Senatorët e SH.B.A.-së pretendojnë se Aplikacioni për Ndarjen e Video 'TikTok' mund të jetë një kërcënim për sigurinë kombëtare

kërcënim i mundshëm i përdorimit të aplikimit tiktok Udhëheqësi i Minoriteteve Demokratike të Senatit të Senatit Chuck Schumer dhe Senatorit Republikan Tom Cotton i kanë dërguar një letër Drejtorit të Inteligjencës Kombëtare, Joseph Maguire, duke shprehur shqetësime për TikTok, një aplikacion i njohur për ndarjen e videove. Sipas dy senatorëve, platforma me pronësi kineze mund të përbëjë një kërcënim për sigurinë kombëtare përmes mbledhjes së të dhënave të përdoruesve ose censurimit të përmbajtjes. Schumer dhe Cotton sugjeruan gjithashtu që platforma e ndarjes së videos mund të bëhet në shënjestër të fushatave të ndikimit të huaj.

TikTok është në pronësi të Bytedance Inc., një kompani e teknologjisë me bazë në Pekin, ndërsa shqetësimi për censurimin kinez në internet po bëhet një temë e nxehtë. Schumer dhe Cotton shkroi në letrën e tyre: "Me mbi 110 milion shkarkime vetëm në SH.B.A., TikTok është një kërcënim i mundshëm kundër-zbulimit që nuk mund ta injorojmë". Senatori republikan Marco Rubio gjithashtu u ka kërkuar autoriteteve amerikane të rishikojnë pretendimet që shteti kinez mund të jetë duke përdorur TikTok për censurë politike.

Të dhënat e përdoruesit të TikTok mund të jenë lidhje me kërcënimin e Sigurisë Kombëtare

Senatorët gjithashtu shprehën shqetësimin për një situatë në të cilën qeveria kineze mund ta detyrojë TikTok të kthejë të dhëna për përdoruesit e saj në SH.B.A. , duke përfshirë "përmbajtjen e përdoruesit dhe komunikimet, adresën IP, të dhënat në lidhje me vendndodhjen, identifikuesit e pajisjes, cookies, metadata dhe të tjera të ndjeshme informata personale." Ata shtjelluan: "Pa një gjyqësor të pavarur të rishikojë kërkesat e bëra nga qeveria kineze për të dhëna ose veprime të tjera; nuk ka asnjë mekanizëm ligjor që kompanitë kineze të ankohen nëse nuk pajtohen me një kërkesë.

"ByteDance tashmë është përgjigjur në disa prej shqetësimeve, duke thënë se aplikacioni TikTok nuk funksionon në Kinë, dhe qeveria kineze nuk do të kishte juridiksion. Një zëdhënës i kompanisë i tha Reuters:" TikTok është e angazhuar të jetë një i besueshëm dhe i përgjegjshëm qytetar i korporatës në SH.B.A., i cili përfshin punën me Kongresin dhe të gjitha agjencitë rregullatore përkatëse.

"Aplikacioni TikTok nuk është i disponueshëm në dyqanin kinez të aplikacioneve, dhe uebfaqja TikTok.com gjithashtu është e bllokuar. Kompania ka shtuar se:" TikTok nuk operon në Kinë, dhe as nuk kemi ndonjë qëllim ta bëjmë këtë në të ardhmen.

"Ende shqetësimet për ndikimin e huaj në zgjedhjet e ardhshme kanë qëndruar relativisht të larta, megjithë telashet që Demokratët kanë pasur në përpjekjet e tyre për të provuar një fushatë ruse të ndikimit kibernetik ndihmuar në zgjedhjen e Presidentit Donald Trump në zgjedhjet e vitit 2016, një pretendim që është mohuar nga si Moska ashtu edhe administrata Trump.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.


HTML is not allowed.