Time Machine Yedeklemeleri Nasıl Silinir

Time Machine, Mac kullanıcıları için inanılmaz derecede güçlü ve kullanışlı bir araçtır. Mac sisteminin sayısız farklı durumda hayat kurtarıcı olabilecek yedeklerini kolayca oluşturabilir. Kullanıcıların zamanda önceki bir noktaya dönerek ciddi bir macOS sorunuyla başa çıkmasına, geçmiş verileri geri yükleyerek kötü amaçlı yazılım saldırısından kurtulmasına veya yanlışlıkla silinen dosyaları geri yüklemesine yardımcı olabilir. Ancak, Time Machine tarafından oluşturulan yedeklemeler sürücüde yer kaplar ve yer açmak için kullanıcıların bunları verimli bir şekilde silmeleri gerekebilir.

Uygulama aracılığıyla Time Machine yedeklerini kaldırma

  1. Yedekleme sürücüsünü Mac'e bağlayın.
  2. Finder menü çubuğundan Time Machine'i başlatın.
  3. Yedekleri silmeye başlamak istediğiniz zaman noktasına gidin.
  4. Silmek istediğiniz bir yedeği bulduktan sonra, Finder penceresine sağ tıklayın veya Finder penceresi araç çubuğundaki dişli simgesine tıklayın.
  5. Mevcut seçeneklerden 'Tüm yedeklerini sil...' seçeneğini belirleyin.
  6. Yönetici hesabı kimlik bilgilerinizi girin.

Terminal aracılığıyla Time Machine yedeklemelerini silme

Terminal ilk bakışta korkutucu görünse de, Mac'teki en güçlü araçlardan biri olmaya devam ediyor. Terminal, genellikle aynı görevleri, aksi takdirde alacağı zamanın sadece bir bölümünde gerçekleştirebilir.

  1. Uygulamalar klasörünüze, ardından 'Yardımcı Programlar'a gidin ve Terminal'i başlatın.
  2. Tarihe göre sıralanmış tüm yedeklemelerin bir listesini görmek için Terminal penceresine tmutil komutunu yazın.
  3. Şimdi, seçtiğiniz belirli bir yedeği silmek için, sudo tmutil delete ve ardından listede görüntülenen seçilen yedeğin yolunu yazın . Böyle bir yola örnek olarak /Volumes/TimeMachine/Backups.backupdb/MacintoshHD/YYYY-AA-GG-HHMMSS/
  4. Seçilen yedeği silmek için klavyenizdeki Return tuşuna basın.

Time Machine Anlık Görüntülerinden Kurtulmak

Time Machine, ayrılmış yedekleme sürücüsüne ulaşamazsa, bir Anlık Görüntü oluşturmaya başvuracaktır. Oluşturulan Anlık Görüntü, önyükleme sürücüsüne kaydedilir ve Time Machine otomatik olarak yedekleme sürücüsüyle bir sonraki bağlantı kurduğunda veya belirli bir süre geçtikten sonra silinecek şekilde ayarlanır. Ayrıca, sürücüde %20'den az boş alan varsa Anlık Görüntü oluşturulmamalıdır. Ancak bazen sistem arızalanarak Snapshot'ın sürücüde kalmasına ve gereksiz yer kaplamasına neden olabilir. Kullanıcılar bunları aynı tmutil Terminal komutuyla silebilir.

  1. Terminal'i başlatın.
  2. tmutil listlocalsnapshots/ yazın ve Return tuşuna basın.
  3. Anlık görüntülerin bir listesini göreceksiniz.
  4. Seçilen bir anlık görüntüyü silmek için sudo tmutil deletelocalsnapshots ve ardından belirli bir tarih yazın . Bir örnek, tmutil deletelocalsnapshots 2021-07-15-002015 olabilir
  5. Yerel anlık görüntüyü sil '2021-07-15-002015' şeklinde bir mesaj görürseniz, anlık görüntü başarıyla silinmiştir.

Kullanıcılar ayrıca Mac'lerinin Anlık Görüntü oluşturmasını engellemek isteyebilir. Bunu yapmak için Terminal'de sudo tmutil disablelocal komutunu yazın ve klavyenizde Return tuşuna basın.