Advzen.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 3,565
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 1,110
Parë për herë të parë: January 26, 2023
Parë për herë të fundit: September 30, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Ekspertët e sigurisë kibernetike kanë zbuluar uebfaqen mashtruese Advzen.com, mes faqeve të tjera të internetit të dyshimta. Kjo faqe duket se është krijuar për të promovuar njoftimet e shfletuesit të padëshiruar dhe për të ridrejtuar vizitorët në uebsajte të ndryshme të pabesueshme ose potencialisht të pasigurta. Besohet se shumica e përdoruesve hyjnë në faqe si Advzen.com përmes ridrejtimeve të shkaktuara nga faqet që përdorin rrjete reklamuese mashtruese. Përdoruesit duhet të jenë të vetëdijshëm për këto faqe interneti të dyshimta për të mbrojtur veten nga rënia e taktikave të mundshme ose rreziqeve të sigurisë.

Advzen.com ekzekuton një taktikë të njoftimit të shfletuesit

Advzen.com u kërkon vizitorëve të 'Kliko Lejo nëse nuk je robot'. Ky është një mesazh i rremë që përpiqet të mashtrojë përdoruesit që të klikojnë butonin "Lejo" dhe padashur t'i japë leje faqes për të dërguar njoftime të shfletuesit. Mbani në mend se skenari i saktë i vëzhguar në faqe mund të ndryshojë në bazë të faktorëve të tillë si adresa IP e vizitorit ose vendndodhjen gjeografike.

Njoftimet e dorëzuara ka të ngjarë të përmbajnë përmbajtje të dyshimtë, të tilla si skema, softuer jo të besueshëm ose promovime për destinacione të tjera të dyshimta. Ndërveprimi me materialet e krijuara nga burime jo të besueshme mund të çojë në pasoja të rënda. Përdoruesit mund të përjetojnë probleme të privatësisë, të zbresin në portalet e phishing ose të shfaqen dhurata joshëse, por në fund të fundit krejtësisht të rreme.

Shenjat paralajmëruese të faqeve të internetit mashtruese si Advzen.com

Uebsajtet mashtruese janë vende kërcënuese në internet dhe shpesh mund të çojnë në çështje sigurie ose privatësie për përdoruesit. Kjo është arsyeja pse kur shfletoni ueb, duhet të siguroheni që t'i besoni faqes së internetit që po vizitoni. Nëse faqja e internetit nuk e identifikon qartë se kush qëndron pas saj – si pronarët e saj, detajet e kontaktit ose vendndodhjen – atëherë ekziston një mundësi e madhe që mund të jetë mashtrues.

Një tjetër shenjë e zakonshme e një faqe interneti mashtruese janë dritaret kërcyese dhe shkarkimet e papritura. Nëse një faqe interneti ka hapur papritur dritare të reja me reklama ose ofron shkarkime softuerësh - ky është një flamur i madh i kuq dhe duhet të mendoni dy herë për të vizituar më tej faqen.

URL-të

Advzen.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

advzen.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...