Sådan slettes Time Machine-sikkerhedskopier

Time Machine er et utroligt kraftfuldt og nyttigt værktøj, der er tilgængeligt for Mac-brugere. Det kan nemt oprette sikkerhedskopier af Mac-systemet, der kan være en livredder i et utal af forskellige situationer. Det kan hjælpe brugerne med at håndtere et alvorligt macOS-problem ved at vende tilbage til et tidligere tidspunkt, gendanne sig efter et malwareangreb ved at gendanne tidligere data eller blot gendanne filer, der er blevet slettet ved et uheld. Dog tager de sikkerhedskopier, der er oprettet af Time Machine, plads på drevet, og i en knivspids for at frigøre plads skal brugerne muligvis slette dem effektivt.

Fjernelse af Time Machine-sikkerhedskopier via applikationen

  1. Tilslut backup-drevet til Mac.
  2. Start Time Machine fra Finder-menulinjen.
  3. Naviger til det tidspunkt, hvorfra du vil begynde at slette sikkerhedskopier.
  4. Når du har fundet en sikkerhedskopi, du vil slette, skal du højreklikke på Finder-vinduet eller klikke på tandhjulsikonet i værktøjslinjen Finder-vindue.
  5. Fra de tilgængelige indstillinger skal du vælge 'Slet alle sikkerhedskopier af ...'
  6. Indtast dine legitimationsoplysninger til din admin-konto.

Sletning af Time Machine-sikkerhedskopier via Terminal

Mens Terminal ved første øjekast kan virke skræmmende, er det stadig et af de mest kraftfulde værktøjer på en Mac. Terminalen kan ofte opnå de samme opgaver på bare en brøkdel af den tid, det ellers ville tage.

  1. Gå til din applikationsmappe, derefter 'Hjælpeprogrammer, og start Terminal.
  2. Skriv tmutil- kommandoen i terminalvinduet for at se en liste over alle sikkerhedskopier sorteret efter dato.
  3. For at slette en bestemt sikkerhedskopi, som du har valgt, skal du skrive sudo tmutil delete efterfulgt af stien til den valgte backup, der vises på listen . Et eksempel på en sådan sti er /Volumes/TimeMachine/Backups.backupdb/MacintoshHD/YYYY-MM-DD-HHMMSS/
  4. Tryk på Retur-tasten på dit tastatur for at slette den valgte sikkerhedskopi.

Slippe af med Time Machine Snapshots

Hvis Time Machine ikke kan nå det dedikerede backup-drev, vil det ty til at oprette et øjebliksbillede. Det oprettede øjebliksbillede gemmes på bootdrevet og er indstillet til at blive slettet næste gang Time Machine opretter en forbindelse til sikkerhedskopidriveren automatisk eller efter en indstillet periode er gået. Desuden bør Snapshot ikke oprettes, hvis der er mindre end 20% ledig plads på drevet. Imidlertid kan systemet nogle gange fungere, hvilket fører til, at øjebliksbillede forbliver på drevet og tager unødvendig plads. Brugere kan slette dem via den samme tmutil Terminal-kommando.

  1. Start Terminal.
  2. Skriv tmutil listlocalsnapshots / og tryk på Retur.
  3. Du vil se en liste over snapshots.
  4. For at slette et valgt øjebliksbillede skal du skrive sudo tmutil deletelocalsnapshots efterfulgt af den specifikke dato . Et eksempel ville være tmutil deletelocalsnapshots 2021-07-15-002015
  5. Hvis du ser en meddelelse om Slet lokalt snapshot '2021-07-15-002015', er snapshotet slettet med succes.

Brugere vil måske også forhindre, at deres Mac'er nogensinde opretter snapshots. For at gøre dette skal du skrive kommandoen sudo tmutil deaktivere i Terminal og trykke på Retur på tastaturet.