Computer Security Departamenti Amerikan i Shtetit parashikon ndërhyrje të...

Departamenti Amerikan i Shtetit parashikon ndërhyrje të huaja në zgjedhjet afatmesme, çmime deri në 10 milionë dollarë për informacionin përkatës

Zgjedhjet afatmesme në SHBA po afrohen dhe duke pasur parasysh shqetësimet legjitime për fushatat e dezinformimit që kanë ndikuar në zgjedhjet e vitit 2020 , tani ekspertët e sigurisë kibernetike do të përfshihen për të mbështetur të gjithë procesin. Iniciativa për Sigurinë Kibernetike Zgjedhore të Universitetit të Kalifornisë Jugore do të organizojë një sërë seminaresh rajonale në të cilat zyrtarët zgjedhorë do të edukohen mbi praktikat dhe procedurat më të mira për të siguruar një proces të drejtë zgjedhor. Duke filluar nga e enjtja e kaluar, në korrik do të zhvillohen seminare shtesë në vende të ndryshme në të gjithë vendin.

Megjithëse Departamenti Amerikan i Drejtësisë nuk ka ofruar asnjë provë për ndërhyrje në zgjedhjet e mëparshme, ka pasur prova të aktorëve të panjohur që kanë zhvilluar fushata online me qëllim të përhapjes së dezinformatave mbi fakte dhe ngjarje të ndryshme që mund të kenë ndikuar në votën në vitin 2020. Marie Harf , një analist ndërkombëtar i zgjedhjeve, kohët e fundit komentoi se ka shqetësime të bazuara se sulme të tilla kibernetike ka të ngjarë të vazhdojnë edhe në zgjedhjet afatmesme të nëntorit.

Informacioni që çon në identifikimin e ndërhyrjes së huaj në zgjedhjet e këtij viti mund t'i shpërblejë furnizuesit e tij me deri në 10 milionë dollarë, siç njoftoi Departamenti i Shtetit në fund të muajit të kaluar. Sipas Marie Harf, shqetësimet lidhen sërish me Federatën Ruse dhe përpjekjet e saj për të mbjellë teori konspirative mes popullit amerikan, duke u përpjekur të prishë integritetin e zgjedhjeve.

Si pjesë e seminareve edukative që u zhvilluan tashmë, ekspertët e sigurisë kibernetike u treguan zyrtarëve nga pesë shtete jugore, përfshirë Florida, se si të sigurojnë fjalëkalimet, të shmangin mashtrimet me e-mail me mesazhe " phishing " dhe të njohin lajmet e rreme. Një mesazh i regjistruar nga Sekretari i Shtetit i Floridës, Cord Byrd, iu paraqit gjithashtu zyrtarëve të zgjedhjeve. Byrd pretendoi se burimet u ndanë për sigurimin e zgjedhjeve në Florida dhe parandalimin e kërcënimeve kibernetike. Në mënyrë të veçantë, ai vuri në dukje agjencitë federale, shtetërore dhe lokale që krijojnë grupe të reja pune për krimin në zgjedhje, kontrollojnë prejardhjen e punonjësve të sondazheve dhe kërkojnë dokumente identiteti.

Duke iu shmangur pyetjeve në lidhje me pretendimet e ish-presidentit të SHBA-së Trump për "vjedhjen" e zgjedhjeve të 2020-ës, Byrd theksoi "investimet e rëndësishme" të bëra nga shteti i Floridës për të siguruar infrastrukturën, teknologjinë dhe burimet e nevojshme për një votim efikas dhe të sigurt në nëntor.

Iniciativa e Sigurisë Kibernetike Zgjedhore e USC është një projekt i pavarur i mbështetur nga Google dhe synon të ofrojë informacion faktik dhe objektiv për të gjithë qytetarët, politikëbërësit dhe punonjësit e zgjedhjeve. Këtë muaj, do të zhvillohen tre konferenca të ardhshme të sigurisë kibernetike të USC për zyrtarët zgjedhorë.

Po ngarkohet...