Threat Database Phishing "Llogaria do të mbyllet" Mashtrim me email

"Llogaria do të mbyllet" Mashtrim me email

Nëse merrni një email me përmbajtjen e treguar më poshtë, mos u shqetësoni; është një mashtrim tjetër phishing:

"Tema: Llogaria do të mbyllet më 23 shkurt 2023

Llogaria do të mbyllet më 23 shkurt 2023,

I dashur ********,

Ky mesazh po ju dërgohet për t'ju informuar se emaili juaj do të mbyllet më 23 shkurt 2023
Nëse dëshironi të vazhdoni të përdorni këtë llogari, ju lutemi përmirësoni në shërbimet tona. Injorimi i këtij mesazhi do të bëjë që llogaria të mbyllet.
Klikoni këtu për të përmirësuar

Shënim: Ky përditësim kërkohet menjëherë pas marrjes së këtij mesazhi

Faleminderit
******** 2023'

Objektivi i mashtrimit të postës elektronike "Llogaria do të mbyllet" dhe mashtrimeve të ngjashme është të mashtrojë njerëzit që të japin informacione personale ose para duke pretenduar se llogaria e tyre do të mbyllet nëse nuk përmirësohet. Njerëzit që qëndrojnë pas këtyre emaileve mashtruese gjithashtu mund të përdorin taktika frike , të tilla si kërcënimi me veprime ligjore, për t'i detyruar njerëzit të respektojnë, gjë që nuk është rasti këtu. Qëllimi i tyre përfundimtar është të aksesojnë informacione financiare ose personale ose të zhvatin para nga viktima.

Si mund të shfaqet mashtrimi i postës elektronike "Llogaria do të mbyllet" në një kompjuter

Mashtrimi i postës elektronike "Llogaria do të mbyllet" shfaqet në një kompjuter si një email nga një burim në dukje legjitim. Ai përmban një mesazh që kërcënon të mbyllë llogarinë e përdoruesit nëse nuk klikojnë në lidhjen e ofruar "UPGRADE". Disa nga këto emaile mashtruese gjithashtu mund të përmbajnë bashkëngjitje të pasigurta që, kur hapen, mund të instalojnë malware në kompjuterin e viktimës. Për më tepër, mashtruesit mund të përdorin gjuhë mashtruese për ta bërë mesazhin e tyre të duket më bindës dhe urgjent

Pse është më mirë të hiqni mashtrimin e postës elektronike "Llogaria do të mbyllet" nga një kompjuter i prekur

Prania e mashtrimit me email "Do të mbyllet" në një kompjuter mund të çojë në vjedhje identiteti, humbje të informacionit të caktuar, si emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet, humbje financiare dhe shumë më tepër. Prandaj, mashtrimi i emailit "Llogaria do të mbyllet" duhet të hiqet nga një kompjuter i prekur sa më shpejt që të jetë e mundur për të parandaluar ndonjë dëmtim të mëtejshëm. Nëse këta njerëz kanë marrë tashmë informacion personal ose financiar, duhet të ndërmerren masa menjëherë për të mbrojtur veten dhe identitetin tuaj. Për më tepër, fshirja e emailit mashtrues mund të ndihmojë në parandalimin e përhapjes së softuerit kërcënues që mund të përdoret për të hyrë në kompjuterin ose rrjetin tuaj. Gjithashtu, mbani mend se kompanitë legjitime nuk do të kërkojnë kurrë informacione të ndjeshme me email ose nuk do t'ju kërkojnë të klikoni në lidhje të dyshimta ose të shkarkoni skedarë të panjohur.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...