Institucionet Mjekësore të goditura nga Ryuk Ransomware, 14M $ Kërkohen Ransom

sulmuar objektet mjekësore ransomware Një ofrues i shërbimit të infrastrukturës kompjuterike që punon me qendrat e kujdesit akut dhe shtëpitë e pleqve në SH.B.A. u bë viktima e fundit e ransomware Ryuk në fund të nëntorit 2019. Kompania në fjalë quhet Virtual Care Provider Inc. (VCP) dhe është me qendër në Milwaukee.

VCP lëshoi një deklaratë, duke informuar se aktorët e këqij po kërkonin shpërblesë në shumën prej 14 milion dollarë. Drejtori i Përgjithshëm i kompanisë tha më tej se kjo jo vetëm që do të jetë shkatërruese për biznesin, por gjithashtu mund të çojë në fatalitete në mesin e pacientëve, pasi stafi nuk është në gjendje të përdorë të dhënat mjekësore të pacientëve. Rrëmbyesit po përdorin Ryuk - një nga kërcënimet më të njohura për shpërblesë të përdorura nga kriminelët në internet në të gjithë botën. Ryuk është përdorur në një numër sulmesh kundër ofruesve të shërbimeve amerikane në të kaluarën, duke përfshirë një sulm shumë të kohëve të fundit ndaj një institucioni mjekësor në Alabama, i cili vendosi që në të vërtetë të paguante shpërblimin për të shpëtuar operacionet e tij dhe për të siguruar sigurinë e pacientit.

Jetesa e pacientëve mjekësorë varet në ekuilibër për shkak të sulmeve Ryuk

Aksidenti VCP Ryuk preku rreth 80,000 kompjuterë nëpër aspekte të ndryshme të infrastrukturës së kompanisë, nga regjistrimet e pacientëve deri te telefonat dhe operacionet e pagave. Sigurisht, pjesë të sistemeve që janë thelbësore për pacientët që marrin mjekimin e tyre në kohë janë shumë më të rëndësishme dhe po trajtohen së pari. Rreth 110 shtëpi pleqsh janë prekur nga sulmi.

Ky sulm është më i fundit në një seri infeksionesh ransomware që synojnë spitalet në të gjithë botën . Pjesa veçanërisht e rrezikshme në ato raste është e dukshme - ekziston një kërcënim shumë i menjëhershëm dhe i vërtetë për jetën e pacientëve të cilët varen nga ilaçet e planifikuara, por caktimi dhe porositja e këtij ilaçi bëhet gati e pamundur gjatë një ndërprerjeje të sistemit të shkaktuar nga ransomware. Disa nga operacionet spitalore mund të thirren përsëri në mënyrën stilolaps dhe letër, por shumë herë, infrastruktura e TI-së është kritike, gjë që i bën sulmet në internet shumë më tepër sesa një telash.

KrebsOnSecurance, i cili fillimisht raportoi sulmin, përmendi gjithashtu se viktimat e Ryuk zakonisht komprometohen shumë kohë përpara se të shpërthenin softet e ransomware-it, dhe rrjetet e tyre hartëzohen dhe hulumtohen në heshtje nga kriminelët në internet, në mënyrë që të sigurojnë depërtimin dhe dëmtimin maksimal, pasi të fillojnë operacionin e ransomware-it. payload.