Ransomware Sulmi kushton 300 punonjës të punëve të tyre

Ransomware thotëoi 300 punonjës për të humur punën e gomave A e dini se një sulm shpërblyese mund t'ju kushtojë punën tuaj? Kjo është pikërisht ajo që ndodhi me 300 të punësuar në një firmë Telemarketing të Arkansas, e cila u detyrua të pushojë nga puna 300 punonjës të saj dhe të ndalojë operacionet në kohë të pacaktuar.

Kompania Heritage, një firmë telemarketing me seli në Sherwood Arkansas, u godit nga një sulm ransomware dy muaj më parë që enkriptoi serverët e kompanisë. Sipas CEO të organizatës Sandra Franecke, hakerat kërkuan një shpërblim prej 'qindra mijëra dollarësh' për të rikthyer qasjen në të dhënat e tyre.

Sipas Franecke, edhe pasi të ketë përmbushur kërkesat e hakerave dhe të paguajë shpërblimin, ende nuk dihet se sa do të zgjasë për ekipin e IT për të rivendosur të gjitha sistemet. Ndalja e operacioneve plus humbja e kapitalit për shkak të pagesës së shpërblesës e ka bërë atë një luftë për të vazhduar më tej me pagën e punonjësve. Franecke madje do të përdorte paratë e saj për të mbajtur pagat e punonjësve të saj ndërsa kompania kthehet në këmbë.

Në fund të fundit, kompania Heritage nuk ishte në gjendje të mbante operacionet dhe u detyrua të mbyllte dyert, duke lënë 300 të punësuar të saj pa punë. Franecke deklaroi se ajo është duke shpresuar që mbyllja do të jetë vetëm e përkohshme dhe se punonjësit duhet të kontaktojnë kompaninë rreth 2 janarit për të marrë azhurnime për restaurimin e sistemit dhe nëse ata do të jenë në gjendje të rimarrin punën e tyre. Punonjësit ishin të pakënaqur, për të thënë të paktën, duke ndier se ata ishin mbajtur jashtë lakut gjatë gjithë incidentit.

"Ajo që ne shpresojmë se është vetëm një pengesë e përkohshme është një mundësi që TI të vazhdojë punën e tyre për të sjellë sistemet tona përsëri dhe për udhëheqjen për të ristrukturuar zona të ndryshme në kompani në një përpjekje për të rikuperuar humbjet tona të cilat kanë qenë qindra mijëra dollarë," deklaroi Sandra Franecke, CEO e kompanisë The Heritage.

Kompania Heritage është shtesa më e re e një liste gjithnjë e në rritje të bizneseve që janë detyruar të mbyllin dyert për shkak të sulmeve të ransomware. Meqenëse bizneset kanë më shumë të ngjarë të ofrojnë pagesa më të larta se një përdorues individual, kriminelët në internet kanë zhvilluar ransomware që specializohet në kompromentimin e organizatave të mëdha. Një shembull i kësaj është ransomware famëkeq Ryuk , i cili ka synuar qindra biznese dhe agjensi shtetërore amerikane, duke i detyruar ata të mbyllin operacionet.

Me sulmet e ransomware që ndodhin këtë vit, publiku po bëhet i vetëdijshëm për aftësitë shkatërruese që ka ky lloj i malware. Sidoqoftë, jo shumë njerëz e dinë se si një sulm i hakmarrësve mund t'u kushtojë atyre punën e tyre ose të falimentojë tërë biznesin e tyre. Ndërsa ndërmarrjet e mëdha kanë tendencë t'i mbijetojnë këtyre sulmeve , ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme shpesh u mungon kapitali për ta bërë këtë.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.