, adware apo edhe softuer të pasigurt. Përdoruesit mund të hasin gjithashtu mashtrime të mbështetjes teknike, dhurata të rreme ose llotari mashtruese, që përfundimisht rezultojnë në përpjekje për të mbledhur detajet e kartës së kreditit, kredencialet e hyrjes ose shkarkimin e paqëllimtë të softuerit të dëmshëm.

Për më tepër, Alladvertisingdomclub.club mund të ridrejtojë përdoruesit në faqet e tjera të internetit. Gjatë analizës, studiuesit u ridrejtuan në faqen zyrtare të një programi me reputacion të sigurisë, duke treguar se krijuesit e Alladvertisingdomclub.club mund të angazhohen në programe bashkëpunëtore ku ata fitojnë komisione duke promovuar produkte, shërbime ose faqe legjitime.

Si të njohim kontrollet e rreme të verifikimit të CAPTCHA të shfaqura nga faqet mashtruese?

Njohja e kontrolleve të rreme të verifikimit CAPTCHA të shfaqura nga sajte mashtruese kërkon vigjilencë dhe vëmendje ndaj detajeve. Disa tregues kyç për të ndihmuar përdoruesit të identifikojnë dhe shmangin të bien viktimë e këtyre taktikave mashtruese përfshijnë:

 • Analiza kontekstuale : Mendoni për kontekstin në të cilin shfaqet CAPTCHA. Nëse kërkesa CAPTCHA duket e palidhur me përmbajtjen ose qëllimin e sajtit (p.sh. një sajt jo i lidhur me sigurinë që kërkon verifikim CAPTCHA), mund të jetë e dyshimtë.
 • Dizajni dhe prezantimi : CAPTCHA-të autentike zakonisht kanë një dizajn dhe paraqitje të qëndrueshme në faqet e internetit të ndryshme. Nëse CAPTCHA duket e pazakontë, e dizajnuar keq ose në kundërshtim me formatet standarde CAPTCHA, mund të jetë e rreme.
 • Gjuha dhe udhëzimet : CAPTCHA-të legjitime ofrojnë udhëzime të qarta dhe koncize, shpesh me gjuhë të njohur si "Provo se nuk je robot". Kujdes nga CAPTCHA që përdorin formulime të pazakonta, udhëzime komplekse ose kërkojnë veprime të panevojshme (si klikimi "Lejo" për njoftime).
 • Vendosja dhe koha : Faqet mashtruese shpesh përdorin CAPTCHA të rreme si pjesë e taktikave mashtruese. Nëse një CAPTCHA shfaqet menjëherë pas vizitës në një sajt, veçanërisht përpara çdo ndërveprimi domethënës, mund të jetë një flamur i kuq.
 • Kërkesat e sjelljes : Jini të kujdesshëm ndaj CAPTCHA-ve që ju kërkojnë të kryeni veprime që nuk lidhen me testet tradicionale të CAPTCHA, të tilla si klikimi i butonave të veçantë, shkarkimi i skedarëve ose ofrimi i informacionit personal.
 • Qëllimi i verifikimit : Verifikoni qëllimin e CAPTCHA. CAPTCHA-të legjitime përdoren për të parandaluar qasjen e robotëve të automatizuar në veçori të caktuara, jo për të verifikuar ndërveprimet ose preferencat bazë të përdoruesve.
 • Sjellja e shfletuesit : Nëse klikimi në butonin ose zonën CAPTCHA shkakton dritare kërcyese ose kërkesa të papritura (p.sh., kërkesat për leje), ka të ngjarë të jetë një mashtrim për t'i bërë përdoruesit të pranojnë njoftimet ose veprime të tjera të padëshiruara.
 • Mjetet e sigurisë : Përdorni shtesat e shfletuesit ose softuerin e sigurisë që mund të ndihmojë në zbulimin dhe bllokimin e sjelljeve me qëllim të keq në uebsajt, duke përfshirë përpjekjet e rreme CAPTCHA.
 • Si përmbledhje, përdoruesit duhet të qëndrojnë të kujdesshëm dhe skeptikë kur hasin kontrolle të verifikimit CAPTCHA në faqet e internetit të panjohura ose të dyshimta. Kushtojini vëmendje detajeve dhe jini të kujdesshëm ndaj çdo kërkese që ju duket e pazakontë, e panevojshme ose potencialisht manipuluese. Kur keni dyshime, është më mirë të shmangni ndërveprimin me elementë të tillë dhe të dilni nga faqja për të garantuar sigurinë dhe sigurinë në internet.

  URL-të

  Alladvertisingdomclub.club mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

  alladvertisingdomclub.club

  Në trend

  Më e shikuara

  Po ngarkohet...