Threat Database Adware Adware.AdLyrics

Adware.AdLyrics

Çfarë është Adware. Teksti i reklamave?

Burimi: Botcrawl.com

Adware.AdLyrics është adware që shfaq reklama në formën e teksteve në ekranin e kompjuterit tuaj. Mund të instalohet pa dijeninë dhe pëlqimin e përdoruesit dhe mund të jetë e vështirë të hiqet. Adware.AdLyrics mund të shfaqë reklama në forma të ndryshme, duke përfshirë dritare pop-up, banderola dhe lidhje me tekst. Këto reklama zakonisht lidhen me muzikën ose me tema të tjera argëtuese dhe mund të përmbajnë lidhje me faqet e internetit që ofrojnë shkarkime të materialeve me të drejtë autori ose softuer kërcënues. Adware.AdLyrics gjithashtu mund të gjurmojë zakonet tuaja të shfletimit dhe të mbledhë informacione personale, si adresat IP, termat e kërkimit dhe adresat e emailit.

Si Adware.AdLyrics hyn në një kompjuter

1. Adware.AdLyrics mund të instalohet nëpërmjet shkarkimeve kërcënuese të softuerit ose të bashkuar me programe të tjera.

2. Mund të instalohet gjithashtu kur përdoruesit klikojnë në lidhje të dëmtuara në email, vizitojnë faqet e internetit që përmbajnë kod të dëmtuar ose shkarkojnë skedarë nga burime të pabesueshme.

Çfarë veprimesh të dëmshme mund të kryejë Adware.AdLyrics në një kompjuter të prekur

Adware.AdLyrics mund të ndryshojë cilësimet e shfletuesit tuaj, t'ju ridrejtojë në faqet e internetit të diskutueshme, të shfaqë reklama të padëshiruara, të gjurmojë zakonet tuaja të shfletimit dhe të mbledhë informacione personale, si adresat IP, termat e kërkimit dhe adresat e emailit, pa dijeninë ose pëlqimin tuaj. Për më tepër, Adware.AdLyrics mund të ngadalësojë performancën e kompjuterit tuaj duke marrë burimet dhe memorien e sistemit.

Si të bllokoni adware nga hyrja në një kompjuter

Për të parandaluar hyrjen e Adware.AdLyrics në kompjuterin tuaj, duhet të shkarkoni skedarë vetëm nga burime të besueshme dhe të shmangni klikimin në lidhjet e dyshimta në email ose të vizitoni faqet e internetit që mund të përmbajnë kod të dëmtuar. Për më tepër, duhet të përdorni gjithmonë një program të përditësuar anti-malware për të skanuar për çdo kërcënim të mundshëm përpara se të shkarkoni ndonjë skedar në kompjuterin tuaj.

Pse Adware.AdLyrics duhet të hiqet nga një makinë e infektuar

Adware.AdLyrics duhet të hiqet nga një makinë e infektuar sa më shpejt të jetë e mundur për të parandaluar dëmtimin dhe ndërprerjen e mëtejshme të kompjuterit tuaj. Heqja e Adware.AdLyrics do të ndihmojë në mbrojtjen e privatësisë tuaj dhe sigurimin e sigurisë së sistemit tuaj kompjuterik.

Cila është mënyra më e mirë për të hequr Adware

Mënyra më e mirë për të hequr Adware.AdLyrics dhe adware të tjerë nga një kompjuter i infektuar është përdorimi i një programi të besueshëm anti-malware. Këto programe janë krijuar për të zbuluar dhe hequr softuer të pasigurt, duke përfshirë adware, nga sistemi juaj. Është thelbësore të siguroheni që programi anti-malware që përdorni të jetë i përditësuar në mënyrë që të mund të zbulojë dhe të heqë në mënyrë efektive kërcënimet më të fundit. Përveç kësaj, ju gjithashtu duhet të kryeni skanime të rregullta të sistemit tuaj për të siguruar që çdo kërcënim i mundshëm është zbuluar.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...